sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Suurta rakkautta

Uutisista luin eilen, että Elizabeth Taylor on äskettäin tuonut julki Richard Burtonin hänelle kirjoittamia rakkauskirjeitä. 
Kirjeet antavat uutta tietoa aikansa seuratuimmasta pariskunnasta. Heidän rakkautensa oli vahvaa ja ajoittain täysin hallitsematonta 'hullua rakkautta'. Kahden kiihkeän taiteilijan liitosta sen jotenkin voi uskoakin.
'Jos jätät minut, aion tappaa itseni', kirjoittaa Burton yhdessä kirjeessään.
Elizabethin sanotaan pitäneen yhden ainoan kirjeen itsellään, poissa julkisuudesta. Se on kirje, jonka Burton oli kirjoittanut muutamaa päivää ennen äkillistä kuolemaansa vuonna 1984. 
Uskon Burtonin kirjoittaneen ikuisesta rakkaudestaan Elizabethiin.

Elizabethin syitä julkaista kirjeet jäävät hieman pimentoon, mutta ne on julkaistu samanaikaisesti uuden elämänkertakirjan myötä. Kirjan nimi on Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton, and the Marriage of the Century.
*
Uskon siihen, että rakkaus voi olla ikuista. Usein vain ikuisen rakkauden henkilöt eivät asu samassa osoitteessa koko elämäänsä.

14 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tämä on unta! Olen kaksi päivää puhunut Reimalle pariskunnasta Taylor/Burton ja äsken viimeksi ruokapöydässä. Minusta nimittäin meissä on jotain samaa kuin ko. pariskunnassa, mutta en nyt tähän sitä yksilöi - julkisuuteen;-), mitä samaa.

Tiedät, mitä olen heistä mieltä: Olen hulluna Burtoniin. Hän on mielestäni...Mies, Haaste, Intohimo; Myrsky...ja Taylor on ihan samaa!

Ja olen aivan saletti, että heidän rakkautensa oli kirjoitettu tähtiin.

Kunpa tuo kirja saisi pina suomennoksen. Ainakaan syksyn ja talven kirjoista en sitä löytänyt.

Ihana kuva♥

Sooloilija kirjoitti...

Leena, jännä sattuma.
Kirja on käsittääkseni ihan juuri ilmestynyt Usan puolella. Toivotaan, että tulee tännekin, edes alkuperäiskielellä. Suomennettunakin joskus varmaan.

Tuo kuva kertoo paljon, siinä on jopa seesteisyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinen kappale on totta.
On niin monenlaista rakkautta. Ei aina tarvitse "saada omaksi".

Sooloilija kirjoitti...

Piilomaja, niin totta! En osaa muuta lisätä. ;D

tuike kirjoitti...

Kunpa minullakinn olisi tuollaisia kirjeitä jossain piilossa....toivoisin niin!

Mutta eihän rakkauden aina tarvitse olla noin suurta ja repivää, eikä kirjoitettu tähtiin. Arkinen rakkaus ja kumppanuus on ok, siltä ainakin näin vanhemmiten alkaa tuntua.

Minusta tuo oli hieno huomio, ettei kaikkea rakkautta aina tarvitse saada omaksi, unelmat voivat antaa sisältöä ja voimia arkeen.

Sooloilija kirjoitti...

Tuike, ei tarvitse. Ihan yhtä tärkeää on rakkaus, joka on arkisempaa ja kumppanuutta, vähemmillä liekeillä palavaa, totta.

Anonyymi kirjoitti...

Luulen, että jos rakastaa toista melkein liikaa, ei voi enää asua tämän kanssa - ei aina edes sietää silmissään.
Nyt tekisi mieli katsoa joku Elizabeth Taylorin elokuva. Rakastan klassikoita ja erityisesti kesällä (en paljon muuta katsokaan tähän aikaan vuodesta).

T. Lumiomena (nyt anonyyminä, kun olen juuri lähdössä töistä kohti kotia)

Sooloilija kirjoitti...

Lumiomena, olen samanlainen: jo nuorena tyttönä katsoin kaikki tv:stä tulleet klassikkoelokuvat. Niitä näytettiin aina kesäisin. Onneksi meillä on nytkin Teema-kanava, joka näyttää kai klassikkoelokuvia tänäkin kesänä.

Elizabeth Taylorin elokuvat kuuluvat kesään!

Anonyymi kirjoitti...

Totta, rakkautta on niin paljon erilaista. Mua silti aina ihmetyttää ja karmiikin, että joku julkaisee toisen kirjoittamia kirjeitä. Nehän on joku kirjoittanut vain ja ainoastaan hänelle, ei kaikelle kansalle.

Vähän sama, kun julkaistaan joidenkin päiväkirjoja. Mun mielestä kirjeet ja päiväkirjat on henkilökohtaisia eikä missään tapauksessa kuulu muille. Jollei sitten ole lupaa julkaisuun.

Mutta mää aina ajattelen omalla tavallani :)

terkuin Ppi, joka on vielä töissä eikä kirjautuneena :)

Sooloilija kirjoitti...

Ppi, no sitä minäkin vähän ajattelin, että kirjeitä julkaistaan koko maailmalle, mutta jos Elizabeth on nähnyt jonkin 'tarkoituksen' siinä julkaisussa. Toivottavasti ei vain raha..

Elisa kirjoitti...

Mikä upea näyttelijä Elisabeth Taylor onkaan! Ei ole tarpeeksi vahvoja adjektiiveja kuvaamaan hänen lahjakkuuttaan. Minun mielestäni hän on yksi harvoista naisnäyttelijöistä joita voi kutsua "filmitähdeksi". Kissa kuumalla katolla ja Kuka pelkää Virginia Wolfea ovat loistavia!!!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, samaa mieltä. Laitoin tunnisteeksi juuri tuon Filmitähdet-sanan, koska hän täyttää kaikki ne kriteerit.
Hän on tehnyt historiallisia rooleja, joista hänet muistetaan ikuisesti!

Helena kirjoitti...

Tuollaista hullua rakkautta on minun ja miehenikin suhde ollut. Usein tuntuu, että pitäisi asua eri osoitteissa. Mutta juuri niin sen pitääkin mielestäni olla. En kaipaa "tasapaksua" rakkautta. :-)

Sooloilija kirjoitti...

Helena, toisille 'hullu rakkaus' sopii, toisia se syö. On tosiaankin niin monenlaista rakkautta. Ja jokaiselle on se oma.