torstai 20. toukokuuta 2010

Kokemuksia parvekelaseista ja pienikokoisesta kissasta

Tämä aamu oli lämmin ja leppoisa. Aamuseitsemältä katsoimme tyttären kanssa, että Selma näkyy parvekkeella jotenkin eri tavalla.. Meni vähän aikaa tajuta, että Selma taiteili parvekelasien takana, kuvassa näkyvän valkoisen kaidetason päällä. Siellä se käveli rauhassa ja etsi parvekelaseista koloa, josta tulla takaisin parvekkeen puolelle..(Asumme kolmannessa kerroksessa).

Selma on pienikokoinen kissa ja jos sen pää mahtuu 7-8 cm:n levyisestä kolosta, niin silloin kai mahtuu koko kissa.

Olemme eläneet historiallisen lämmintä toukokuuta. Koskaan ei kuulemma ole tällä korkeudella ollut toukokuussa seitsemää hellepäivää peräkkäin.
Meillä kuitenkin pysyivät parvekelasit aika tiukasti kiinni tänään kun lähdimme töihin ja kouluun.
Mitenkähän jatkossa..

Utelias Selma
*

13 kommenttia:

Katriina, kirjoitti...

Mahtaakohan kissoja pudota vahingossa vai osaavatko ne arvioida voimansa ja kykynsä? Pelottavaa olisi nähdä lemmikkinsä taiteilemassa jossakin tuollaisessa paikassa, äkkiä vaan pelastamaan!

Joka kesä on jännitettävä, mitä tulee. Kerran oli vain 4 hellepäivää ja muuten satoi aina. Kerran aurinko alkoi alkoi paistaa koulujen loppuessa ja paistoi siihen asti, kun koulu taas alkoi.

Yaelian kirjoitti...

Hauska Selma:-)
Mullahan oli Helsingissä parvekkeella parvekelasit,ja heti lämpimien ilmojen alettua oli parvekkeen lasit tiukasti kiinni juuri sen takia,että Otto ei sieltä lähtisi seikkailemaan.,Kerran oli ystävä käynyt tupakalla siellä ja jättänyt yhden parvekelasin auki,jolloin Otto oli kävellyt kaiteella ja pudonnut alemman kerroksen ,mutta suuremman parvekkeen lattialle.Siellä ei ollut ketään kotona ja lopuksi saimme sieltä Oton pois niin,että kiinnitimme köyden sankoon ja laitoimme sinne makupalan,ja monien yritysten jälkeen oli Otto kotona.Aika jännää,miten ensin oli hurjan talvinen talvi ja nyt noin monta hellepäivää peräkkäin!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, kissat ovat aika hyviä arvioimaan tilanteet, mutta Selma on vielä aika pieni ja vähän liian utelias ja villi,joten sille voi vahinkoja sattua. Toivotaan, ettei.

Jael, no voi hurja. Mutta olen tosiaan kuullut näitä tarinoita. Useimmiten on niin,että loppu hyvin, kaikki hyvin.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Pahaksi onneksi ainakin tänne Helsinkiin on luvattu maanantaiksi 11 astetta ja SADETTA!

Mukavia aurinkokelejä sinne!

Päivi kirjoitti...

Osku-kissa aloitti heti pennusta seikkailut parvekelasin toisella puolella ohuella muovisella kaiteella. Nyt vanhemmiten se ei seikkaile yhtä usein ja on paljon varovaisempi liikkeissään.

Kissoilla on hyvä tasapainoasti, ne ovat mestarillisia liikkujia - ja ne ovat hyvin varovaisia. Selma oppii varmasti pysymään kaiteella.

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, te läkähdytte ellette voi pitää laseja auki. Äiti asui hetken aikaa kerrostalossa ja kun ne lasit olivat kiinni, niin toukokuulla jo oli liian kuuma olla siellä tai edes pitää kasveja siellä, joten lasit olivat auki aina paitsi talvella.

Onneksi koirat eivät...

Anonyymi kirjoitti...

Ei kissa aina voimiaan ja kykyjään osaa arvioida. Ei tarvitse kuin kärpäsen lentää, niin kissani painelee perässä esteitä näkemättä luullen lentävänsä. Nyt on hoidossa vuoden vanha kissalapsivillikko ja ajoittain koti on kuin myrskyn jäljiltä. Oma kolmevuotias katselee touhua silmät suurina. Mutta ihania ovat:)
Ja parvekelasit ovat tiiviisti meilläkin vuodesta toiseen.

-arja-

Anonyymi kirjoitti...

eläimet on ihmeellisiä! Ysi tunki pentuna ulos sille ostamastani isosta häkistä, vaikka se oli lukossa eikä mitään rakoa ollut. Pentu oli tunkenut pään suikulaksi ja vitkutellut työpäivän aikana ulos noin 10 cm raosta! Sanomattakin selvää että häkki myytiin pois..

lumiomena kirjoitti...

Oi Selmaa! Parvekelasit on kyllä hyvä pitää kiinni :)
Olen ollut hieman laiskana blogeissa, mutta ihan pakko kommentoida noita 50+20 leffa-asiaa sinusta-listoja. Mainioita! Idea pohtia/kuvailla omaa itseä elokuvien näkökulmasta on hauska. Kieslowskin Väritriologia on suuri suosikkini ja vaikka Sinisen nähdessäni en ollut vielä raskaana (tai lähelläkään sitä tilaa), pohdin millaista olisi katsoa se raskaana ollessa. Ja Colin Firth on aivan vain niin. Jos olet Facebookissa, niin kai kuulut ryhmään "Colin Firth will always be my Mr. Darcy"? :)

Ihanaa viikonloppua!

Allu kirjoitti...

Eipä taida Selma tuntea korkean paikan kammoa.

Sooloilija kirjoitti...

Tuure, tänään perjantaina on jo hieman keli viilentynyt, tuuleekin jo reippaasti. Joten helteet ovat tainneet vähäksi aikaa poistua kuvioista.

Päivi, vanhat kissat eivät tosiaan ole seikkailuista kiinnostuneita, ne kai osaavat jo arvioida onko heistä keikkumaan ohuilla kaiteilla.

Leena, no me pidetään välillä laseja auki. Silloin Selmalla on täyskielto parvekkeelle. Vähän rasittavaahan se on koko ajan vahtia, mutta jospa tämä nyt kestää aikansa..

Arja, ei tosiaan aina.. Putoamisia voi aina sattua. Kärpästen metsästys on kissoista tosi hauskaa, ja ne ovat todella taitaviakin siinä!

Mikaela, koiratkin siis! Tuntuu, että miten ne mahtuvat pienistä raoista, mutta niin ne vain mahtuvat, ja keplottelevat itsensä vapaiksi..

Lumiomena, tee sinäkin.. Ja kiitos Colin-vinkistä ;D Nyt taidan siihen ryhmään kuulua ;D

Allu, korkeanpaikankammoa ei taida tosiaan Selmalla olla. Uhkarohkeutta on paljon. Voi kun ei sattuisi mitään..

Merja kirjoitti...

Yksi mun kissoistani pääsi kerran taiteilemaan parvekkeen kaiteelle ja putosi neljännestä kerroksesta maahan.

Sen päivän oli vähän hiljaisena ja kerällä makoili ja uikutti välillä, mutta seuraavana päivänä oli jo uudestaan pyrkimässä parvekkeelle. Toruin sitä kovaan ääneen :)

Sophia kirjoitti...

Voi Selmaa! :) Lapsuudenkodissani naapurin kissa usein tulla tupsahti meille taiteillen parvekkeen kaidetta pitkin, parvekelasien raosta ja avoimesta ikkunasta sisään. Joskus oli huvittavaa, kun tuli omasta huoneesta ja löysi kissan olohuoneesta!? Tai sitten ovikello soi ja naapuri kyseli, että sattuisiko teillä olemaan kissa täällä. :D Onneksi meillä ei enää tuossa vaiheessa ollut koiraa...