perjantai 18. joulukuuta 2009

Isabelle Huppert palkittiin myös

Viime viikolla palkittiin eurooppalaisia elokuvantekijöitä European Film Awards-tapahtumassa. Kate Winsletin lisäksi jury palkitsi ranskalaisnäyttelijä Isabelle Huppertin elämäntyöstään elokuvan parissa. Isabellen titteli kuuluu englanniksi: European Achievement in World Cinema.

Vaatimattoman oloinen, mutta hurjan karismaattinen, mustaan yksinkertaiseen asuun pukeutunut Isabelle (s. -53) esiintyi samaan aikaan ujona, boheemina ja vahvan oloisena.


Isabelle Huppertia olen nähnyt muutamassa elokuvassa. Hänessä on jotain samaa kuin ylväässä Greta Garbossa ja kipakassa Katherine Hepburnissa. Häntä olisi vaikea kuvitella Hollywoodiin. Mutta kun hän kävelee Cannesin filmijuhlilla, joko mustiin tai valkoisiin pukeutuneena, häntä palvotaan ja ihaillaan. Hänessä on hiljaista karismaa. Isabelle pysyttelee hieman etäisenä, ei myöskään hymyile aina. Hän viestii olemuksellaan olevansa vahva nainen, joka tekee niinkuin itse haluaa. Se on eurooppalaisissa naisissa hienoa!

4 kommenttia:

Hannelen jouluparatiisi kirjoitti...

Kaunis nimi ;)

Leena Lumi kirjoitti...

Tuo ylimmäinen kuva on tosi hyvä!

Niin, sitä juuri on eurooppalaisissa naisissa ja sen takia Marilynin elo olisi saattanut mennä Euroopassa aivan toisin...

Toisaalta minua on alkanut niin tökkiä se yksi spaissari, mikä Beckenham se nainen on, jolla on aina se sama tympeä ilmeä. Tekisi mieli vähän ravistella ja sanoa: Hymyä ei ole kielletty.

Hannelen blogissa lukee pysysvästi: Paras ympäristöteko on hymy. Ei silti tarvitse olla mikään Arja Koriseva, mutta kun aina se sama tympeä ilme...

Sooloilija kirjoitti...

Hannele, no juu, kaunis on nimi hänellä..

Leena, hyvä pointti.. Minusta pitää hymyillä silloin kun on aihetta hymyyn ja iloon. Luulisi Bechamin rouvalla olevan aihetta hymyyn kun on niin paljon 'pätäkkää' taskun pohjalla, mutta ei näköjään..

Isabelle kyllä nauraa hersyvästi ja iloisesti kun on siihen aihetta, mutta ehkä hän ajattelee kuvissa näyttävänsä dramaattisemmalta tai paremmalta hymyttömänä.. Sattumalta valitsin hänestä tässä samantyyppiset kuvat.

Sooloilija kirjoitti...

Vähän huonosti muotoilin lauseeni: ei PIDÄ hymyillä, mutta kun hymyilyttää niin sehän tulee sitten itsestään..