lauantai 26. joulukuuta 2009

Vuoden 2009 kohutuin


Lukija on ohjaajansa Stephen Daldryn näköinen elokuva. Ohjaajan aikaisempi huipputeos Tunnit käsitteli hyvin paljon samoja teemoja kuin Lukija; vaikeita ja täyttymättömiä rakkaussuhteita. Ohjaaja Daldry on tarkka henkilöohjaaja ja Lukija koskettaakin juuri eniten henkilöidensä kautta.

9 kommenttia:

Ppi kirjoitti...

En ole tuota vielä nähnyt, mutta sain sen dvd:n lahjaksi. Sain pari muutakin hyvää ja kiinnostavaa ja odotan nyt vain hetkeä, kun voin rauhallisesti keskittyä niitä katsomaan.

Ihana, ihana joulu on ollut ja olen taas ollut ihan kuin pikkulapsi, voi sentään :) Toivottavasti sielläkin on mennyt kaikki hyvin.

Leena Lumi kirjoitti...

En tajunnutkaan että Tunnit elokuvan ohjaaja on ohjannut myös Lukijan...Pidin tunnit elokuvasta paljon. Itseasiassa katson Lukijan tänään!

Mustavalkokuvat ovat aina kiinnostavampia kuin värikuvat. Itseasiassa on herännyt ajatus mustavalkoisesta blogista...

Sooloilija kirjoitti...

Ppi, huomasin blogistasi, että olet saanut Lukijan joululahjaksi. Ja muitakin hyviä elokuvia. Nyt vain tosiaan rauhoittumaan ja elokuvia katsomaan!
Täällä on ollut erittäin rauhallinen joulu, ja se jatkuu vieläkin!

Leena, usein ei muistakaan mitä jonkun elokuvan ohjaaja on ohjannut aiemmin. Nyt kun etsin tietoja Lukijan ohjaajasta huomasin itsekin, että hän ohjasi Tunnit ja Billy Elliot-elokuvat tätä ennen. Pidin aikoinaan tosi paljon Tunneista; se vaikutti lähes räjähdysmäisesti. Se löytyy hyllystäni ja katson sen nykyään noin joka toinen vuosi.

Billy Elliot on myös hyvä elokuva, rohkea kuvaus tanssia harrastavasta englantilaispojasta.

****

Mustavalkokuvat ovat suuri rakkauteni. Yritän aina etsiä niitä netistäkin ja usein ne pysähdyttävät todella ,kuten tämäkin kuva kun sen löysin.

hanne kirjoitti...

Pidin m yös Tunn it-leffasta ja etenkin sen musiikista!! Minulla on sen cd..

Lukija kosketti myös...sekä kirjana et leffana...

Äsken just luin Coelhon uusimman "Voittaja on yksin".
En tykännyt oikeastaan mut jaksoin lukea loppuun...

Ihania välipäiviä sulle!!!

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Täytyypä muistaa katsoa! On niin kiva kun pidät tätä blogia niin saa vinkkejä hyvistä leffoista!:)

Hyvää joulun aikaa sinulle!
Anu

Roxie kirjoitti...

Tämä oli mulle vuoden paras elokuva. Fiilistelin jälkeenpäin kovasti sitä, miten harvoin nykyään näkee tälläisiä tunnelmaltaan ja tarinaltaan upeita elokuvia. Elokuvan katsomisen aikaan satuin lukemaan Kirjavarasta, joka kertoo juutalaisvainoista ja nyt kesken on Anne Frankin päiväkirja. Natsi-Saksan tapahtumat ovat kyllä jotain, mitä ei voi lukemallakaan ymmärtää.

Sooloilija kirjoitti...

Hanne, Tunnit ja Lukija ovat jo nyt klassikoita molemmat. Kiitos välipäivätoivotuksista. Samoin sinne. Käväisen töissäkin ennen uutta vuotta, mutta vain parina päivänä.

Anu, hyvää joulunaikaa sinullekin. Kiva jos olen pystynyt antamaan vinkkiä.

Roxie, minäkin olen miettinyt Lukijaa monet kerran siitä lähtien kun näin sen. Nyt olen nähnyt kahdesti.
Natsi-Saksan tapahtumia on todellakin vaikea ymmärtää ja uskon, että ihmiset kantavat vielä kauan mukanaan kaikkea sitä hirveää mitä silloin tapahtui.

Anne Frankin päiväkirjan olen lukenut minäkin, ja Annen talossa Amsterdamissa vieraillut.

Leena Lumi kirjoitti...

Yritän lyhyesti;-) Siis, että vielä Billy Elliotkin, meidän koko perheen suosikki, joka ensin käytiin katsomassa leffateatterissa ja sitten ostettiin filmi kotiin...nyt yritän muistaa tämän ohjaajan ja brittiläisyys on minulle AINA plussaa.

Katsoimme juuri Lukijan ja tunteet ovat pinnalla. Eilen elämää suurempi rakkasutarina elokuvassa Sovitus (Atonement) ja tänään Lukija (Reader). Nyyhkitty on. anoin juuri Reimalle ja Merille (aikuinen tyttäremme), että nyt on menty semmoista tunnevuoristorataa, että en muista milloin.

No, sanon sen. Ian McEvanin kirja Sovitus on huippu, kuten sen arvostelinkin, mutta äsken kirjoitin ei-kirjalliseen blogiini, että kerrankin kirjasta tehty elokuva on vertainen ja palvoo leffaa, tarjoaa täyttymyksen.

Lukijassa, minun muistissani ensimmäisen kerran leffa ohittaa ihan tasokkaan kirjan. Varmaan yksi syy aivan loistavat Kate Winslet ja Ralph Fiennes, joka viime mainittu vie minulta kyvyn ajatella mitään...minussa huojahtaa...Mutta muistakaamme kuitenkin, että tätä elokuvaa ei olisi ilman Schlinkin kirjaa...Elämäni ensimmäinen leffajoulu on ollut täydellinen!

Kiitos Soolis, tiesit missä vesissä haluan uida♥

PS. Hanne, tästä Coelhon kirjasta joku kirja-arvostelija kirjoitti: Kunpa kukaan ei lukisi tätä Coelhoa ensimmäisenä Coelhon kirjanaan. Ja sittent uli vielä pahempaa. Minä ohitan nyt.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Lukija vaikuttaa syvästi, ja menee hetki ennenkuin siitä pystyy keskustelemaan. Se ensin vain pyörii mielessä..

Olen huomannut, että nykyään tehdään hyvinkin onnistuneita filmatisointeja kirjoista. Johtuu varmasti ohjaajavalinnoista ja tuottajista, jotka ovat kiinnostuneita hyvistä tarinoista!

Coelhoon suhtaudun vähän ristiriitaisesti..joten en osaa nyt oikein kommentoida mitään..