sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Kiehtova kesänainen - Nicole Kidman

Nicole Kidman
s. 20.6.1967. 
(Kuva Baz Luhrmanin Australia-elokuvasta vuodelta 2008).
Syntynyt Honolulussa, sukujuuriltaan australialainen, myös varttunut ja elänyt Australiassa.
Pidän Nicole Kidmanista. Hän on tehnyt urallaan rohkeita ja onnistuneita näyttelijävalintoja.

 Yksi mieliinpainuvimmista rooleista on yhdessä silloisen aviomiehensä Tom Cruisen kanssa tehty elokuva Eyes wide shut, joka jäi Stanley Kubrickin viimeiseksi ohjaustyöksi vuonna 1999. 
(Tässä siitä näyte.)
Avioliitto eilen 47 vuotta täyttäneen Tom Cruisenkin kanssa kariutui hieman tämän elokuvan jälkeen.
*
Nicole Kidman voitti parhaan naispääosa-Oscarin vuonna 2003 edellisvuoden Tunnit-elokuvasta, jossa hänellä oli sielukas ja raadollinen rooli kirjailija Virginia Woolfina. Tunnit-elokuva on muutenkin yksi suosikkielokuviani, jo senkin vuoksi, että kaikki siinä näytelleet naiset; Nicole, Meryl ja Julianne, ovat myös omia suosikkinäyttelijöitäni. 
Nicolen Woolf oli syvällinen ja traaginen rooli, ja se viimeistään todisti sen, että Nicole Kidman on suuren luokan luonnenäyttelijä.
*
Nicole Kidman täytti muutama viikko sitten, Kaksosten horoskooppimerkissä, 43 vuotta. Ensi viikolla hänen ja australialaislaulaja Keith Urbanin tytär Sunday Rose täyttää 2 vuotta. Nicolella ja Tom Cruisella on myös kaksi adoptiolasta, jotka ovat nyt teini-ikäisiä, ja asuvat vuorotellen äidillään ja isällään.

*
Nyt odotan mielenkiinnolla Nicole Kidmanin seuraavia roolitöitä. Häneltä on tulossa tosipohjainen elokuva Ernest Hemingwayn ja sotakirjeenvaihtaja Martha Gellhornin rakkaustarinasta. Elokuva on nimeltään Hemingway & Gellhorn
Kidman on myös valittu esittämään brittiläistä laulajaa Dusty Springfieldiä vielä nimeämättömään elokuvaan. Tätä odotan myös mielenkiinnolla.
*
Tästä kannattaa vielä katsoa Nicolen aito ja tunteellinen Oscarpuhe vuodelta 2003.

11 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

En tiedä miksi, mutta Nicole on jättänyt mut kylmäksi. Hänen lahjakkuuttaan ei voi kiistää, esim roolityö elokuvassa Tunnit mutta jokin vain ei "napsahda" häntä katsoessa.

Kesäiloa!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, muistan kun reilu vuosi sitten kirjoitin edellisen kerran pitemmän jutun Nicolesta niin silloinkin hän persoonana herätti ihmisissä ristiriitaisia tunteita: toiset tykkäsivät ja toiset eivät oikein yhtään..

Minusta hän on vähän samaa kastia Gwyneth Paltrowin kanssa: kuin valkea kangas, johon maalata. Muuntautuu moneksi.

*

Kesäiloa ja lämpöä sinullekin!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minustakin Kidman on upea näyttelijä ja äärettömän kaunis nainen, mutta muuten en ole hänestä suuremmin välittänyt. Ehkä hän on jotenkin sellainen etäinen. En tiedä miksi, mutta jostain syystä hänestä on ollut vaikea saada "otetta".

Leena Lumi kirjoitti...

Odotin elokuvalta Eyes wide shut enemmän. Jotain uupui -minun mielestäni. Syy ei ollut Nicolen. Ehkä Cruise ärsyttää minua...

Sen sijaan tapaus Kidman. En todellakaan tiennyt hänestä paljoakaan, mitä nyt lehdistä olin lukenut hieman, ei kovin imartelevaa. Sitten näin elokuvan Tunnit ja johan kolahti. Hän oli täydellinen Woolf! Joku ammattiarvostelija kirjoitti, että Kidman menestyi loistavan maskinenänsä turvin. Pötyä! Hän oli lahjakas, uskottava, upea.

Ja tuossa ylemmässä kuvassakin, kun häntä katsoo...mitkä huulet, mikä vartalo ja silmät ja otsa, jotka suorastaan kertovat muuntautumiskykyisestä lahjakkuudesta. Hän on minulla samassa kastissa kuin Julianne Moore, Jessica Lange ja Meryl Streep.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, Nicolessa on jotain harvinaistakin etäisyyttä, esim. jos vertaa Meryl Streepiin niin roolien perusteella on vaikea saada selvää millainen Nicole Kidman oikeasti on/olisi..

Leena, minusta Nicole paranee vain koko ajan. Olen seurannut hänen uraansa ihan alkuajoilta lähtien; silloin hän näytteli eräässä tv-sarjassa kiharatukkaisena nuorena naisena (en muista sarjan nimeä), ja kehitystä on tapahtunut valtavasti.

Eyes wide shut oli ahdistava elokuva, ja näyttelijävalinta osui siinä mielessä nappiin, että pariskuntaa näytteli oikea pariskunta. Se toi roolityöt niin lähelle, ihan vereslihalle asti. Mutta elokuvana..mun makuun ihan liian ahdistava ja täyteen ympätty.

Anonyymi kirjoitti...

Saivartelija täällä: jos hän on syntynyt vuonna 1967 (kuten minä;-))
niin nyt hän täytti 43.

En tykännyt Kidmanista yhtään ennen kuin näin Tunnit.

oletko muuten nähnyt Margot goes to wedding?
Suosittelen!
http://www.margotatthewedding.com/site/index.html

Sooloilija kirjoitti...

Violet, juu, korjaan heti tuon iän, sillä olen tarkka minäkin ;D

Olen nähnyt ja etsinkin alunperin tähän linkiksi jotain hyvää pätkää Margot-elokuvasta, mutten oikein löytänyt kuin trailerin. Voisin katsoa elokuvan uudelleen, kun olen vain kerran sen nähnyt.

Ppi kirjoitti...

Mä tykkään Nicolesta ja olen kanssasi samaa mieltä, että hän on vuosien saatossa vain parantunut. Mielestäni kaunistunutkin :)

Piti oikein käydä katsomassa se sarja, muistan sen myös, se oli Bangkok Hilton. Entä oletko nähnyt sen, missä hän on pyrkyri-säätyttö?

Sooloilija kirjoitti...

Täällä pitäisi näkyä Ppi:n kommentti (se näkyy sähköpostissani, mutta jostain syystä se ei ole tullut tänne) eli kopioin sen tähän:

PPI:
Mä tykkään Nicolesta ja olen kanssasi samaa mieltä, että hän on vuosien saatossa vain parantunut. Mielestäni kaunistunutkin :)

Piti oikein käydä katsomassa se sarja, muistan sen myös, se oli Bangkok Hilton. Entä oletko nähnyt sen, missä hän on pyrkyri-säätyttö?

Sooloilija kirjoitti...

Ppi,
no niinpä olikin Bangkok Hilton, siitä on jo hurjasti aikaa!
Olen nähnyt sen säätyttö-elokuvankin, mutta nyt senkään nimi ei tule mieleen.

Kuitenkin Nicole on mielestäni sopivampi draamarooleihin. Hän pystyy käyttämään ääntäänkin taitavasti: esim. Virginia Woolfina hänellä oli todella MATALA ääni.

Sooloilija kirjoitti...

On tiistai 6.7. ja täältä on kadonnut kaksi kommenttia: toinen Ppi:n kommentti ja toinen hänelle kirjoittamani vastaus..
Mitähän Blogger nyt puuhailee kun kommentitkin katoavat, eivätkä tule näkyviin???!!!

Seurataanpa tilannetta.