lauantai 16. tammikuuta 2010

Revolutionary Road tämän illan ohjelmassa

Tänä iltana aion uppoutua Revolutionary Roadilla asuvan Wheelerin pariskunnan 50-luvun suljettuun lähiöelämään, jossa unelmat eivät koskaan toteudu. Olen nähnyt elokuvan teatterissa heti tuoreeltaan viime vuoden alussa, sen jälkeen en ole sitä katsonut. Nyt on kulunut vuosi, ja on aika uusia tämä kokemus.

Kate Winsletin ohjaajapuoliso Sam Mendes on luonut hienovireisen, hiljaisen ja ihmisen mieleen sukeltavan elokuvan, joka koskettaa todella.


Tämäkin on erityisesti Kate Winsletin elokuva; hän näyttelee ilman suuria elkeitä luovaa ja unelmiinsa pettynyttä aviovaimoa, joka päätyy raskaisiin ratkaisuihin päästäkseen vapaaksi.
Leonardo DiCaprio näyttelee hyvin yhteen ystävänsä ja Titanic-parinsa Katen kanssa, mutta olisin ehkä nähnyt miehekkään Frankin roolissa jonkun toisenkin miesnäyttelijän. Kuten eräs kriitikko kirjoitti elokuvan ilmestymisen aikoihin: 'Leonardo DiCaprio näyttää luultavasti kuolemaansa saakka 14-vuotiaalta'.16 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

joo, tuo näimme, vähän masentava,
ehkä en vaimoa täysin ymmärtänyt..

Leena Lumi kirjoitti...

Olin katsomassa tämän filmin mieheni kanssa ja molemmat pidimme kovasti, jopa niin, että kun Kate sanoi jotain merkityksellistä ja hän sanoi tässä filmissä paljon sellaista, puristimme toisiamme kädestä kuin merkiksi: tajuutko?/huomasitko?

Minä en aluski melkein voinut sietää Leonardo DiCapriota, mutta olen kääntänyt nuttuni. Minulla täytyy olla joku outo heikko kohta päässäni, koska pidän DiCapriosta ja Hugh Grantista, enkä osaa selittää miksi;-) Ralph Fienes on mun tyyppinen mies, eivät nämä babyface-miehet...,mutta näin se nyt vain on.

Leonardo ja Kate näyttelevät tosiaankin sulosti yhteen ja tässä filmissä he tanssivat elämäänsä kuin surumielistä, hidasta valssia ja hidas valssi on melkein ainoa tanssi, josta itse pidän.

Minä muuten muistan, Soolis, että SINÄ kiinnitit aikanaan tässä filmissä huomiosi samaan kuin minä: Winsletin uskomattomat henkäykset, kuin perhosen siiveniskut ennen loppua.

Minua eivät tummat draamat masenna, vaan katson niitä paljon mieluummin kuin hauskoja ja kepeitä, sillä jos on ylisyvällinen, sitä odottaa myös filmiltä ja tässä leffassa ei syvällisyyden pohjaa näy. Uskokaa tai älkää.

Ostin tämän elokuvan eilen!

Sooloilija kirjoitti...

Hannele, näet ehkä eri tavoin tuon elokuvan. Minusta vaimon rooli kuvastaa myös yleismaailmallisesti monien naisten asemaa, vieläkin, vaikka elämme 2000-luvulla.
Luovia ihmisiä ei saisi kahlita ja heidän luovuutensa ja haaveensa pitäisi joskus saada siivet.
Tämä on aika lohduton tarina, mutta itse en masentunut.

Leena, muistan kuinka kirjoitin aiemmin jutussani juuri tuosta Kate Winsletin hengityksestä. Ja siitä kuinka tuntui kuin olisi istunut teatterissa katsomassa näytelmää.

Leonardossa on kyllä jotain, vaikkei ihan minunkaan suosikkini ole. Ehkä hän on vähän jäänyt siihen nuoren pojan ja kauniiden kasvojen imagoon, vaikka on tehnyt rankkojakin rooleja. Aivan kuin sitä odottaisi koko ajan, että hänestä tulisi enemmän 'miehen' näköinen.. Jännä juttu.

Ppi kirjoitti...

Pidin tästä elokuvasta paljon, ja Kate on niiiin hyvä. Voi sentään ne ilmeet ja katseet, huh. Pienesti ja vahvasti tulkitsee hän.

Ja taidan olla ainoa, joka pitää myös Leonardosta. Tykkään hänestä tosi paljon ja tässäkin yrittää olla niin äijä vaikka rahkeet ei riitä, ei oikein mihinkään perhe-elämässä. Ja se tulee niin selvästi esiin.

Hän on mielestäni ihan huippuosastoa, niin monta erilaista roolia olen häneltä nähnyt. Huomenna muuten tulee "Ota kiinni jos saat", Leonardoa kanavan täydeltä :)

Sooloilija kirjoitti...

Ppi, kyllä Leonard on hyvä ja persoonallinen. On huippuosastoa. Huomenna voisikin katsoa mainion Ota kiinni jos saat-elokuvan.

Mutta Kate vetää pisimmän korren. Hän hallitsee ilmeet täydelliset täydellisesti. Mietin myös sitä kun oma aviomies on ollut ohjaajan, että minkälaista työskentely on ollut..

Päivi kirjoitti...

Revolutionary Roadista pidin niin paljon, että ostin sen dvd:nä. Kirjoitin siitä myös blogissani.

Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä pidit elokuvasta toisella katsomisella. En ole uskaltanut katsoa sitä toistamiseen, koska elokuva teki suuren vaikutuksen. Pelkään - luultavasti turhaan - että toinen kerta ei olisikaan yhtä vaikuttava.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, minullakin kesti pitkään ennenkuin halusin nähdä elokuvan uudestaan. Ensimmäinen kerta kun oli niin vahva. Mutta turhaan huolehdin. Olen juuri katsonut elokuvan ja aika kului kuin siivillä. Pidin ja ehkä ymmärsin vielä paremmin. Joten suosittelen uusintakatsomista sinullekin.

Krisu kirjoitti...

Tuleeko tää telkasta ja jos niin miltä kanavalta?

Sooloilija kirjoitti...

Krisu, ei tule. Sori kun otsikko vähän harhaanjohtava. Ostin nimittäin tämän filmin vasta ihan äsken, siksi nyt tapetilla.. Ja siis oman iltani ohjelmistossa.

Krisu kirjoitti...

Jaa..no ei se mitään. Kaipaan vain sohvatorkkuohjelmaa, olen niin pöllyssä lääkkeistä, kun olkapääni kiinnikkeet avattiin torstaina.
Avatar on muuten L-O-I-S-T-A-V-A! ja nimenomaan ne kakkulat silmillä. Eivätkä ne ainakaan Tampereella mitään pahvia ole ja silmälasit mahtuvat hyvin alle :)
Tuosta tyttö ja helmikorvakoru-leffasta sanoisin vielä, että eihän se ole mikään totuudenperäinen elämäkerta, sehän on käsikirjoittajan kuvitelma siitä, mitä Vermeer olisi voinut kokea...

Sooloilija kirjoitti...

Krisu, tsemppiä sulle paranemisiin.

Juu Avattaren katson jossain vaiheessa.

Kyllä tiesin, ettei se Vermeerin tarina ollut elämäkerta. Uskon, että jotain totuudensiemeniä kuitenkin on.

hanne kirjoitti...

Haluan kanssa katsoa ko leffan uudelleen...
Pysähdytti, ajattelutti isosti..
Molemmat ovat suosikkejani, etenkin
Kate...

huomenna tulee "Silkkihuivi"..
olen nähnyt sen teatterissa ja tykkäsin paljon...aion katsoa uudelleen..
ja nyt se Seraphine on tullut Turkuun=)

hanne kirjoitti...

Ei huivi vaan huntu=)

Elisa kirjoitti...

Vahva elokuva ja Kate oli kyllä aivan suvereeni roolissaan.

Elokuvan parasta antia oli mm. vanhemman tuttavapariskunnan mielisairaalasta lomalla oleva aikuinen poika, joka Wheelereiden luona kyläillessään laukoo totuuksia näiden elämästä ja parisuhteesta. Mieleenpainuva kohta leffassa!

Sooloilija kirjoitti...

Hanne, tarkoitit varmaan Kirjava huntu-elokuvaa, joka tulee tänään sunnuntaina neloselta. Katsoin sen kerran dvd:ltä väsyneenä ja muistaisin,että se oli kaunis, mutta erittäin hidas elokuva. Saapa nähdä katsonko tänään uudestaan, fiiliksestä kiinni.

Suosittelen Revolutionary-elokuvaa uudelleen sinullekin. Se pysähdyttää toisella kerralla vielä enemmän.

Elisa, Kate on kyllä ihan suvereeni. Nyt ajattelen, että parempi melkein tässä kuin Lukijassa. Siksi Golden Globe menikin hänelle tästä roolista. Oscarit olivat sitten toista mieltä, että Lukijan rooli oli parempi.

Revolutionaryn sivuhenkilötkin ovat hyviä ja tarkkaan mietittyjä.. Mm. juuri se mielisairas mies sekä naapurin mies, joka oli niin rakastunut Apriliin.

tuike kirjoitti...

Revolutionary oli hyvä. Ensimmäisen kerran ajattelin, että Leonardo on hyvä näyttelijä. Siihen asti olin pitänyt kaikkia hänen roolisuorituksiaan jotenkin pinnallisina.