perjantai 2. huhtikuuta 2010

Aavikon kukka: Waris Dirie

Tässä nainen,
Waris Dirie (s. -65 Somaliassa),
josta elokuva Aavikon kukka - Desert Flower kertoo.
Hän on Kofi Annanin nimittämä YK:n hyväntahdonlähettiläs, 
ja hän kiertää maailmaa kertomassa
tyttöjen ympärileikkauksista, ja siitä kuinka julma ja raakalaismainen on tämä tuhansia vuosia vanha tapa, joka pitäisi lopettaa ensitilassa, joka paikassa.Hänellä on siitä omakohtainen kokemus.
 *
Kerron elokuvasta vähän myöhemmin,
näin sen tänään pitkäperjantaina elokuvateatterissa. 
Voin sanoa, että teatterista kulki ulos hiljaista väkeä..
*
Warisin tarina löytyy myös kirjana.
Suomeksi se löytyy Wsoy:n kustantamana.

6 kommenttia:

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Hienoa että menit katsomaan tämän, vaikka ensin vähän epäilit, että voitko. Ilmeisesti oli myös sinun mielestäsi hyvä ja vaikuttava? Odottelen sitä juttuasi :)

On todella tärkeää että tuollaisista asioista puhutaan ja että joku niistä puhuu ihan omakohtaisesti. Mutta järkyttävää että tuollaista edelleen tapahtuu :(

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Päivi, käyn lukemassa juttusi vielä uudelleen. Olen niin järkyttyneellä ja mietteliäällä tuulella juuri nyt, että vaatii hieman etäisyyttä, että pystyn kirjoittamaan. Mutta tulossa on.

Helena kirjoitti...

Luin tästä, kuulostaa järkyttävältä mutta samalla hienolta elämäntarinalta. Onneksi tällaisia rohkeita ihmisiä on olemassa - etenkin naisia, koska naisia sorretaan edelleen suuressa osassa maailmaa. Ja uskonnollisten perinteiden vastustaminen vaatii melkoista luonteenlujuutta.

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Helena, elokuva koskettaa ihan varmasti jokaista naista. Yksi tositarina voisi muuttaa paljonkin. Toivottavasti Warisin tarina leviää myös sinne missä sitä oikeasti tarvittaisiin valistamaan ja opettamaan.

tuuluska kirjoitti...

Ouh! Varmasti vaikuttava tarina. Jotenkin pitkäperjantain kärsimykseen sopiva?

Leena Lumi kirjoitti...

Tyttöjen silpomisia tapahtuu koko ajan. Ei ole yhtäkään moraalisesti kantavaa syytä sallia tämän tapahtua enää missään milloinkaan. Pienten purosten teorian mukaan tähän voi ´vaikuttaa jokainen. Itse tein sen niin, että otin ystättättäreni kanssa kummiTYTÖN Ghanasta Nyt M. saa käydä koulua, häntä ei silvota, eikä pakkanaiteta minkään ikäisenä.