keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Monipuolinen Mads

*
Mads Mikkelsen on syntynyt 22.11.65 Tanskassa.
Hänen olemuksestaan näkee, että hänellä on mm. lähes kymmenen vuoden ammattitanssijan ura takanaan.
Mads puhuu mm. sujuvaa ruotsia, sillä hän on asunut vuosia Göteborgissa.
Nyt tätä tanskalaisen tanssijan kanssa naimisissa olevaa kahden lapsen isää
viedään, ja lujaa. Bond-rooli vuoden 2006 Casino Royalessa toi hänet suuremman elokuvayleisön tietoisuuteen.
Itse pidän hänen inhimillisemmistä rooleistaan. Viimeisimpänä eilinen Susanne Bierin elokuva Rakastan sinua ikuisesti, jossa hänellä oli lääkärin rooli. Aiemmin keväällä katsoin elokuvan Coco & Igor, jossa Madsilla oli synkkä ja kiihkeä rooli säveltäjä Igor Stravinskyna.
*

Mads Mikkelsenille on avautunut mahdollisuus näytellä hyvin erilaisissa rooleissa. Hän ei tunnu jumittuvan tietynlaiseen miesrooliin. Hyvä niin. Nyt elokuvateatteriin on tulossa mustanpuhuvan synkältä vaikuttava Valhalla Rising-elokuva, jossa Mads on koko elokuvan kantava voima, yksinäinen soturi. Elokuvan traileri tässä.
*

11 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Eilinen leffa oli erinoainen ja tämä herra myös vaikuttava yhdessä pääosarooleistaan.

Tiedät, mitä mieltä olen toimintaelokuvista, joten en noita muita tule näkemään, mutta ehkä hän tekee jonkun kirjailija elämänkerran tai romanttisen leffan, niin sitten taas...Se Bierin Häiden jälkeen pitäisi nähdä...

Luin jostain juuri, että toimintaelokuva on peitenimi väkivaltaviihteelle. Olen paljolti samaa mieltä. Psykologiset leffat ovat minun juttuni. Kuten eilinen Rakastan sinua ikuisesti...tai Frances.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Häiden jälkeen tulee parin viikon kuluttua tv:sta. Muistutan sitten.

BLOGGERIN KOMMENTOINTI TÖKKII TAAS. Sähköpostissani on kommentti, joka ei ole tullut tänne näkyviin, joten kopioin sen tähän. Kommentti on Pirjolta:

Ja lisää Madsia voi ihailla uusintana tulevassa Murhakomissiossa FST5:lta tiistaisin.

Yaelian kirjoitti...

Mads on komea...Aion tuon entisen leffan nähdä ensi viikolla,sillä minulla on edelleenkin TVKaista.fi käytössä.

Sooloilija kirjoitti...

Pirjo, tuota Murhakomissiota en ole seurannutkaan, jotenkin mennyt ohi, vaikka nimenä olen kuullut. Tiistaisin siis sekin. Sama päivä näiden tanskalaiselokuvien kanssa.

Jael, muistathan katsoa sitten myös sen After the wedding - Häiden jälkeen. Se on koskettava ja merkityksellinen kuten eilinenkin elokuva.

hanne kirjoitti...

Tykkäsin tosi paljon siitä "rakastan sinua ikuisesti"-leffasta...
Ihana mies..

Sooloilija kirjoitti...

Hanne, juuh, ihana mies ja hyvä elokuva :D

Anonyymi kirjoitti...

Mads on minulle tuttu vain Titaanien taistelusta, olen nähnyt muuallakin mutta siinä vasta noteerasin herran. Valhallan tulen kyllä katsomaan sitten aikoinaan dvd:ltä ;O) tulee minulle ihan Viggo mieleen..

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, no mulle tulee myös Viggo Mortensen mieleen. Kyllä noissa Tanskan miehissä on vetovoimaa !

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minä näin ensimmäisen kerran Madsin leffassa Adams æbler jokunen vuosi sitten Espoo cinessä. Suosittelen, se on todella hauska! :) (suoraan sanottuna sekopäisen hauska - nauroin vedet silmissä)

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, pitääpä joskus etsiä käsiin tuo elokuva. En ole muuten kuullutkaan. Madsillä on tosi monipupolisesti erilaisia rooleja.

-Anne- kirjoitti...

Madsilla on komeat poskipäät.
Kävin katsomassa tuon Vallhalla Risingin, ja se oli kyllä pettymys. Olipas hikisenräkäinen, mutta silti tylsän hidas ja tyhjä elokuva. Sana "tekotaiteellinen" nousi pari kertaa mieleeni.