lauantai 16. tammikuuta 2010

Leonardo DiCaprio osallistui ilmastonlämpenemiskampanjaan


Leonardo DiCaprio matkasi valokuvaaja Annie Leibovitzin kanssa Islantiin keväällä 2007 kuvaamaan sulavaa jäätikköä. Kuvat on julkaistu Vanity Fairin ns. vihreässä numerossa, joka otti vahvasti kantaa ilmaston lämpenemiseen. Lehti halusi herätellä ihmisiä ajattelemaan maapallomme tilaa, ja uskon, että se onnistuikin siinä.

Lehden kansikuvassa on siis Islannissa kuvattu Leonardo ja jälkikäteen kuvaan lisätty jääkarhunpentu Knut, josta tuli kuuluisa mm. siksi, että se syntyi Berliinin eläintarhassa, jossa sen emo hylkäsi sen. Tänään, juuri Knutin ansiosta, jääkarhuista on tullut ilmastonlämpenemiskeskustelujen symboli.

Leonardo DiCaprio kuuluu niihin filmitähtiin, jotka uhraavat aikaansa, ajatuksiansa ja rahaansa tälle tärkeälle asialle.   Hyvä Leo !

11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Leonardohan oli myös äänenä ja muutenkin ilmaston lämpenemisestä kertovassa dokumentissa,josta postasin joku aika sitten.Laitoin linkinkin siihen ilmaiseen dokkariin, jossain siellä blogissani se on.Leibowitzin kuvat ovat aina niin hienoja.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, onko mulla mennyt ohi, pitääpä käydä uudelleen. Joskus kun teen monta työpäivää putkeen, en käy blogikierroksilla, silloin saattaa joku juttu mennä ohi..
Menenpäs eli tulenpas heti käymään luonasi.

hanne kirjoitti...

Hassu juttu mutta kyllä nuo kuuluisuudet saattavat herätellä isompia joukkoja, ainakin kuuntelemaan, mistä on kyse...
enemmäm kuin "tavallinen2 tiedemies...
niinkuin esim. B.B...eläinten puolesta...
Muuta onko tuo vaikutus ohimenevä??

Ppi kirjoitti...

Tämä on juurikin sitä hyvää asiaa, mitä jotkut julkimot voivat ajaa. En oikein välitä siitä ns. esikuvajutuista ollenkaan, mitä helposti julkimot saavat kantaakseen. Että kun pitää olla sitä tai tätä, ei voi suurinpiirtein ostaa kaupasta karkkia, kun jo joku on siitä elämöimässä. Ihmisiähän tässä vain kaikki ollaan.

Kun kuitenkin jotkut saavat hyvät asiat esille, eipä ole vastaansanomista. Leonardolla on onneksi aikaa, tahtoa ja kiinnostusta myös tällaiseenkin. Tykkään oikein paljon :)

Yaelian kirjoitti...

En tietenkään ollut laittanut siihen oikeaa tagia,niin vaikeaa löytää mutta tässä linkki dokumenttiin,jonka voi ilmaiseksi nähdä netissä
http://video.google.com/videoplay?docid=-2174195060267517042#

Sooloilija kirjoitti...

Hanne, ollaan optimistisia, ja uskotaan,että ei ole ohimenevää.

Ppi, toisilla filmitähdillä on enemmän mielenkiintoa näitä asioita kohtaan kuin toisilla. On niitäkin, jotka vain haluavat elää pienessä rikkaassa elämässään välittämättä muusta kuin omasta hyvästään..

Yael, kiitti linkistä.

lumiomena kirjoitti...

Tärkeä asia ja upeita kuvia! Itse uskon, ettei suuntaus ole ohimenevää, vaan pikkuhiljaa yhä useampi alkaa herätä siihen, että ilmastonmuutos on kiihtynyt ihmisten toimien vuoksi.

Leena Lumi kirjoitti...

B.B. on uhrannut koko elämänsä ja kohta myös omaisuutensa eläimille ja toivon, että sekin muistetaan.

Leonardo DiCaprio onkin aina vaikuttanut ihmiseltä, joka ajattelee omia ympyröitään pidemmälle. Luin myös tuosta Knutista ja toivon hänelle hyvää elämää. En pidä eläintarhosita, mutta nyt saattaa siellä olla jääkarhuilla paremmat oltavat kuin jäätiköillä. Näin sen yhden dokumentin nälkään kuolevista jääkarhuista...

Sooloilija kirjoitti...

Lumiomena, minäkin uskon siihen, että kun tarpeeksi ihmisille toistetaan asioita, se jää pikkuhiljaa ajatuksiin. Kuvat ovat upeita, mutta onhan kuvaajana yksi maailman parhaimmista - Annie Leibovitz.

Leena, BB tullaan aina muistamaan eläinsuojelustaan! Mielestäni jopa enemmän kuin elokuvaurastaan.

Leonardo on syvällisen ja ehdottoman oloinen tyyppi. Oli ihana nähdä hänet mm. Revolutionary Roadin lisämateriaalikoosteessa puhumassa elokuvan teosta ja elämästä yleensä. Kate Winslet kertoi, että hän suostutteli Leoa 2,5 vuotta! Frank Wheelerin rooliin. Leoa ei kuulemma voi painostaa yhtään missään asiassa, koska hän tekee asiat niinkuin itse haluaa. Mutta Kate onnistui taivuttelemaan ystävänsä uskomaan, että hän on Frank Wheeler.
Näen samaa ehdottomuutta Leossa myös tässä ilmastonmuutostyössä.

Paivi kirjoitti...

Leo on hieno näyttelijä, joka on kasvanut huimasti niistä hurjista nuoruusvuosistaan - sekä näyttelijänä että ihmisenä (ainakin näin näyttää). Miehestä on tullut viime vuosina yksi suurista suosikeistani juurikin näyttelijälahjojensa takia, nuorempana kun ei siis ollut ihan minun makuun hottisosastolla (silloinkin kyllä säväytti Gilbert Grapessa!).

On todella hienoa, että julkkikset ottavat kantaa tärkeiden asioiden puolesta, sillä juuri he saavat ihmisten kiinnostuksen heräämään. Kun joku tutkija kammiostaan koittaa varoitella ilmastonlämpenemisestä, ei siihen suuri yleisö niin kiinnitä huomiota.

Hieno mies tuo Leo ja mahtavia kuvia Annielta :)

♥ Hannele kirjoitti...

Lentokoneellako lensivät sinne kuvaamaan..