keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Kate palkittiin vielä kerran tälle vuodelle

Kate Winslet valittiin tälle vuodelle vielä kerran Parhaimmaksi naisnäyttelijäksi kun eurooppalaiset jakoivat 12. joulukuuta European Film Awardsit Saksassa. Palkintojenjakopaikka vaihtelee joka vuosi, ensi vuonna ison juhlan järjestää Viro. Yli 2000 eurooppalaista elokuvakriitikkoa ja alansa huippuosaajaa päättää joka vuosi kenelle palkinnot menevät.

Kate Winslet kilpaili kovassa seurassa, mutta hänet valittiin parhaimmaksi naisnäyttelijäksi Lukija-elokuvasta. Harmi, että Kate ei ollut paikalla gaalassa, mutta hänen palkintonsa kävi noutamassa Lukijan ohjaaja Stephen Daldry, joka luki Katen lämpimän kiitosviestin. Kate hehkutti vastanäyttelijäänsä David Krossia lahjakkaimmaksi nuoreksi näyttelijäksi, jonka kanssa hän on koskaan työskennellyt.

Yläkuva on maaliskuun Time-lehdestä tältä vuodelta.

9 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Filmi odottaa vielä hyllyssä katsomista, mutta oikea henkilö palkinnon sai. Minä kiinnitin Kate Winsletiin huomiota jo Titanicissa, jota en ensin millään meinannut mennä katsomaan, kun ajattelin, että se on semmoinen nk. pintamenestyselokuva, suuren rahan elokuva. No, filmi vei kuitenkin mennessään ja pidin molemmista pääosatähdistä, mutta etenkin Katesta. Eikää tämä häneltä Lukijaan jää. Hän on selvästikin roolinsa syvälle sukeltava näyttelijä eli asettuu roolihenkilönsä nahkoihin itseään säästelemättä. Ihailen!

Leena Lumi kirjoitti...

Erinomainen kuva Katesta Timen kannessa. Miten herkkä, alaston, kertova.

Yaelian kirjoitti...

Miten kaunis kuva Katesta!Hän tuo aina mieleen englantilaisten taiteilijoiden Frederic Lord Leightonin,John Waterhousen ja Dante Rossettin naishahmot.

violet kirjoitti...

Minustakin todella hieno kuva hänestä tämä.
Yksinkertainen, riisuttu, kuitenkin ilmeikäs.
Kun saisi itsestään samanlaisen! (siinois yrittämistä kuulkaa)

Elisa kirjoitti...

Hurraa Kate!! Just prikuulleen oikeaan paikkaan meni pakinto. Valovoimainen, upea, taitava näyttelijätär.

hanne kirjoitti...

Kate W. on minun ehdoton suosikkini...
etenkin Lukija oli kaikkinensa vaikuttava, upea leffa..

Susanna kirjoitti...

Revolutionary Roadkin oli mahtava! Kiitos Katen!

Paivi kirjoitti...

Samperi kun se Lukija pitäisi vihdoin nähdä... on tämä kumma kun ei saa sitä katsottua!

Kate on mahtava näyttelijä ja minäkin pidin hänestä hurjasti tuossa Revolutionary roadissa. Tuskin ainakaan kovin harhaan on osunut tuo palkinto :)

Sooloilija kirjoitti...

Hyvät Ystävät, kommentoin teille nyt yhteisesti: Kate on minusta hyvä ja realistinen naisen malli meille kaikille! Vahva ja herkkä.

Kirjoittelen lisää kunhan saan univelat nukutuksi pois. Silloin jaksaminen ja inspiraatiokin toivon mukaan kukkivat paremmin kuin juuri tällä hetkellä..