maanantai 16. marraskuuta 2009

Angels in America tulee uusintana

Kun Angels in America tuli ensimmäisen kerran Suomen tv:stä, vuonna 2004, muistan katsoneeni sen kyllä, mutta sitä oli silloin hehkutettu etukäteen niin paljon, että mieleni hieman kapinoi sitä vastaan. Pidin sarjasta, mutta kuitenkin se meni kohdaltani hieman ohi. Nyt osuin kanavalle (FST5) ihan vanhingossa ensimmäisen jakson juuri alkaessa, ja olin heti kuin nauliintunut tv:n ääressä!

HBO:n rehellinen sarja käsittelee monia amerikkalaisten kipukohtia, eniten aidsiin ja homoseksuaalisuuteen liittyviä tuntoja. 1980-luvun lopussa koko maailma pelkäsi hiv-positiivisia. Ja joka tämän tartunnan sai, luuli kuolevansa lyhyessä ajassa, kärsien ja yksinäisenä. Näin valitettavasti monelle kävikin.

Al Pacinolla on sarjassa mielenkiintoinen rooli rikkaana new yorkilaisena liikemiehenä, joka sairastuu, mutta kenellekään ei saa kertoa aidsista. Eikä varsinkaan homoseksuaalisuudesta.

Sarja vilisee upeita näyttelijöitä, joista mainittakoon mm. Emma Thompsonin esiintyminen sekä enkelinä että muissakin rooleissa. Meryl Streep on sarjassa näkyvästi. Hänkin on useammassa roolissa, ja tarkkana saa olla, että Merylin löytää joka roolin alta. Katsojalle herkullinen tilanne..


Sarja nostaa esille monia vielä tänäänkin tärkeitä ja järisyttäviä aiheita, kuten ihmisten lisääntyneen pahoinvoinnin. Yksi aiheista - rasismi on näkyvästi esillä. Sarja kertoo vuoden 1985 jälkeisistä ajoista, mutta paljonko on maailma muuttunut reilussa kahdessakymmenessä vuodessa? Mike Nichols ohjasi sarjan 2000-luvun alussa, ja on ehkä pystynyt katsomaan 80-lukua etäämpää.

Jos vielä haluat hypätä Angels in American kyytiin, käännä kanava perjantai-iltaisin klo 21.oo FST5:lle, ja uusinta tulee sunnuntaina samalla kanavalla klo 22.00.

Virallinen traileri tässä.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hieno sarja,muistan sen jotenkuten,ja hyvät näyttelijäsuoritukset.

lepis kirjoitti...

Se oli upea sarja. Erityisesti visuaalisesti siitä on jäänyt paljon mieleen. Siinä oli jotain aivan upeita kohtausksia. Voisipa taas katsoa, jos muistaisin ;)

tuike kirjoitti...

Sarjan lähetysaika sopisi minulle. Kirjoitit taas niin vakuuttavasti, että kiinnostus heräsi. Olen vain aika huono seuraamaan sarjoja.

Nyt olen varannut kirjastosta Lukijan ja Poika raidallisessa pyjamassa. Jälkimmäinen oli ainakin kirjana hieno.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, uusinta on nyt ihan paikallaan, sen verran monta vuotta mennyt ensimmäisestä kerrasta. Ja dvd:ltä varmaan hyvin löytyy..

Lepis, visuaalisesti oli tosi kaunis ja järkyttäväkin. Oikeastaan pitäisi nähdä suuremmalta kankaalta kuin tv:n ruudulta..

Tuike, kiva kun olet lukenut ja varannut kirjoja, joista molemmista myös hienot elokuvat.

Minäkin olen joskus huono seuraamaan sarjoja, mutta toiset koukuttavat sitten niin, että niiden lähetysajan muistaa aina tosi hyvin.