perjantai 27. marraskuuta 2009

Vuorokauteen mahtuu kaikenlaista

Kuvan etualalla on tulta ja valoa, juu.. Mutta liekkien takana seisoskelee Jake Gyllenhaal Persian Prinssin roolissaan. Elokuva tulee ensi-iltaan jossain vaiheessa ensi vuonna.. Puhutaan siitä sitten lisää..

Viimeisen vuorokauden aikana olen saanut sydämentykytyksiä tästä tietokoneestani, joka on läppäriversio. Kone simahti eilen illalla sen jälkeen kun tytär oli ensin tuntikausia istunut ja surffaillut.. Tänään perjantaina kävin ensin töissä, jossa istuin jo klo 7.30 alkaen. Tuntui, että silmäni aukenivat kunnolla vasta aamukymmenen aikaan. Onneksi muutkin työkaverini olivat samaa mieltä, että tämä perjantai oli mustine aamuineen yksi pimeimpiä ja väsyttävimpiä koko syksynä..

Vähän lyhyemmän työpäivän tehtyäni riensin kotiin 'pakkaamaan' 8-vuotiasta kissaneitiämme kantokoppaan, meillä oli aika varattuna eläinlääkärille. Yleistarkastuksessa selvisi, että kissa on perusterve, mutta virtsanäyte pitää vielä toimittaa ensi viikolla. Diabetes, maksa- ja munuaisvaivat on poissuljettu. Vain hammaskiveä ja lievää ientulehdusta esiintyi kissaneidillä. Hammaskiven poistoon menemme jossain vaiheessa seuraavaksi. Se tehdään nukutuksessa.

Eläinlääkärikäynnin jälkeen pyöräilin viemään läppärini liikkeeseen, josta sen aiemmin tänä vuonna ostin. -(läppäri kassissa pyörän etukorissa!!)- Siellä ystävällinen nuori mies poisti koneen pohjasta kaksi muistikampaa (?) ja laittoi uuden, yhden kappaleen tilalle. Ja johan kone aukeni. Nyt minä istun tässä koneella onnellisesti hymyillen. Sain kyllä vihjettä, että kaikki koneen tiedostot kuvineen kannattaisi tallentaa muistitikulle tai jollekin ulkoiselle asemalle..

Tällainen oli yksi vauhdikas perjantaini. Onneksi rauhallisia päiviä on tulossa. Silloin saan rauhassa paneutua blogikierroksille, katsoa elokuvia ja kirjoittaa niistä.. Myös koti vaatii, ihan huutaa, siivousta! Minun on keskityttävä siihenkin. Ja yhden aikuisen taloudessa kaikki vastuu siivouksesta on minulla. Kyllähän lapsetkin siivoavat kun niin sovitaan, mutta ei heistä ole pitämään säännöllisesti kotia kunnossa.. Minun on oltava pomo kotona, ja se rasittaa minua usein.

Kaikille teille kynttilän valoa viikonloppuun!

6 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, kahden aikuisen ja yhden koirankin taluoudessa siivous kaatuu vain yhdelle. Ajattelin kyllä, että nyt alkavat puhaltaa uudet tuulet...

Jotkut perjantait ovat kauheita. Minäkin ajoin elämäni ainoan kolarin pe 13.12.vuonna x.

Pahin ohi, kaikki hyvin, relataan. Olen itsekin väsynyt tämän viikon tietokonetragediaani.

Kaiken takia: Rauhallista, rentoa viikonloppua sinulle, Soolis!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, minun kohdallani pitäisi myös puhaltaa uudet tuulet. En ole pitkiin aikoihin innostunut siivouksesta enkä sisustamisesta..

Relataan, nyt kun koneemme ovat kunnossa, toistaiseksi.

Susanna kirjoitti...

Minä sammutin sähkövalot, sytytin kynttilöitä ja siivoukset tarve hävisi kokonaan. Suosittelen!
Rentouttavaa viikonloppua!

Yaelian kirjoitti...

No onneksi on kone nyt kunnossa, olisi varmaankin ollut kurjaa olla ilman sitä viikonloppuna. Huh,minä en varmaan osaisi yhtään enään olla ilman konetta.Ja todellakin kannattaa ne tärkeät tiedostot laittaa muuallet talteen,mulla on ulkoinen kovalevy.
Onneksi kisuli on terve!Mukavaa viikonloppua Sooloilija!

Sooloilija kirjoitti...

Susanna, tosi hyvä pointti! Huone hämäräksi ja elävää valoa lepattamaan!

Yael, minäkin jo ehdin kauhulla kuvitella viikonloppua ilman konettani. Onneksi asia ratkesi.
Ulkoinen kovalevy olisi tervetullut. Pitää hankkia jossain vaiheessa.

Ppi kirjoitti...

On kyllä kaamee tunne jos netti ei toimi, miten tästä onkin tullut niin tärkeä juttu.

Mutta voi kissat, voi kissat! Ihana tuo aikaisempi postauksesi, voi sentään kun nyt vaan niitä tuijottelen. Suloisia otuksia.