lauantai 20. helmikuuta 2010

Lauantaikisulit - Selma täytti 10 kk

*
Selma on nyt 10 kk:n ikäinen neiti.
Ikäneito Tikke täyttää pian 9 vuotta.
*
Aivan kuin olisivat aina olleet yhdessä, vaikka viime kesänä vasta tutustuivat toisiinsa.
Heistä on paljon iloa, vaikka toinen juuri oksensi korituoliin, 
ja syöksyin kesken tämän jutun kirjoituksen sanomalehden ja talouspaperirullan kanssa kissan luokse. En ehtinyt..  
 

15 kommenttia:

Katriina kirjoitti...

Semmosta se on, meillä eilen Luna oksensi autoon. Onneksi sentään viltin ja Vilman talvipalttoon päälle eikä penkille, mutta pestävää tuli silti. Ja tekemistä niissä on, jos on iloakin.

Yaelian kirjoitti...

Ihanat kisulit! Onnea pikku Selman 10kk synttäreiden johdosta!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, oksentaminen on koirille ja kissoille aika luontaista, mutta kissat valitsevat yleensä hyvän paikan mihin oksentaa; usein saunan lauteille tai korituoliin, ja jos ovat lattialla niin tähtäävät aina mattoon..

Jael, kiitos. Huhtikuussa tulee vuosi täyteen!

nuhjus kirjoitti...

Mein kissa oksensi kerran juuri syömänsä hiiren, onneksi muovimatolle niin oli helppo siivota. On noita kyllä löytynyt parin päivän päästä sohvan takaa tai sängyn alta hajun perusteella. Siskon koira oli niin sympaattinen että kävi syömään omaa oksennustaan matolta ja näytti niin syylliseltä kun koira voi näyttää. Taisi odottaa huutoja omistajalta :P

Ihana aihe keskustella :D

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Onnea merkkipäivänä!
Mulla on sulle haaste :)

Ppi kirjoitti...

Voi näitä suloisuuksia, kato nyt noita tassuja!

Muistan myös lapsuudesta, kun yksi koiramme oksensi karvalankamatolle ja se koiran ilme, se oli niin: anteeksi en voinut mitään. Äiti kääri maton ja vei pesulaan, mutta se haju oli kyllä kuvottava..

Eihän noille mitään voi, jokainen mahatautia sairastanut tietää, että kun se lähtee niin estää ei voi, laatta lentää :)

Merja kirjoitti...

Ihanat kisulit.

Muistan myös miten manasin sitä kun minulla oli kissoja miten niillä oli aina tapana kakoa karvapallonsa matolle..

hanne kirjoitti...

Ihanat, herttaiset kisulit..
joskus oksentelu viittaa siihen, että saattaa olla loisia...
tai sit karvoja on nuoltu niin paljon, ett ne tulee palloina ulos..=9

tuuluska kirjoitti...

Vähän myöhästyneet onnittelutoivotukset kisuleille ^^. Tuommoistahan se välillä elukoitten kanssa on, rätti saa heilua ja pitää olla valmiina heti ja äkkiä ;D. Jopa blogitus on joskus jätettävä kesken ;D.

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Nuhjus, Tuure, Ppi, Merja, Hanne, Tuuluska: kiitos teille kommenteista.

Pakkasta pidellyt, ja yhä vain peittoja ja mattoja ulkoilutettu..Ollaan jo sunnuntai-illassa, miten tämä viikonloppu menikin niin nopeasti!

Elisa kirjoitti...

Mun kaverin kissat oksentavat aina järjestäen päiväpeitolle. Eivät siis koskaan katso "sopivaa" paikkaa tuotoksilleen. Needless to say, päiväpeitto ei ole hienoimmasta päästä =)

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Elisa, just, päiväpeitolle meilläkin usein eli 60 asteessa pyörivät peitot usein!

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Hienot kaverit.

Sari kirjoitti...

Ihanat kaverukset! Mä muistan kans erinäiset karvapallojen oksentelut omien kissojen ajoilta. Kuinka isotöinen muuten on tuo ikäneidon turkin hoito? Olen hiukan ajatellut meille pitkäkarvaista kissaa tässä joskus lähitulevaisuudessa (toivottavasti tämä nyt vihdoin jo kohta tapahtuu), mutta muistan vanhempieni persialaiskissojen osalta, että olivat aika isotöisiä harjattavia ja toinen persialaisista oli vielä sellainen, ettei antanut kunnolla harjata itseään? Mutta kun noi pitkäkarvaiset kissat on vaan niin lutuisia... ;-)

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Hannele, kiitos. Ovat kavereita oikeastikin, eivät paljon tappele.

Sari, tämä meidän pitkäkarvaisemme vaatii työtä harjaamisen suhteen. Tällä hetkellä hänessä on paljon takkuja juuri siellä minne hän ei itse yllä karvojaan sukimaan. Eli ahkerammin pitäisi harjata, päivittäin, ja paljon.
Selma lyhytkarvaisena on niin helppo tapaus, että olemme hieman laiminlyöneet Tikenkin harjausta. Ja se näkyy heti.

Ostoslistalla olisi sellainen 'furminaattori', jonka sanotaan olevan hyvä ja tehokas väline. Se maksaa täällä 50-60 euroa! En käsitä miten se voi maksaa niin paljon kun se on niin yksinkertaisen näköinen vehje. Kannattaa googlettaa siitä tietoja.

Pitkäkarvaiselta kissalta kun lähtee karvoja niin niitä on sitten sohvassa, vaatteissa ja vähän joka paikassa.

Mutta silti, pitkäkarvainen kissa on erikoinen, kaunis, sitä on ihana silittää, se tuntee arvonsa ja pitää itsekin huolta karvoistaan. Tämä meidän kissamme on ihan tavallinen maatiais-pitkäkarvainen. En tiedä eroaako se esim. persialaisesta ?

Tällä hetkellä Tiken turkissa on myös jonkin verran hilsettä. Kuiva sisäilma ja pitkä talvi ovat verottaneet sen turkin kuntoa. Yleensä pesemme kissan muutaman kerran vuodessa hilseshampoolla suihkussa. Eihän se siitä pidä, mutta tähän asti se on kuitenkin onnistunut se pesu.