perjantai 1. tammikuuta 2010

Kuka onkaan kenen alter ego ?


Ohjaaja Nancy Meyers ja hänen luottonäyttelijänsä Diane Keaton.

Nancy Meyers - käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja, jota usein olen täällä hehkuttanut, vaikuttaa itsekin elokuviensa naishahmolta. Hänessä on paljon Diane Keatonin kirjailijanaista elokuvassa Something's Gotta Give, mutta hänessä on myös paljon Meryl Streepin hahmoa uusimmasta It's Complicated-elokuvasta.
Yhdennäköisyys Diane Keatoniin on kuitenkin ilmeinen ja lähes ällistyttävä!
Nancy Meyers on syntynyt 8.12.1949. Lehtihaastattelussa sanotaan, että hän asuukin juuri elokuviensa näköisesti, hulppeasti Kaliforniassa vaalean sisustuksen keskellä.

10 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Oi Leena, laitoinko minä otsikkoon kysymysmerkin. Oikeastaan se ei ollut kysymys, vaan halusin vain tehdä jutun tästä Diane Keatonista ja Nancy Meyersista. Uskon, että Diane on Nancyn alter ego..

Odotas, mun täytyy miettiä omaani..

Sooloilija kirjoitti...

Oma alter egoni, kevyemmältä saralta on ehdottomasti Bridget Jones. Mutta jos ollaan vähän vakavampia niin Juliette Binochen hahmo esim. Englantilaisessa potilaassa.

Tämä on vaikea juttu. Kirjallista alter egoani en oikein osaa sanoa, ellen mieti oikein ankarasti. Kerron joskus jos tulee mieleen. Ehkä joku Eeva Kilven tuotannossa esiintyvä nainen. Mutta ajattelen, että Kilven tuotannossa on melkeinpä hän itse..

Sooloilija kirjoitti...

Leenan kommentti poistui vahingossa. yritän liittää sen tähän uudelleen:

Leena Lumi kirjoitti...

Mitä tämä tarkoittaa?

No, jos se on tätä, niin kirjallinen alter egoni on Felicia Venhaug Aksel Sandemosen kirjasta Ihmissusi. Minun täytyy kuitenkin elää Ruth Colen elämä kirjasta Leski vuoden verran, koska...Ja jos saisin valita, kuka kirjailija olisin, niin olisin Siri Hustvedt, mutta en huolisi Paul Austeria aviomiehekseni.

Filmillinen alter egoni on Lara elokuvasta Doktor Zhivago, mutta olen vähän myös Jessica Lange, koska...Kukaan ei ole sanonut minun muistuttavan yhtään Langea, mutta kylläkin Laraa sata vuotta sitten ja myös...

No, kerros nyt sitten, kuka on sun alter egosi. Minä luen juuri kirjaa, jossa on sinun kirjallinen alter egosi, mutta se filmillinen? Onko hän tuossa yliökuvassa?
1. tammikuuta 2010 16.40

Yaelian kirjoitti...

Hmm,alter ego,mikäköhän minulla se olisi...
Todellakin vähän samaa näköä on Meyersissä ja Keatonissa.Olen pitänyt paljon Nancy Meyersin leffoista!

Sooloilija kirjoitti...

Yael, eikö olekin vaikea kysymys tämä alter ego..

Leena Lumi kirjoitti...

Siis eikö tuo mun tähän kohtaan sopimaton kommentti nyt pitäis poistaa...olisit antanut sen liueta.

Olen aivan hulluna Diane Keatoniin siinä Jotain annettavaa. Eilen illalla olisin halunnut taas katsoa sen leffan, mutta mieheni vuoro oli valita ja hän halusi katsoa uutta ja hieman vakavampaa leffaa. Nancy todellakin muistuttaa Dianea siinä loistavassa leffassa.

Uuden vuoden vinkki: Jos tai kun masentaa tai ottaa päähän, katsokaa joko filmi Neljät häät ja yhdet hautajaiset tai sitten Jotain annettavaa. Listaan kuuluisi vielä Serial Lover, mutta kun sitä ei löyd mistään! Mutta viime mainittua ei voi katsoa miehen kanssa, jostain kummasta syystä miehet menevät siitä ihan totisiksi ja naiset kiemurtelevat naurusta sohvalta lattialle...;-)

Sooloilija kirjoitti...

Leena, sehän oli mukava miettiä myös omalta kannalta, siis tuota alter egoa. Minun piti kopioida se tuohon, koska se katosi bloggerin sähellyksen vuoksi ensin..

Neljät häät ja.. katsoin aika vasta tv:stä, josta se tuli TAAS. Olen nähnyt sen ainakin 5 kertaa! Siinä on mahtava roolitus! Kaikilla näyttelijöillä on oma tärkeä sijansa elokuvassa.

Jotain annettavaa-elokuvan aion myös katsoa tästä lähtien ainakin kerran vuodessa.
Tuota Serial Loveria en nyt yhtäkkiä muista. Pitääpä googlettaa..

Paivi kirjoitti...

Minä kovasti ainakin haluaisin olla kuin prinsessa Leia - en tietenkään ulkonäöksellisesti, mutta vähän kapinallinen, mutta oikeamielinen ja rakastuu Han Soloon (mieheni on aikalailla kuin Han)... :)

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, jännä kuulla. Hän sitten on sinun alter egosi, eikö?

Paivi kirjoitti...

En tuota tiedä mutta näin ainakin haluaisin :) (ja tuossa yllä tuli näköjään kirjoitettua, että en *haluaisi olla* ulkonäöksellisesti kuin prinsessa Leia - tarkoitus oli, että en *ole* ulkonäöksellisesti yhtään kuin Leia :)