keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Isabella Rosselini

Olen ihaillut Isabella Rosselinia siitä lähtien kun hän tuli suurempaan tietoisuuteen 1980-luvulla. Yllä oleva kuva on vuodelta 1988. Isabella on italialaisen elokuvaohjaaja Roberto Rosselinin ja ruotsalaisen filmitähden Ingrid Bergmanin tytär.

Älykkäällä ja persoonallisella Isabellalla on ollut, ja on monta ammattia. Wikipedia luettelee hänen olevan toimittaja, kirjailija, näyttelijä, malli, hyväntahdonlähettiläs ja ohjaaja.

Isabella on kulkenut elämässään omia polkujaan. Hänen kohdalleen on osunut erikoisia puolisoita: elokuvaohjaajat Martin Scorsese ja David Lynch sekä näyttelijä Gary Oldman. Isabella on kahden lapsen äiti. Tytär Elettra on syntynyt vuonna -83 ja adoptoitu poika on syntynyt vuonna -93.

Viimeksi sain ihailla Isabellan näyttelijäntyötä elokuvassa Two Lovers, jossa hän näytteli Joaquin Phoenixin äitiä. Aiempina vuosina Isabella on tehnyt myös rajumpiakin rooleja, muistissa on hyvinkin Blue Velvetin järkyttävä rooli, joka ei unohdu koskaan.


Pidän paljon tästä kasvokuvasta, joka on ihan äskettäin otettu. Tyylikäs ja karismaattisen näköinen Isabella alkaa yhä enemmän muistuttaa äitiään Ingrid Bergmania, vaikka hänessä onkin paljon italialaisuutta. Sekä ulkonäössä että suorasanaisessa ja eläväisessä olemuksessa.

Isabella Rosselini on syntynyt 18.6.1952.
Hänen äitinsä Ingrid Bergman kuoli vuonna 1982. Isä Roberto Rosselini kuoli vuonna 1977.

7 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Isabella on todellakin yhä enemmän äitinsä näköinen ja todella viehättävä. Hänessä on tyyliä kantaa ikänsä!

Isabellahan oli vuosia Lancomen 'kasvo'. Silloin taisin minäkin sortua tuohon sarjaan, mikä ei kyllä ollenkaan huono.

Isabellan muistan Blue Velvetistä, kun leffoista puhutaan. Hänen äitinsä elämänkerrasta tein arvostelun joitakin aikoja sitten. Isabella oli auliisti lainannut kirjan tekijälle kuvia kotialbumistaan.

Karismaattinen on varmaankin tyhjentävin tiivistysadjektiivi kuvaamaan tätä viehkoa naista.

Yaelian kirjoitti...

Isabella tosiaankin muistuttaa kovasti äitiään! Häntä olisi mukava nähdä enemmänkin elokuvissa.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, muistan hyvin hänen Lancome-aikansa. Jossain vaiheessahan hän 'joutui' lopettamaan Lancome-uransa, sillä firma halusi vaihtaa nuorempaan malliin. Siitä nousi aikamoinen halookin silloin.

Yael, tosiaan, kovin usein Isabella ei elokuvissa näyttele. Ehkä hänellä on niin paljon muuta mielenkiintoista tekemistä. Eikä hän halua kuulua 'Hollywoodin kermaan' ja kulkea kokkareilla.

Ppi kirjoitti...

Isabella on NIIN kaunis, kaunis. Mulla on vino pino hänen Lancomen aikaisia kuvia, siis hyvänen aika ne on kauniita kuvia.

Napsin niitä Sokoksen tiskiltä, ne on semmoisia neliön mallisia esitteitä ja joissa tietysti kerrotaan jotakin tuoteesta, joka lupaa kaikkea maan ja taivaan väliltä, ettei jopa Isabellan naamaa :)

Ne on kaikki tallessa, pitäisköhän oikein kuvata ja laittaa esille.

Sooloilija kirjoitti...

Ppi, oi jännää! Kuvaappa ja laita esille. Isabella on nykyisin harvinainen näky, mutta Lancomen aikoihin hän näkyi usein joka paikassa.

Elisa kirjoitti...

Isabella Rossellini on sanoinkuvaamattoman upea, ja karisma vain kasvaa iän myötä. Mikä sielukkuus ja upea tyyli (joka ei todellakaan perustu siihen että pitäisi näyttä nuorekkaalta). 10 pistettä!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, sielukkuus kasvoissa näkyy todellakin.