lauantai 2. tammikuuta 2010

Kevytkenkäinen on kevytkenkäinen

Kevytkenkäinen - Easy Virtue oli elokuva, jonka katsastin vuoden ensimmäisenä päivänä. Sen puitteet on hienot ja kutkuttavat: 1920-luvun lopun yläluokan elämää Britanniassa Menneen maailman tyyliin, mutta kevyemmällä, vähemmän syvällisellä otteella. Pääjuonena on kahden maailman kohtaaminen kun perheen nuorin poika tuo kotimaisemiin tuoreen vaimonsa - amerikkalaisen modernin naisen, joka ei millään sopeudu jäyhään ja aristokraattiseen elämäntyyliin.

Elokuva on kuuluisan Noel Cowardin näytelmään pohjautuva, ohjaajanaan australialaislähtöinen Stephan Elliott.  Elokuva onkin hyvin näytelmällinen ja hieman mustavalkoinen. Harmittaa, että se ei yllä syvempiin tunnetiloihin vaan pilaa hetkensä turhalla komediallisuudella. Toisaalta, sen käsikirjoitus on kipakka ja hyviä sanontoja heitellään ilmaan tämän tästä.


Pääosassa on hyviä näyttelijöitä, jotka selvästi revittelevät rooleissaan, erityisesti Kristin Scott Thomasin pirttihirmu matriarkka on upea rooli, samoin hänen puolisonaan Colin Firthin sodan käynyt mies, joka tupakoi koko ajan hermostuneesti ja halveksii kaikkea perheen yläluokkaista elämäntapaa. Kaikkein herkullisinta olikin nähdä Colin Firth sarkastisena ja rentona.


Amerikkalaisena morsiamena Jessica Biel, jonka valintaa rooliin hieman ihmettelin, mutta hyvin hän roolistaan suoriutuu. Karisma sen sijaan viipyilee jossain pinnan alla.Ihan ei riitä se, että on kaikinpuolin täydellisen kaunis.

Tämän tangokohtauksen vuoksi oli kuitenkin ilo katsella laiskana uudenvuoden päivänä tämä Kevytkenkäinen. Nimen suomennoksesta en sano nyt tällä kertaa mitään... Mutta harmittelen: voi kun tästä olisi tehty koskettavampi elokuva. Nyt kaikki jäi vain pintaraapaisuksi, kenenkään kohtalo ei oikein koskettanut. 

11 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Mennyt maailma Britaniaksi;-) on juuri mun juttu. Heti alkaa tuntua kuin lumihämähäkit menisivät pitkin ihoa.

Katsoin tangokohtauksen ja Colin oli juuri sopivan karhea, mutta nainen liian sliipattu ja kuin amerikkalaiseen puuteriin kastettu. Oi mikä brittinaisissa on 'se jokin'! Onko se vain se kuuluisa juttu Englannin ruususta...

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Mennyt maailma on suosikkini! Ostin sen viime jouluna dvd-boxina ja katsoin kahden päivän aikana koko 11,5-tuntisen sarjan läpi. Olin ihan sen lumoissa pitkään!

Colin on huippuammattilainen, tarvittaessa karhea, tarvittaessa ihanan lälly. Hän on Kaikkea! Yksi unelmieni miehistä!

Mutta tämä elokuva on aika heppoinen..

Yaelian kirjoitti...

Ah,ihana tangokohtaus! Tästä elokuvasta en ollutkaan kuullut,kiitos tästä arvostelusta:-)

Sooloilija kirjoitti...

Yael, yritän tosiaan katsoa katsoa kaikki Colin Firthin elokuvat, ja tämä on yksi niistä. Viime vuonna julkaistu elokuva.

Katriina, kirjoitti...

AAH..! Kiitos tästä! Viime yönä näin unta omasta ukosta, mutta ensi yönä se on taas Colin.

Olen muuten huomannut, että viiden tähden elokuvia ei välttämättä tule katsottua kovin usein, toisin kuin näitä hieman vähemmän arvostettuja. Ne vetoavat siihen ikuiseen rakkauden ja romantiikannälkään. Siis pyörivät usein.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, totta, ns. elämää suurempia elokuvia tulee katsottua vuodessa ehkä viisi. Mutta näitä, joita tuotetaan koko ajan, ja jotka ovat hyviä nekin, mutta eivät tavoita niin suurta yleisöä, on joskus helpompi ruveta katsomaan. Ei ole esim. suuria ennakko-odotuksia, ja usein voi hyvin positiivisesti yllättyäkin.

Minä olen draaman ystävä ja jollain tavalla romantiikankin, kunhan siinä on hyvät näyttelijät eikä liian siirappinen juoni.

Colin on nyt mielessää, juu..

arleena kirjoitti...

Tango syvien tunteiden tulkki, se koskettaa musiikkina aina ja tanssina. Rakastuneiden kieltä, sen tango tulkitsee hyvin.
Tosin tämä tango (elokuvaa en ole nähnyt) ei ollut ihan parhaimmasta päästä tanssista päätellen.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, ei ihan argentiinalaista meininkiä, vähän jäykempää tosiaankin. Mutta tunnelma ihan hyvä ;D

Hane kirjoitti...

Olen jo pitkään haeskellut tätä Easy Virtueta kaikenmaailman alennusmyynneistä, koska en maksa DVD:stä 20 egee koskaan ;o) Mutta ei ole vielä osunut kohdalle. Tämä ja tuo Single Man on ihan pakko löytää nyt jostain ! Colin se vaan paranee vanhetessaan ;o)

Sooloilija kirjoitti...

Hane, tämä Kevytkenkäinen tuli aika vasta dvd:lle, joten kaupoissa se on vielä täydellä hinnalla. Kyllä se hinta siitä laskee pikkuhiljaa kevään aikana.

Tuo Single Man on tulossa elokuvateattereihin joskus helmi-maaliskuussa, joten dvd:lle vasta kevään-kesän kieppeillä..

Paivi kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta elokuvasta. Näin sen viime keväänä leffassa ja odotin jotenkin enemmän... pintaraapaisu kuvaa hyvin sitä, millainen fiilis tästä jäi jälkeenpäin.