perjantai 1. tammikuuta 2010

Sting talvisena iltana tv:ssä

Jotain hyvää tulee tv:stäkin tässä pyhän aikaan (muutakin kuin perhe-elokuvia ja tusinasarjoja), nimittäin uudehko dokumentti Stingin If on a winter's Night-levyn teosta. Ohjelman nimi on suomeksi Sting - talvisena iltana-dokumentti. Ohjelma tulee ykköskanavalta klo 22.50 alkaen.

Sting halusi joululevyn sijaan tehdä kansanlaulupohjaisen levyn lempivuodenajastaan talvesta, joka on hänen sanojensa mukaan taianomainen ja mielikuvitusta kiihottava vuodenaika. Syntyi levy, jota en ole vielä kuullut, mutta tämäniltainen dokumentti valottaa ensin levyn tekoa. Loppiaisena näemme samalta kanavalta sitten itse konsertin eli 6.1. klo 21.50.

7 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Minusta tämä Stingin talvilevy on monin tavoin merkityksellinen. Ensinnäkin on hienoa, että joku tekee TALVIlevyn, ikäänkuin ylistyksen lumelle, kuuralle, arktisuudelle. Toisekeseen tämän levyn kansi on yksi parhaita, mitä olen nähnyt ja siksi sen laitoin isona blogiini heti, kun siitä Lumiomenalta kuulin. Taidan viedä sen toiseenkin blogiini...Ja siinä on koira, siis mukana. Stingin musiikissa jotkut kolahtaa, toiset ei. Olen hankkimassa tätä levyä eli olen vielä aika jäävi sisällöstä sanomaan, mutta pidin 'roughista' tyylistä, jolla Sting talvea tunnelmoi. Talvisena, lumisena ihmisenä olen kai ensi tilassa hankkimassa tuota levyä!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Sting alunperin skottipoikana varmaan on tottunut jonkinlaiseen talveen, kylmään ainakin. Hänellä on varmaan ikuinen kaipuu talveen. Niinkuin on minullakin, koska olen pohjoisesta. Silti en hirveästi aina pidä talvesta, koska en esim. osaa pukeutua talvea varten enkä harrasta mitään talveen liittyvää, mutta jokin lumous siinä on.

Ja lumi on ihanaa.

Yaelian kirjoitti...

Ahaa,pitääkin laittaa se katselulistaan(minähän näen Suomen televisio ohjelmia tvkaista.fi:n kautta.Kiitos vinkistä!

Sooloilija kirjoitti...

Yael, mahtavalta tuntuu, että näet Israelissa asti näitä samoja ohjelmia Suomen tv:stä. Se on tätä nykyaikaa, sanoisi isoäitini.

Katriina, kirjoitti...

Ehdin juuri mennä viikolla hankkia tuon levyn ja olen kuullut sitä vasta vähän, mutta tykkään. Pidän nimenomaan sen tunnelmasta ja vanhoista melodioista. Nuorena tykkäsin kovasti kelttimusiikista ja siinä on mukana hiukan sitäkin.

tuuluska kirjoitti...

Satuin katsoa tuon ohjelman ihan vahingossa, oon vähän huono seuraamaan etukäteen mitä milloinkin tulee. Oli niin mukavatunnelmainen ohjelma, levy suorastaan hankittava kun tuon näki. Ja hyvä nyt tietää että konserttikin kuullaan!
Tuo ohjelmahan näkyy kait ylen areenassakin jälkikäteen.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, tämä levy hankintaan minullakin. Ihana, että olet sen jo hankkinut. Varmasti moneen tilanteeseen hyvä, yksinoloon ja talvisiin tunnelmiin.

Tuuluska, unohdinkin Yleareenan, sieltähän se löytyy, juu.
Konsertin aion katsoa ensi viikolla. Se antaa varmasti hyvän kuvan itse levystä.