torstai 15. huhtikuuta 2010

Tindersticks kolahtaa

Työssäkäyvä yhteishuoltajaäiti täällä teitä huhuilee kera musiikin. 
Yhtään elokuvaa en ole viikon aikana katsonut, mutta musiikkia olen kuunnellut,
ja nyt olen ihan Tindersticks-bändin laulajan 
Stuart A. Staplesin
äänen lumoissa.
Tindersticksin musiikkia luonnehditaan jazzahtavaksi indierockmusiikiksi.. Määritelmät sikseen, jos korvaa miellyttää niin tämä soimaan!  Bändi vieraili äskettäin Helsingissäkin keikalla.
 *
Tästä mustavalkokuvasta pidän erityisen paljon.
Kuvassa Tindersticksin solisti Stuart A. Staples.
*
Ps. Juuri tässä Tindersticksin laulussa laulaa mukana myös kanadalainen Lhasa De Sela, joka kuoli tänä vuonna rintasyöpään, vain 37-vuotiaana.Hänestä joskus lisää.

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kaunis kappale.En tuntenut ennestään. Tosi matala ja erikoinen ääni laulajalla.Pidin tuosta Lhasan äänestä,sääli,että kuoli niin nuorena.

Yaelian kirjoitti...

Menin kuuntelemaan YouTubeen Lhasa de Selan musaa ja tajusinkin,että olin kuunnellut sitä aiemmin.Hienoa musiikkia,ja surullinen liian aikainen poismeno.

hanne kirjoitti...

Miellyttävää, elämänväristä, rauhaisaa musiikkia..
Tykkään..
En ole ennen kuullet heistä..
Erityisesti tykkään Lhasan äänestä..

Sinulla ihanaa, leppoisaa wiikonloppua!!

Sooloilija kirjoitti...

Jael, olen useamman vuoden kuunnellut Tindersticksiä, mutta vain silloin tällöin, en mitenkään säännöllisesti.. Nyt kävin hakemassa kirjastosta levyllisen heidän musiikkiaan, joten syvennyt tarkemmin.

En ollut aiemmin kuullut koskaan Lhasa De Selaa, enkä tiennyt hänestä mitään, mutta kiinnostuin kovasti. Surullista, että hän kuoli niin nuorena.

Hanne, kiitos, sinullekin leppoisaa viikonloppua.
On mukava aina löytää uutta musiikkia. Siitä innostuu ja saa itseensäkin virtaa.

PupuLihavisto kirjoitti...

Hihii, täälä toinen Tindersticks-fani:)Viime aikoina oon taas paljo kuunnellu bändin Hungry Saw-nimistä-levyä, niin kaunista & surumielistä musiikkia:)

Sooloilija kirjoitti...

PupuL., muistelinkin, että pidät bändistä. Kirjastosta ei löytynyt tuota Hungry Saw-levyä..Otin vanhempaa tuotantoa, jonka olen lainannut joskus ennenkin; Curtains.
Tosiaankin moniin tunnelmiin sopivaa musiikkia. Aika elokuvallistakin sanoisin.

tuuluska kirjoitti...

Ihmeellisiä nämä musiikin genrelokerot. Tämä on mukavankuuloista, minulle ihan outo ennestään. Tykkään joistakin Norah jonesin biiseistä, niissä on hyvin samanlainen sointi. Kiva löytö ^^.