tiistai 6. heinäkuuta 2010

Mads Mikkelsen tänään ruudussa

Tänään jatkuu tanskalaisten elokuvien sarja Tv1:llä. Vuorossa on Susanne Bierin ohjaama Elsker dig för evigt - Rakastan sinua ikuisesti - Open Hearts. Se on koskettava elokuva rakkaudesta, neljän ihmisen näkökulmasta. Siitä kuinka rakkaus voi astua kuvioihin yllättäen, ja kuinka kuoleman läheisyys on koko ajan läsnä. Bier kuvaa elokuvan ainakin osittain käsivarakameralla, leikkaukset ja kohtaukset ovat toteavia, osittain karujakin. Rakkaus ei ole siirappia, rakkaus on vaikeaa, mutta silti se on kaikkein tärkeintä.
(Kuvassa Mads Mikkelsen ja Sonja Richter)
*
Susanne Bierin elokuvien merkeissä saamme jatkaakin. Ensi viikolla tulee hänen ehkä tunnetuin elokuvansa Veljekset, josta juuri olemme tänä keväänä saaneet nähdä amerikkalaisversion Brothers, näyttelijöinään Jake Gyllenhaal ja Tobey Maguire. 
 *
Seuraavalla viikolla saamme nähdä minua eniten koskettaneen Susanne Bier-elokuvan, ja jota pidän hänen parhaimpana elokuvanaan:
After the Wedding - Häiden jälkeen, 
joka on mielenkiintoinen kansainvälinen vyyhti miehestä, joka palaa kotimaahansa Tanskaan vietettyään pitkiä aikoja humanitaarisessa työssä Intiassa. (Kuva alla). Kotimaassa odottavat monenlaiset ihmissuhdekoukerot, ja kulttuurishokki Intian vuosien jälkeen on valtava.

*
Joten tässä heinäkuussa meitä tanskalaisen elokuvan ystäviä & Mads Mikkelsenin faneja hemmotellaan oikein kunnolla.
Susanne Bier on hieno elokuvaohjaaja. Hänellä on oma tunnistettava työnjälkensä.
Sen tunnistaa jo kun katsoo peräkkäin nämä elokuvat.
*
Tv1 tänään tiistaina 6.7. klo 21.00 alkaen
Traileri Rakastan sinua ikuisesti-elokuvasta.
Se antaa hyvän kuvan tämän illan elokuvanautinnosta.

Tästä voi vielä katsoa Häiden jälkeen-elokuvankin trailerin, alkupaloiksi, odotteluun. Sillä Häiden jälkeen on todellakin elokuva, jota kannattaa odottaa! 
*
Ps. Kommentit eivät tällä hetkellä tule läpi, joten kiitos jo nyt kaikista tämän päivän kommenteista, ne tulevat sähköpostiini, mutta tänne asti eivät. Mikä ihme Bloggeria tässä helteessä vaivaa??!! 

14 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tänään olen ehdottomasti liimautunut kiinni televisioon ensin addikti sarjani tkaia ja heti sen jälkeen alkaakin tämä kiinnostava tanskalainen. Katsoin trailerin ja jo siitä totesin, että olen 'oman' elokuvani haistanut jo päivän aviisista.

Riisuttu elokuva, krijoitti Hesari. Tarkoittaa käsivarakamerafilmausta, eikä musiikkia ole. Rosoinen tyyli imee liiat siirapit pois.

Leena Lumi kirjoitti...

Katsoin sen sun trailerin ja tiesin heti, että etiäiseni olivat nyt oikeassa: Tämä on mun leffa! Eli siis ensin addiktisarjani B&S ja sitten Rakastan sinua ikuisesti.

Bier on tosiaankin saanut leffaan rosoa ja särmää, joten tämä leffa on kaukana Hollywoodista, kirjoittaa Hesari. Keinoina on ollut käsivarakamerakuvaus sekä musiikin pois jättäminen. Liika siirappi pysyy täten kaukana eli voimme odottaa kunnon tarinaa.

Se on kuiteskin se Mikkelsen, joka on se 'hot'.

(Miksei ole mitään puhelinta mihin vosi valittaa, kun bloggeri reistailee. Tämä on googlen alainen juttu ja Petri Kokko on ns. maajohtaja tälle Kultalaaksossa. Yritin kerran valittaa hänelle, mutta puhelinnumeroita hänen nimensä alla oli ainakin kymmenen. Toivotonta! Vanhuksena jos kohtaan tällaisen päivän rakkaan koneeni ääressä, kuolla kupsahdan siihen - kiukusta. Tulin juuri uimasta...hiukan helpotti ja filmi-ilta edessä, joten: ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Ei yhäkään näy kommentteja täällä.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Leena Lumi kommenteista, jotka tulevat ehkä jossain vaiheessa esiin.

Ppi kirjoitti...

Noku laitoin tuon kommentin niin se näkyi hetken, sitten katosi ja ihmettelin, ootko sulkenut mut vallankin pois, no eeen :) Kaipa bloggeri hikoilee..

seijastiina kirjoitti...

Ompas mielenkiintoiset sivut sinulla, viihdyin.
Elokuvat on keräilyn kohde mulla ja kissat suloisia.
Upea kuva Victoriasta ja Danielista ja elokuva julistett on niiiin kivoja, tykkään!

seijastiina kirjoitti...

Joo ja eilen ei kommenttiosasto pelannut, mutta nyt tuntuu toimivan.
Mukavaa kesää :)

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Kiitos, Sooloilija, kun vinkkasit tästä elokuvasta. Minulta olisi muuten jäänyt katsomatta. Tykkäsin. Pidän tällaisista pienimuotoissta ja elämänmakuisista elokuvista!

Sadie

Sooloilija kirjoitti...

Ihanaa! Kommentit ovat tulleet läpi!
Kiitos siis Leenan lisäksi myös Ppi (jonka pitkä kommentti katosi lopullisesi johonkin), Seijastiina ja Sadie.

Pirjo kirjoitti...

Ja lisää Madsia voi ihailla uusintana tulevassa Murhakomissiossa FST5:lta tiistaisin.

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, mehän on nähty Lumimiehen kanssa tämä leffa! On tämä tullut telkkarista?

Nautinto oli silti edelleen huima, sillä tämä on meille erityisesti mieleen, mutta et ehkä tiedä miksi. Me ei ikinä R:n kanssa lakata ihmettelemästä sen näyttelijän roolisuoritusta, joka esitti myös TV-sarjassa Kurt Wallanderia. Häne roolinsa on ikimuistoinen. Ja ohjaustyö seisauttaa veret! Ne lähiotot aiheuttavat hyperventilaatiota ja tiivistävät filmiin outoa, kutkuttavaa kauhua.

Ja kyllä tämä toinen mies, tämä komistus sopii tähän roolin hyvin. Mun täytyy laittaa tämä leffa nyt mun profiiliin;-) Jotkut filmit ja kirjat aukeavat vasta toistolla.

(Nyt esitin R:lle, että ensi la Match Point kolmannen kerran;-) Hän ei tajua näin montaa uusintaa, mutta sinähän tiedät...se mutrusuu. No, voinhan katsoa filmin yksinkin jonain harmaana iltapäivänä...)

Sooloilija kirjoitti...

Leena, käsitin, että olet nähnyt tuon juttuni alussa mainitsemani Rakastan sinua ikuisesti. Jutun lopussa mainitsen Häiden jälkeen, josta luulin, ettet ole nähnyt..

No, ei sen väliä, sillä Susanne Bier on huikea ohjaaja. Hän saa näyttelijöistään tosi paljon irti, kuten juuri Madsista ja ruotsalaisesta Rolf Lassgårdista.

Match Pointin olen minäkin nähnyt luultavasti 4 kertaa !

Leena Lumi kirjoitti...

Siis katsoimme me sen Rakastan sinua ikuisesti myös. Oli ihanaa katsoa tämä uudestaan, sillä minä en muistanut enää muuta kuin sen 'Wallder-näyttelijän' sairauden. Joskus roolitukset ovat niin vahvoja, että hukkaa koko juonen.

Kiitos♥

PS. Lumimies pitää tästä leffasta aivan erityisesti;-) Se ei ole vähäinen pointti!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, joskus tosiaan käy niin ensikatsomalta, että jää mieliin vain jonkun vahva roolisuoritus. Toisen kerran kun katsoo, imeytyy itse tarina paremmin..

Siksi olen katsonut esim. Brokeback Mountainin niin monta kertaa. Joka kerta olen löytänyt siitä jotain uutta, joka edellisellä kerralla jäi huomiotta.