torstai 3. kesäkuuta 2010

Britannian upeat naisnäyttelijät

Nämä kaikki naisnäyttelijät löytyvät yhdestä ja samasta elokuvasta,  Flashbacks of a Fool - Välähdyksiä menneisyydestä, josta jo aiemmin hehkuttelin. 
*
Jodhi May
*
Olivia Williams
*
 Felicity Jones
*
 Keeley Hawes
*
Kaikki nämä naiset liittyvät jollain tavalla Daniel Craigin näyttelemän Joen elämään. Elostelevasta ja itsekkäästä Joesta kasvaa naiskokemusten ja muisteluiden kautta vihdoin mies, jolla on tunteita muita ihmisiä kohtaan.
Daniel Craigin Joe:
 *
Merkittävä rooli elokuvassa on myös nuorta Joeta näyttelevällä nuorella 
Harry Edenillä:
*
Elokuvan musiikki lumoaa täysin, se on brittimusiikkia musiikillisesti upealta 70-luvulta. 
David Bowie ja Bryan Ferry tunnelmoivat niin, että ihokarvat nousevat pystyyn..
Tässä näyte elokuvan musiikista: Bowien The Jean Genie

12 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tämä täytyy nähdä!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, tämä on yksi hyvä vaihtoehto ystävättären kanssa katsottavaksi, kesäiltaan, vähän viiniä ja ruokaa, ja tämä elokuva, josta varmaankin riittää keskustelemista jälkeenkin päin.

Sooloilija kirjoitti...

Täällä pitäisi näkyä Elisan kommentti. Olen sen hyväksynyt, mutta ei näy. Jospa se tänne ilmestyy jossain vaiheessa. Eli Elisa; kiitos kommentista, palaan siihen.

Sooloilija kirjoitti...

Tässä Elisan kommentti, joka ei vain tulostu tänne, joten kopioin tekstin sähköpostistani tähän:

Daniel Craig on loistava elokuvassa Tyttären talossa.

Se on yksi parhaista elokuvista joka on Britanniassa tehty viime vuosina. Tyttären talossa on harvinaisen rehellinen elokuva, kaukana jenkkileffoissa; ei ole tehosteita, ei kovaa musiikkia taustalla soimassa, eikä kauniita isorintaisia tähtiäkään löydy tästä leffasta - luojan kiitos. VAIN ja ainoataan aitoa näyttelemistä, aitoja inhimillisiä ihmisiä!

Suosittelen!

Ps. Kiitos loistavasta kommentistasi blogissani!!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, olen nähnyt tuon Tyttären talossa kahdesti, ja se on todella aito, vähän raakakin, mutta niin rehellinen kuvaus ihmissuhteista. Ja mitä kaikkia kummalliseltakin tuntuvia käänteitä voi ihmiselämässä olla.

Sooloilija kirjoitti...

Sooloilija täällä vielä:
poistin hetkeksi kommenttien valvonnan kun se tuntuu hieman tökkivän välillä: vaikka hyväksyn kommentin, se ei silti välttämättä tule näkyviin.

Ppi kirjoitti...

Voi kun niin vähän nykyisin ehdin täälläkin käydä! Daniel Graig on karismalla siunattu ehdottomasti ja se näkyy kyllä niissä räkspoks-Bondeissakin :)

Tuo Clint, onko hän jo 80 v.! Hän on ollut mulle aina jotenkin semmoinen iätön länkkärisankari tai Dirty Harry 44 magnumeineen.

Luin hänen haastattelun jostain lehdestä ja vaikutti kyllä hyvinkin tasapainoiselta ihmiseltä, tosin kaipa sitä jo tuossa iässä on ihan terveellistä ollakin :)

Ja on ihan pakko kysyä oletko nähnyt Taistelukalan? Voi että sentäs, mä olen ihan myyty :)

Katriina, kirjoitti...

Tuohon Elisan kommenttiin kommentoin minäkin, että Tyttären talossa oli aito ja paljas elokuva, ja sen ainoa kohokohta oli tuo Daniel Graig;)
Oli hyytävää nähdä, miten kauas vanhemmat ja lapset olivat toisistaan ajautuneet, ja miten se ihan selvästi oli lähtenyt jo alkuvaiheista. Ei emotionaalista läheisyyttä, edes äiti ei tuntunut tuntevan sitä lapsiaan kohtaan, ja isä nyt oli ihan pihalla.

Sooloilija kirjoitti...

Ppi, onhan tosiaan Daniel Craig karismaattinen ja sopii ehdottomasti myös Bondeihin, mutta onneksi myös muunlaisiin rooleihin.

Ja Clint on hieno, seesteinen persoona. Vanuksena häntä kyllä ei osaa pitää, eikä hän varmaan sitä henkisesti olekaan, niin elinvoimaisen ja luovan oloinen on. Mutta hän on sanonut jossain haastattelussa, ettei aio näytellä enää. Ohjata aikoo jatkossa kuitenkin.

Olen miettinyt, mutta Taistelukalaa en ole nähnyt. Eli katsottavien listalle.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, minustakin Tyttären talossa on melkeinpä järkyttävä elokuva, mutta se on tehty niin hienovireisesti. Paljas ja raaka kuvaavat myös elokuvaa aika hyvin. Craigin rooli ei ole mitenkään miellyttävä ja uskon, että on ollut varmasti aika vaikeakin rooli tehdä.

tiinanen kirjoitti...

Elokuvassa oli kyllä mahtavia naisrooleja. Ja mielenkiintoisena yksityiskohtana vain, että Keeley Hawes on tosiaan naimisissa Matthew Macfadyenin kanssa.

Sooloilija kirjoitti...

Tiinanen, juu, Keeley Hawes on yksi suosikkibrittinäyttelijöistäni ja tosiaan on naimisissa McFadyenin kanssa. Aika ihana pari!