perjantai 5. maaliskuuta 2010

Séraphine - Tutustun ensin taiteilijaan

Pitkä työviikko ohi. Nyt on aika huilata, ja katsoa muutama elokuva.
*
Huomenna olisi vuorossa taas tuttua omaa genreäni:
taiteilijasta kertova elokuva - 
tällä kertaa aion elokuvateatterin pimeässä katsoa ranskalaisesta Séraphinesta kertovan elokuvan. Se on ollut Euroopassa ja erityisesti kotimaassaan Ranskassa suuri yleisö-ja arvostelumenestys.
Séraphine on traaginen tarina itseoppineesta taiteilijasta, joka eli vuosina 1864-1942.

Elokuvan pääosassa on belgialaissyntyinen
Yolande Moreau, joka on tuttu kasvo monista ranskalaisista elokuvista, ja jonka suoritus tässä elokuvassa sanotaan olevan:
' A performance of a lifetime '
*
Huomenna illalla elokuvasta lisää,omia mielipiteitäni siis. Tänä iltana selailen vielä hieman netistä tietoja taiteilijasta nimeltään Séraphine de Senlis.

5 kommenttia:

hanne kirjoitti...

Olen odottanut juuri tuota elokuvaa!!!
haluaisin nähdä sen leffateatterissa mielummin kuin dvd:ltä...
Mutta onkohan se vielä Turussa???

piilomaja kirjoitti...

Samoin tuon haluan nähdä. Ostaa omaksi.
Yolande on UPEA näyttelijä. Hänellä on niin monia loistavia rooleja. Hän on ihan kansallissankari täällä;-) vaikka Ranska onkin hänet vähän "ominut".

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Hanne, Ouluun tämä elokuva tuli juuri nyt. Turustapa en tiedä. Ihmettelin, että yllättävän myöhään tämä tuli. Mutta hyvä, että tuli.
Kerron sitten lisää.

Piilomaja, huomasin tosiaan, että hän on belgialaissyntyinen näyttelijä. Mietin missä kaikissa elokuvissa hän on ollut.. Ameliessa ainakin ja monissa monissa...sillä hänen kasvonsa ja tyylinsä jäävät mieleen.

Elisa kirjoitti...

Kävin katsomassa tänään Kohtaamisia. Leffa oli pienisuuri elokuva, joka sisälsi paljon tunnetta, upeaa näyttelijätyötä, elämän valoja ja varjoja. Voi olla, että kyseessä on paras kotimainen elokuva tänä vuonna - ja mahdollisesti koko 2000-luvulla.

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Elisa, en ole pitkiin aikoihin mennyt katsomaan elokuviin asti kotimaista elokuvaa, en edes Pahaa perhettä, josta kirjoitin jokin aika sitten. Mutta tämän Kohtaamisia voisin mennä katsomaan. Luin siitä myös hyviä arvosteluja.