lauantai 19. joulukuuta 2009

Eläimet ja lemmikit mielessäni, erityisesti tänään


Brigitte Bardot rakkaitten koiriensa kanssa.


Isabelle Huppert kissansa kanssa vuosia sitten.

Kaikki päivät eivät ole lemmikeilläkään samanlaisia. Toisina päivinä heille tapahtuu elämässä enemmän ja toiset päivät ovat rauhallisempia. Luin kauhuissani Mikaelan Ysi-koirasta jokin aika sitten. Koiralla irtosi kynsi ja nyt tassu on paketissa. Omalle Tikke-kissalleni kävi tänään vähän samalla tavalla, mutta Tikeltä irtosi kolme kynttä. Tietenkään kukaan ei ollut kotona silloin, joten emme tiedä mitä on tapahtunut. Kissa on nyt rauhallinen, mutta en tiedä onko se kivuton. Seuraan tilannetta ja Tiken vointia. Raportoin myöhemmin. Keskityn nyt tähän asiaan..Olen huolissani..


10 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Aijai, kolme kynttä! Ajatuskin omien kynsien irtoamisesta saa ihon kananlihalle, niin sitten vielä kolme. Paranemista Tikelle, toivottavasti helpottaa nopeasti.

Yaelian kirjoitti...

Toivottavasti Tikelle ei nyt käynyt pahasti.Menivätkö ne kynnet kokonaan pois?`Varmaan sattui,mutta jos se ei näytä mitenkään kärsivän,niin sitten kai olo on ok,toivottavasti.Paranemisiin ,anna sille paljon haleja...

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, kiitos toivotuksista. Minuakin ihan kylmää ajatus kynsien irtoamisista.

Yael, Tikke vaikuttaa ihan rauhalliselta, pesee tassua silloin tällöin. Uskon, että se vaivaa.. Ruoka ei ole maittanut tapahtuman jälkeen.

Paljon haleja ja sylissäoloa olemme antaneet.

Leena Lumi kirjoitti...

Viikonloput ovat hankalia saada eläimelle apua. Ota maaanantaina yhteys eläinlääkäriin, sillä tulehdusriski on olemassa ja mikä vielä pahempaa: kohta on joulu ja päivystävät eläinlääkärit kilometrien päässä ja heillä mielessä etupäässä tuotantoeläimet! Tulehduskipulääke Rimadyl varajemmassa on kova sana.

Kun luin kirjan Koiran uusi kotilääkäri, tajusin, että eläimen kivun tason havainnointi on se vaikein juttu. Meiltäkin meni tosi kauan tajuta, miksi Olga ei halua enää seurata minua saaren ympäri jääaurinkomurtomaahiihdolle...Kaikki johtui kivusta, josta ei muuta oiretta kuin haluttomuus pitkiin lenkkeihin. Ei ontumista, ei ruokahaluttomuutta, ei kuumetta, ei alakuloa...Nyt on päällä jatkuva tulehduskipulääkitys, mutta Tikke selviää varmaan vain lyhyellä lääkityksellä, ehkä jopa tulee antibioottikuuri. Olen melkien eläinlääkäri, sillä en osaa laskea kaikkia tyttäreni ja omine koirien ja sisareni koirien leikkauksia yms.;-)

Ota nyt vain rauhassa, huomenna on jo sunnuntai. Ja jos Tikke pärjää, ota hänestä mallia;-)

Brigitte Bardot on oiva esimerkki siitä, miten ihmisen tulisi suhtautua eläimiin!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, hyviä neuvoja, kiitos. Tuo tulehduskipulääkeasia olikin ihan uutta. Sitä voisi eläimiä varten säilyttää lääkekaapissaan jos sitä saisi el.lääkäriltä reseptin vastaisuudenvaralle.

hanne kirjoitti...

Mun kissalla on korvissa kait korvapunkki,kutisevaa...ostin lääkettä ja sen laittaminen on tosi hankalaa...kissat eivät millään antaisi..säälittää tuo raapiminen...

Eläimet eivät valita, ne häipyvät omaan rauhaansa jonnekin piiloon parantumaan...

Elisa kirjoitti...

Voi Tikke-poloista. Paranemisia sinne kisulle.

Sooloilija kirjoitti...

Hanne, kissat ovat niin tarkkoja, että jos niille laittaa jotain lääkettä ulkoisesti, ne haluavat heti nuolla sen pois.. Toivottavasti lääkkeen laittaminen onnistuu ja korvapunkki katoaa.

Elisa, kiitos paranemistoivotuksista. Näyttää jo tilanne tasaantuneen, mutta enhän voi täysin tietää ennenkuin eläinlääkäri on tarkastanut tilanteen.

-Anne- kirjoitti...

Oho, mitäköhän se on touhunnut kun tuollainen onnettomuus sattui? Toivottavasti on parantunut hyvin.

Minä seurailen koko ajan silmä tarkkana Picon tilannetta, että koska alkaa näyttää siltä että on aika päästää kaveri nukkumaan. Kyllä sitä välillä toivoisi että eläimet pystyisvät puhumaan ja kertomaan että onko paha olo vai ei.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, tätä minäkin välillä toivoisin, että eläimet osaisivat kertoa mitä tapahtui ja miltä tuntuu. Nyt heitä pitää vain tarkkailla. Välillä tuntuu, että uskaltaako pitkäksi päiväksi töihin lähteä kun täällä kotona voi sattua vaikka mitä.

Nyt Tikke voi kohtalaisen hyvin, soitin eläinlääkäriin silloin, ja sieltä sanottiin, että tarkkailla tilannetta.