lauantai 5. joulukuuta 2009

Nimpparisankari Selma ja kavereita maailmalla


  Testing Testing ! Voimmeko laittaa joulukuusen, sitä testasimme tänä iltana. Kokosimme kuusen, laitoimme pari palloa koristeeksi. Minuutin sisällä Selma oli kiivennyt kuusta pitkin jo monelta kantilta ja monelle oksalle. Kuusi ei kaatunut, sillä Selma painaa vain noin kolme kiloa, mutta miten käy sitten kun kuusessa on kynttilät ja kaikki koristeet. Purimme kuusen vielä laatikkoon, sillä vielä on meidän perinteille liian aikaista laittaa kuusta koristeltuna kotiin esille.


Selma kävi tänään myös ulkoilemassa. Heti aamusta satoi pakkaslunta. Lumi on vielä suuri ihmetyksen aihe Selmalle, se malttoi tulla sisällekin vasta kun sitä näytti palelevan ihan oikeasti. Sisällä Selmaa odotti nimipäivän kunniaksi ostetetut katkaravut.

Tikke-neidistämme ei ole nyt kuvia tällä kertaa. Sen aika on mennyt ihan lepäilyyn, antibioottikuuri virtsatulehdukseen on vienyt voimia, neidin vatsa on sekaisin kuurista. Pesen pari kertaa päivässä lavuaarissa sen tassuja ja karvoja, johon on tarttunut vetelää ripulia.. Voi kun loppuisi tämä 10 päivän antibioottikuuri. Jo tablettien antaminenkin kahdesti päivässä on aika vaikeaa. Tähän asti tabletti on piilotettu kinkkupalasen tai katkaravun sisälle, mutta aina sekään ei onnistu. Tikke onnistuu hyvin syömään pienen katkaravunkin niin, että se pudottaa pienen tabletin suustaan..


Tähän loppuun iloinen joulukuva Selman ja Tiken Amerikan kavereista, tuntemattomista, mutta niin samanhenkisistä. Toinen pentu oikealta on kuin Selma!

11 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Pikaista paranemista Tikelle!

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, hanki mortteli! Sen jälkeen, kun kuulin kuuluisan austaralialaisen koirankasvattajan vinkin, hieroa pillerit morttelilla jauhoksi ja sitten kerätä se vaikka kultarypsilevitteen murulla, ei ole ollut ongelmaa lääkkeen annossa. Sama toimi Merin kääpiövillakoiralla. Miksei sitten kissalla!Tai pitäisikö kissalla olla sitten katkaraputahnaa ripaus, johon lääke kerätään...;-)

Sooloilija kirjoitti...

Anu, kiitos terveisistä Tikelle.
Leena, nyt meni hyvin lääkkeen antaminen: puolitin tabletin, tein kinkkupalaseen viillon ja laitoin tabletin sinne. Välillä olen folion sisällä murskannutkin tablettia ja antanut vaniljavanukkaan kanssa.. Konstit on monet.

Päivi kirjoitti...

Tikelle paranemisia. Kiitos kovasti vinkeistä tabletin antamisesta kissalle. Pari kuuria olen keskeyttänyt, koska se on ollut niin vaikeaa.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, kiitos paranemisterveisistä. Ja oleppa hyvä vinkeistä, nuo toimivat: katkarapu, kinkku paloina ja vaniljavanukas ! Neljäntenä voisin lisätä pullan. Niistä kaikista 8-vuotias Tikke-neiti pitää. Kinkku taisi olla kovin sana, sillä useimmat kissa pitävät kinkun voimakkaasta tuoksusta ja miedosta mausta.

Yaelian kirjoitti...

Voi sitä Selmaa! Ottokin,joka nyt lähentelee 16 v siellä poikani hoivissa Helsingissä,kiipesi nuorena kisuna vähän joka paikkaan,verhoja pitkin ja vaikka minne.
Paranemisiin Tikelle,voi pientä!

violet kirjoitti...

Kiitos kuvaterveisistä!
Selma on kapsahtanut kuuseen, ai että;-)

Muistan miten vanhempieni kissalle piti antaa lääkkeitä. Ihan kauheeta se oli. Kaikille....

Katriina, kirjoitti...

Selva varmaan pääsisi latvaan asti. Kissa on kyllä jännä kapistus, kiipeilyssään. Vilma pääsi hyppäämään sohvalle omin voimin vasta nyt kahdeksankuisena:)

Ppi kirjoitti...

Ai että kun naurattaa tuo eka kuva :) Kiitos näistä, on kyllä niin suloisia tapauksia! Ja paranemista Tikelle, voi raasua.

Paivi kirjoitti...

Paranemista Tikelle! Nuo tablettien syötöt on itsellä edelleen tuoreessa muistissa, kun koiran kurkusta niitä yritti väkisin alas laittaa. Meilläkin koirarouva oli hyvin taitava kaivelemaan pillerit vaikkapa makkarapalsen sisältä ulos ;-)

Ihanan näköistä tuo lumi! Meillä on täällä vielä ihan pimeää, ei lunta ollenkaan.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, verhoja pitkin on Selmakin välillä yrittänyt kiivetä.

Violet, kuusi oli oikein kiva kiipeilypuu Selmalle. Saapa nähdä miten koristeiden kanssa käy..

Katriina, joissain asioissa on koirilla ja kissoilla isokin ero. Kissahan kiipeilee jo ihan pienenä joka paikkaan.

Ppi, kiva että nauratti, kuvien ottaminenkin oli ihan hauskaa ja vauhdikasta puuhaa.

Päivi, on todellakin ihanaa kun vihdoinkin on lunta. Toivomme, että se pysyisi. Toivottavasti tekin saatte lunta pian.

Olen kuullut myös tarinoita koirista, joille yritetään antaa lääkkeitä.. ovelia ovat..

Tikke-neidin kuurista on jäljellä vielä 4 päivää, joten voiton puolella ollaan!