sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Sofia Coppola palkittiin Venetsiassa

Sofia Coppola (s. 14.5.71) Venetsian elokuvajuhlilla, syyskuu 2010
*
Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon on voittanut
Sofia Coppola
elokuvallaan Somewhere.
Hienoa, Onnea Sofia!  Coppola on urallaan tehnyt hienotunnelmaisia ja tarkkanäköisiä elokuvia ihmisten välisistä suhteista. Myös yksinäisyyden kokeminen on vahvana teemana Coppolan elokuvissa.
Alla traileri palkitusta elokuvasta:
*

11 kommenttia:

Birgitta kirjoitti...

Olipa ihana traileri, tämä on pakko nähdä.

Olen kahlaillut tässä viikon aikana todella monta leffaa, joista useita sinun blogissasi mainittua. Elämä on ollut flunssankourissa paljon helpompaa kun on hyviä elokuvia, joiden maailmaan olen uppoutunut.

Kiitos näistä hyvistä leffavinkeistä =)

Leena Lumi kirjoitti...

Sofia Coppola on kiinnostava nainen, mutta yllättävän vähän hänestä on lehdissä mitään. Muistan vain pari juttua vuosien varrelta.

(Mun listalla on nyt ykkösenä Single Man;-)

Yaelian kirjoitti...

Näin tämän trailerin eilen kuullessani tuosta Coppolan voitosta,ja ehdottomasti menee tämä katsottavien elokuvien listalle.Pikku Elle Fanning on ihastuttava! Hienoa,että omena ei ole kauas pudonnut puusta Coppolan suhteen...

Katriina, kirjoitti...

Mielenkiintoista, ja taas kerran hidasta kerrontaa, joka jättää katsojalle tilaa ajatella. Tähän asti kaikki Coppolan elokuvat ovat olleet jollakin tavalla yllättäviä, varmaan tämäkin.

Sooloilija kirjoitti...

Birgitta, kiva, että olen saanut olla inspiraationa elokuvavalinnoillesi.
Tämä Coppolan elokuva vaikuttaa mielenkiintoiselta isän ja tyttären tarinalta.

Leena, huomasithan Sofia Coppolan syntymäpäivän ja sen miksi hän haluaa olla aina hieman taustalla, anonyyminä, kuten joku muukin ;D

Ja huomasithan tämän elokuvan trailerista tämän Elle Fanningin? Sinähän pidit hänestä John Irving-filmatisoinnissa, jossa hän oli hurmaava pikkutyttö. Nyt jo teini.

Jael, kyllä Coppolat osaavat leffoja tehdä. Sofialla on ihan oma tunnistettava tyylinsä. Hän tekee elokuvia hitaasti, makustellen, ja sitten jälki on hienoa kerrontaa. Aiai, tykkään.

Katriina, minäkin ajattelin, että tässä elokuvassa on juuri sitä hidasta kerrontaa. Todellakin silloin jää tilaa ajatella.

Yllättävin Sofia Coppolan elokuvista on ollut ehkä Marie Antoinette. Mutta koskettavin ja jopa 'tajunnan räjäyttävä' on ollut Lost in translation!

maria kirjoitti...

Kuulin tästä jokunen aika sitten, ja nyt mukava kuulla, että Sofia voitti! (Tuntuu ettei ehdi seuraamaan kaikkea mitä haluaisi!)
Lost in translation ehdottomasti yksi lempielokuvistani (joita tosin on paljon).

Täytyy siis lisätä tämä siihen pakko nähdä listaan.

Sooloilija kirjoitti...

Maria, minullakin on tunne, ettei ehdi seuraamaan kaikkea mielenkiintoista, siis uusia tulevia elokuvia. Mutta aina jokin tarttuu silmiin ja korviin.
Pakko nähdä-listalle juu tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on hienoa että Stephen Dorff on saanut roolin tässä hienossa leffassa, olen vanha Stephen-fani ;) Coppolan tyyli on omaperäinen ja pidän todella paljon Virgin Suicides-leffasta, visuaalisuus on tällä naisella huippuluokkaa!

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, no minä mietin, että missä tämä Dorff on oikein ollut..
Coppolan tyyliin aloitin tutustumisen juuri tuolla Virgin Suicides-elokuvalla, ja koukussahan sitä oli heti siihen visuaalisuuteen!

Elisa kirjoitti...

Minäkin diggailen Sofia Coppolaa, hänellä totta tosiaan on oma tyylinsä. Hänen elokuviensa vahvuus ja voima ovat usein siinä, että kliseiden ja kertomuksettomuuden alta elokuvasta voi kukin kaivaa omia merkityksiään.

Iloa ja puhtia syksylle, Soolis! Olet ajatuksissa, vaikka harvoin tänne pääsenkin =)

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, kiva kuulla sinusta ja saada terkkuja! Samoin, ajatuksissa, vaikken aina annakaan kuulua itsestäni blogissasi. :D