torstai 20. elokuuta 2009

Pieni muistutus

Lukija, The Reader, on tullut vihdoin dvd:lle, sekä kauppoihin että videovuokraamoihin !
Taidan katsoa kotioloissa uudelleen.. Ja sitten taas jonkin ajan kuluttua uudelleen..

Elokuvan traileri tässä. Ja elokuvan musiikkia tässä linkissä.

(Klikkaa kollaasia suuremmaksi).

Mm. täältä voi tilata elokuvan.

20 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Minä ostin tuon Lukijan oitis, kun sen kaupassa näin. Hieno elokuva!

Paivi kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta! Minulla on tuo edelleen näkemättä ja odotan sitä kyllä kovasti. Kirja sattui käteeni kirjastosta, mutta jäi toistaiseksi kakkoseksi Neil Gaimanille, kun lukemaan lainojani aloitin :)

Leena Lumi kirjoitti...

Kiitos! Lisään sen ostoslistaani nyt. Olen juuri lähdössä kaupoille.

Sooloilija kirjoitti...

Ofelia, samaa mieltä!
Päivi, toivotaan, että pidät kokonaisuutena..
Leena, minunkin ostoslistaan lisätty, mutta en osta ihan tällä viikolla..

TNiemi kirjoitti...

Luin sen kirjan - ja pidin siitä! (kirjoitin siitä blogiini) Ja ehkä meidän perheen suuri Draamanystävä äiti hankkii tuon katsottavaksi, kun elokuvateatterissa ei koskaan ehdi käydä.

Sooloilija kirjoitti...

Voi Tuure, elokuvissa kyllä ehtii käydä jos haluaa! Mutta on elokuvia mukava katsoa kotonakin. Minä esim. katson aina kuulokkeilla, sillä äänet, kuvan lisäksi, ovat minulle niin tärkeitä. Kuten olen ennenkin todennut: Kate Winslet näyttelee myös hengittämisellään!

TNiemi kirjoitti...

Kyllä haluan, mutta kaikki vain menee ohitse! Soljahtaa muistini läpi ja kaikkoontuu näkemästäni! Ihmettelen, miten k o s k a a n en näe mitään hyviä elokuvia - kaikki menevät ohitse!

arleena kirjoitti...

Pitääpä ostaa ja katsella kotisohvalla.

Sooloilija kirjoitti...

Tuure, no kiva että pidit siitä alkuperäisestä kirjasta kuitenkin. Elokuva noudattaa sitä aika tarkasti.

Arleena, hyvä päätös. Minäkin teen niin.

Annie kirjoitti...

Eräs kirjailija sanoi tätä keskitysleiriviihteeksi ja minulle tuli vähän samanlainen fiilis. Kuin olisi tarkoitushakuisesti yhdistetty nuo teemat. Minusta myös tunnepuoli jäi elokuvassa köyhäksi. Ralph Fiennes oli kuitenkin taas loistava - menetti muuten poikuutensa 14-vuotiaana vanhemmalle naiselle. Ja on liittynyt kymppikerhoon lentoemon kanssa...

Anzi kirjoitti...

Minä luin tämän kirjan monta vuotta sitten ja pidin siitä aivan valtavasti. Elokuva jäi kuitenkin leffateatterissa näkemättä, nyt pitää siis sekin virhe korjata.

Mikaela kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, olen ollut niin hukassa töihin paluun jälkeen kaikessa kiireessä että dvd-uutuudet ovat menneet ihan ohi korvien!!!

Sooloilija kirjoitti...

Annie, katsoin uudestaan elokuvan, enkä vieläkään käyttäisi tuota sanaa. Viihteeksi joku on sanonut sitä kai siksi, että sen tarina yhdistää rakkautta rankkaan aiheeseen. Mutta katsojan silmässähän on kaikki.

Ralph on loistava ja ihana, mutta hän on koko elokuvassa hyvin vähän. Nuori näyttelijä, 18-vuotias David Kross, saa suuren sijan elokuvassa. Ja on ehdottomasti Kate Winsletin ohella parasta koko elokuvassa!

Anzi, minäkin luin kirjan muutama vuosi sitten. Jo silloin näin sen elokuvana, josta tuli vielä parempi kuin se oli kuvitelmissani..

Mikaela, niin on menneet uutuudet minultakin MELKEIN ohi tässä työnaloituskiireissä, mutta silloin tällöin pitää katsastaa dvd-uutuudet.

Leena Lumi kirjoitti...

Tuure, minulla on aivan sama fiilis, että kaikki vain soljahtaa ohtise...joka junaan ei millän ehdi nousta. Nyt kuitenkin ensi viikon ostoslistalla on tämä Lukija dvd:nä ja kirjanhan jo arvostlein omassa blogissani.

Annie, minä en millään omaksu sanaa 'keskitysleiriviihde', sillä viihde oli todellakin kaukana keskitysleirien todellisuudesta ja jos niistä myöhemmin kerrotaan, se on AINA vain hyvä, sillä JO NYT ON IHMISIÄ, JOTKA KIELTÄVÄT JUUTALAISTNE HOLOCAUSTIN!!!! Mikään muistutus ei näistä tapahtumista ei ole turha!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, olen miettinyt tätä Holocaust-asiaa usein ja pitkään ja todennut mielessäni, että aina ei tarvitse NÄYTTÄÄ sitä kaikkea kauheaa mitä siellä on tapahtunut. Tässä Lukijassakaan ei näytetä, vaikka asia on koko ajan tapetilla, varsinkin puolivälistä eteenpäin..

Brittiohjaaja Stephen Daldry on onnistunut erityisesti HENKILÖOHJAUKSESSA ja AJANKUVASSA !

Leena Lumi kirjoitti...

Sooloilija, juuri niin. Jos näytetään se, mitä toiset joutuivat kestämään, moni ei kestä edes katsoa. Pidin kovasti elokuvasta Schdlerin lista. Se oli tehty juuri kuten pitää tehdä tästä aiheesta kertova elokuva.

Lukija on myös rakkaustarina ja silloin siihen tulee eri väreitä. Ja myöskään keskitysleirit eivät elä enää kuin ihmisten mielissä, mutta siellä niiden itääkin pysyä. Tämä paha, mikä tapahtui EI SAA TOISTUA. Ihminen on pedoista pahin. Luen juuri nyt Venetsian juutalaisista 1500 -luvulla...

Sooloilija kirjoitti...

Leena, ja Schindlerin listassakin näytteli Ralph Fiennes, pääosan Liam Neesonin kanssa..

Kari kirjoitti...

Luin vuosia sitten ko. kirjan, joka demonisoimatta lähestyy kysymystä siitä, miten ja miksi ihmiset päätyivät keskitysleirivartijoiksi. Taitaa olla vieläkin hyllyssä. En ole tiennytkään, että siitä on tehty elokuva. Pitää katsoa, vaikka aihe on kyllä vaikea.

Sooloilija kirjoitti...

Kari, suosittelen. Tämä elokuva on mielenkiintoinen keitos Suurta Rakkautta ja oikeudenkäyntiä..

Annie kirjoitti...

Leena, ymmärsit väärin. Keskitysleiriviihde ei ollut minun keksimäni termi, mutta itselleni tuli samanlainen tunne, että kielletty rakkaus oli yhdistetty keskitysleiriin enemmänkin maineen tavoittelun kuin keskitysleirien kauhuista muistuttamisen vuoksi. Minua jäi vaivaamaan juuri se, että keskitysleirit jäivät taka-alalle. Muuten olen samaa mieltä, että keskitysleireistä ei koskaan puhuta liikaa.

Mutta nämä ovat mielipide-eroja. Halusin vain selventää omaa mielipidettäni, ettei olisi jäänyt väärinkäsitystä termistä "viihde".