lauantai 12. joulukuuta 2009

Iki-ihana joululeffa tämäkin!

Juuri nyt oli oikea aika katsoa, jälleen kerran, Rakkautta vain-elokuva. Rönsyilevä ihmissuhdetarina alkaa siitä, että on vain neljä viikkoa jouluun. Kaikki mahdolliset upeat brittinäyttelijät on saatu tähän Richard Curtisin tunteelliseen, aidosti hauskaan ja koskettavaan elokuvaan. Muutamia mainitakseni: Emma Thompson avioliittoonsa pettyneenä vaimona, Alan Rickman miehenä, joka antaa vampin vietellä, Hugh Grant sinkkupääministerinä, Colin Firth kirjailijana, joka rakastuu portugalilaiseen taloudenhoitajaan, Bill Nighy riettaana vanhana rockstarana laulamassa jouluhittiä... Elokuva vilisee paljon rooleja, tuntuu, että kaikki näytteljät ovat pääosissa! Heillä on jokaisella oma tarinansa kerrottavanaan. Rakkaus vie voiton joka tarinassa. Elokuva kertoo myös, että rakkauden edessä ihminen on polvillaan, epävarma ja paljas.

Onneksi ostin tämän oman hyllyyni, jotta voin nyt joka joulu sen katsoa. Tässä muutama kuva elokuvasta:

Keira Knightley & Andrew Lincoln


Alan Rickman kera naisen, joka ei ollut hänen vaimonsa


Hugh Grant & Martine McCutcheon
9 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Tää on ihan huippu elokuva! Olet niin oikeassa siitä, että jokainen roolihekilö on pääosassa. Sellainen hyvänmielen leffa : )

Sooloilija kirjoitti...

Susanna, hyvän mielen elokuva tämä on, mutta se on myös koskettava, vaikkei siinä mitään kovin traagista tapahdukaan. Alussa ja lopussa on hienosti dokumentaarisesti kuvattu ihmisten tapaamisia ja suudelmia lentokentällä. Se on melkein sykähdyttävintä.

Elisa kirjoitti...

Tuo on ehdoton suosikkini joululeffoista, Ihmeellinen on elämä -klassikkoleffan lisäksi. Loistavat näyttelijät, mainio musiikki, täynnä hyvää joulufiilistä. Kiitos muistutuksesta, aion katsoa tämän piakkoin.

Paivi kirjoitti...

Yksi minunkin joululeffasuosikkeja :) Onneksi löytyy hyllystä niin voipi taas vaikkapa jouluna katsella.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, tuon mainitsemasi Ihmeellinen on elämä-elokuvan olen monta kertaa katsonut osittain, mutten koskaan kokonaan. Senkin voisi ostaa dvd:nä ja katsoa joskus vaikka jouluaattoyönä. Kerran katsoin alkua, kerran loppua.. Harmittaa, että on jäänyt kokonaisuudessaan näkemättä.

Päivi, tästä Rakkautta vain-leffasta tulee niin hyvä mieli! Jää positiivinen usko kaiken voittavaan ja parantavaan rakkauteen!

violet kirjoitti...

Juuri eilen ajattelin tätä! Joka joulunalus katsellaan jossakin vaiheessa. Tulee niin hyvä mieli, joka kerta!

Sooloilija kirjoitti...

Violet, ei kun katsomaan!
Minusta on upeaa, että joku elokuva voi tehdä ihmiselle hyvän olon!

-Anne- kirjoitti...

Minä en yleensä ole romanttisten komedioiden suuri ystävä, mutta tämä sai ajoittain vedet silmiin sekä ilosta (monessa kohtaa) että surusta (kohtaus missä Emma Thompsonin esittämä nainen toteaa että mies onkin antanut ostamansa korun jollekin muulle naiselle).

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, tilasin näitä tänään kolme!

Luulen, että leffajoulu tekee tuloaan:-)