maanantai 28. joulukuuta 2009

Keanu Reeves Diane Keatonista ja Diane Keaton miehistä

Katsoin pitkästä aikaa riemulla ja ilolla Something's Gotta Give - Jotain annettavaa -elokuvan. Siinä on Nancy Meyersin käsikirjoitus- ja ohjaustyyliin hersyvät roolit Diane Keatonilla, Jack Nicholsonilla ja Keanu Reevesillä.

Jack Nicholson ja Diane Keaton olivat ystäviä jo ennestään, mutta Keanu Reevesin kanssa Dianella oli jonkin aikaa hyvin läheinen suhde, itseasiassa on vieläkin, mutta he eivät enää seurustele. (vaikka enhän minä voi varmasti tietää, tietoni perustuu vain siihen mitä olen lukenut).

Elokuvassa Keanun esittämän hurmaavan tohtori Julian Mercerin kohtaloksi jäi jäädä kakkoseksi kun vastassa oli vanha kettu, Nicholsonin esittämä Harry Sanborn.Kummankohan olisin itse valinnut, siis elokuvassa..

Tässä Keanu Reevesin haastattelupätkää Diane Keatonin kanssa näyttelemisestä:

Speaking of Diane Keaton in an interview posted on About.com, Keanu said:
She's great. I mean, it's nerve-wracking. Kissing someone is pretty intimate, actually very intimate, and your heart always kind of skips a beat before you do that. But with my character, it was okay. My character kind of takes her and asks her. He kind of puts his hand on her and says, "Do you want to kiss because it's going to be alright?


Ja tässä vielä Diane Keaton Oprahin haasttelussa:

13 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Diane Keaton on suuri näyttelijä, hänellä on salamana välähtävä äly ja hän on suuri komedienne, myös. Ihanaa mitä hän sanoi vastanäyttelijöistään ja suutelemisesta.

Myös Oprah on omaa luokkaansa. Laatua!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, vahvoja naisia molemmat.

Dianessa lisäksi sellaista näyttelijänä olemisen riemua, että oksat pois!! Hänestä on ihana suudella kaikkia vastanäyttelijöitään! Mahtava kuulla!

Sooloilija kirjoitti...

Ja ps. minä olen oikeasti heikkona tuohon Keanuunkin. Myös Nicholsoniin, mutta hän on isäni ikäinen, tai oikeastaan hän on monta vuotta vanhempi kuin isäni. Joten Keanu siis. Joka hänkin on jo ihan aikuinen mies, 1964 syntynyt.

Katriina, kirjoitti...

Diane Keaton on hurmaava! Leena kiteytti sen tuossa yllä jo hyvin.
Ja Keanu -ah!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, oletko nähnyt Jotain annettavaa-elokuvan? Suosittelen lämpimästi. Siitä jää hyvin lämmin jälkifiilis. Elämää syleilevä fiilis.

Ja Keanu - nam. :D

Anonyymi kirjoitti...

Voih Keanu, hän on niiiiiin ihana tässä leffassa! Lisäksi pidän leffan ideasta, tämä on niitä harvoja tämän genren leffoja jotka todella toimivat jopa minun mielestäni. Erinomainen valinta ;O)

Anonyymi kirjoitti...

Olen nähnyt sen elokuvissa, ja varmuuden vuoksi ostanut itsellekin. On muuten niitä harvoja leffojani, joita mieskin katsoo mielellään, Nicholsonin ikifanina.
-Katriina

Päivi kirjoitti...

Diane Keaton on tässä loistava. Harvoin on näytetty naisen itkevän niin kuin hän tässä leffassa tekee. Pitkään elokuvan nähtyäni pohdin, miksi Diane Keaton saa sekä Keanu Reevesin että Jack Nicholsonin ja minä en saa ketään. Tosin Nicholsonia en haluaisikaan, on liian vanha minulle:)

Yksi suosikkileffoistani.

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, tämä on varmaan yksi Nancy Meyersin parhaita elokuvia! Jotenkin niin aito! Ja näyttelijävalinnat on menneet täysin nappiin! Keanu on just oikea mies nuoreksi lääkäriksi. Ja Nicholson just oikea valinta omaan rooliinsa! Se on sellainen lempeä irvikuva vanhenevasta miehestä.

Katriina, juu arvasin, että olet nähnyt, tarkistin vain. Nyt löytyy minultakin hyllystä. Ensi vuonna taidan katsoa sen taas uudestaan.

Päivi, tämä on ehdottomasti Dianen elokuva! Hän pyörittää kahta miestä huomaamattaan, valtavalla karismalla, ja vielä ihmettelee viattomana: 'minäkö?'. Siitä miehet innostuvat, vanhat ja nuoret.
Ruvetaan mekin Päivi näytelmäkirjailijoiksi ja muutetaan merenrantataloon Hamptoniin. Odotellaan siellä sitten, että alkaisi tapahtua! Ai niin, pitäisi olla rahaa rutkasti! Mulleioo!

Päivi kirjoitti...

Sooloilija, annoit juuri minulle sen, mitä olen etsinyt: ensi vuoden suunnitelman. Ensin pitää toki hankkia rahat, mutta merenrantahuvila kuulostaa niin hyvältä, että sen mukana tullee Diane Keatonin karismakin.

Paivi kirjoitti...

Hitsi kun minä en muista tuosta leffasta mitään... Olen sen joskus vuosia sitten nähnyt, mutta en jostain syystä muista mitään.

Minullekin *huomattavasti mieluummin* Keanu kuin (vanha ja irvokas, vaikkakin loistava näyttelijä) Nicholson ;-)

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Sooloilija, kiitos leffavinkistä. Löysin Jotain annettavaa -elokuvan kirjaston kokoelmista ja mielelläni katsoin. Olipas miellyttävä katselukokemus: upeat näyttelijät, hyvä tarina ja päälle päätteeksi vielä vähän Pariisiakin. Tällaisesta tykkään, vaikka yleensä täntyyppiset elokuvat eivät olekaan ihan sitä minun must-ainesta.

Anonyymi kirjoitti...

Saksi-Sadie; kiva kun tykkäsit ja hoksasit kirjastosta itsellesi filmin napata.
Ihan huiput näyttelijät, jokainen!!

t. Sooloilija