tiistai 15. syyskuuta 2009

Pieni muistokirjoitus Patrick Swayzesta

Patrick Swayze kuoli eilen 14.9.09 taisteltuaan sitä ennen avoimesti haimasyöpäänsä vastaan lähes kahden vuoden ajan. Kuvassa Patrick yhdessä Jennifer Greyn kanssa tunnetuimmassa roolissaan elokuvassa Dirty Dancing, joka tanssitti ihmisiä ympäri maailman vuonna 1987.

Patrick oli naimisissa suomalaista sukua olevan Lisa Niemen kanssa 34 vuotta. Heillä ei ollut lapsia, mutta eläinrakkaina ihmisinä he asuivat suurella ranchilla, jossa heillä oli mm. monia hevosia, koiria ja kissoja..

Patrick Swayze 18.08.52 - 14.09.09

16 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Minä en koskaan ollut kovin ihastunut Swayzeen, en oikein tiedä edes miksi. Silti on ikävää kuulla hänen menehtyneen. RIP.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, en minäkään olen suuresti fanittanut, vaikka Dirty Dancing jollain lailla iskikin silloin -87. (Ei kylläkään iskenyt ihan niin paljon kuin Saturday Night Fever vuosia aiemmin..)

Haimasyöpä on kauhea, olen läheltä seurannut sitä.

Una kirjoitti...

Syöpä on... =(

Sooloilija kirjoitti...

Una, niin on, aina.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, meinasi mennä tippa linssiin kun tästä aamulla luin. Tein omankin postauksen ja tuli niin hirvittävästi omat teinimuistot mieleen ettei mitään rajaa ;O)

Annie kirjoitti...

Surullista, en tiennytkään.

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, tästä Patrickin syövästä ja sen vakavasta laadusta uutisointiin tosi usein, joten oikeastaan ei tullut yllätyksenä tämä tieto kuolemasta.

Annie, aina on erityisen surullista kun kuolee ihminen, jolla elämä jää kesken..

Anzi kirjoitti...

Koko päivän on ollut ihan nostalginen olo, kun olen muistellut missä kaikissa tärkeissä nuoruuden elokuvissa Swayze olikaan mukana. Aika monessa.

Lepää rauhassa, Patrick Swayze.

Sooloilija kirjoitti...

Anzi, monissa elokuvissahan hän oli, parhaana roolina sanoisin Myrskyn ratsastajat!

Sari kirjoitti...

Patrick Swayze oli oma lempparini nuorena tyttönä ja Ghostin olen katsonut varmasti vähän liiankin monta kertaa. Point Break oli yksi oman nuoruuteni lemppareista ja Patrickin lisäksi fanitin tuossa leffassa myös Keanua!

Oman tiensä kulkija ja Hollywoodin valokiiloista poissapysyttelevä, sympaattisen oloinen mies, jolla oli ihana, rakastava ja suomalaistyyliin jalat maassa tyyppiä oleva, rakastava vaimo!

Olen täällä ihan suruissani, sillä minä todella pidin tästä näyttelijästä ja jossain alitajunnasta toivoin salaa, että hän voittaisi taistelunsa, mutta haimasyöpä on... voittamaton... :-(

Lisalla on varmasti oma taistelunsa edessä, jotta pääsee suuren surunsa ylitse. Kirjoitin Mikaelan blogiin keväisestä haastattelusta, jossa Lisa oli murtua, kun häneltä kysyttiin, mitä sitten kun Patrick ei ole enää täällä keskuudessamme? Brutaalilta tuntuva, mutta toisaalta realistinen kysymys.

Snif, ihan tässä alkaa tuntumaan painon tunnetta kurkussa, suruttaa!

Sooloilija kirjoitti...

Sari, voi, sinuun on todella koskenut tämä Patrickin kuolema. Minäkään en tietenkään kylmäksi ole jäänyt, mutta silti hieman sivusta seuraan kun en ihan fani ole koskaan ollut.

Olen nähnyt ainakin pätkiä siitä haastattelusta, joka oli tehty heidän ranchillaan tämän vuoden puolella. Siinä tuli kauniisti ilmi se pariskunnan hyvä pitkä suhde. Huomasin ajattelevani, että ovat oivaltaneet sen pitkän parisuhteen salaisuuden..

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija. Mun oli pakko kirjoittaa Patrickista hiukan omaankin blogiini. Siis oikeesti, olen joteskin ihan shokissa täällä. Vaikka osasihan tätä jo odottaa... Mutta silti, yäääh!

Joteskin niin surullista ja erityisesti tuo hänen vaimonsa mua surettaa, kun heidän suhteensa oli niin pitkä ja vaikka varmasti nuoruudessa värikäs, niin kuitenkin täynnä rakkautta ja he tosiaan olivat oivaltaneet pitkän parisuhteen salaisuuden. Se keväinen haastattelu nyt kummittelee mulla koko ajan takaraivossa. Yääh!

Sooloilija kirjoitti...

Sari, se haastattelu oli hyvä. Muistan ajatelleeni, että suhteessa Lisa-vaimo vaikutti hyvin vahvalta, piti kaikkia lankoja käsissään. Puhuivat myös lapsettomuudestaan, joka oli koskettava aihe heille.

eve kirjoitti...

Niin sympaattinen ihminen, samoin vaimo Lisa.
Eihän uutinen yllätyksenä tullut, koska haimasyöpä vie aina mennessään, yleensä puolen vuoden sisällä diagnoosin saamisesta.
Harva on koskaan tanssinut tai tanssii niin kuin hän! :)

RIP Patrick

Sooloilija kirjoitti...

Eve, tuo haimasyöpä kuullostaa tosi rankalta ja niin totaaliselta sairaudelta.

Patrick oli myös tanssija, ja sen kyllä huomasi olemuksesta ja liikkumisesta.

-Anne- kirjoitti...

Mukavan pitkä avioliitto heillä oli. Se kun ei tunnu Hollywoodissa olevan niin yleistä...