perjantai 10. syyskuuta 2010

Ajakaa varovasti

Olen ollut liikenteen suhteen hyvin mietteliäs viime aikoina. 
Todistin päivänä eräänä tapahtumaa, jossa pyöräilijä jäi suojatiellä auton töytäisemäksi. Pyöräilijällä ei ollut kypärää. Kun auto osuu ihmiseen ja pyörään, siitä kuuluu kova rysäys ja ihminen lentää ihan holtittomasti kaaressa maahan. Ja kun ei ole kypärää, tulee paljon verta.
Olen vuosikausia ajanut pyörällä päivittäin, ja ilman kypärää. Mutta nyt minulla on, kävin ostamassa sen samana päivänä kun tämä onnettomuus tapahtui lähes silmieni edessä.
*
Tämä hieman ennen James Deanin kuolemaa tehty haastattelu on tänään katsottuna lähes irvokas. Kaikki kun tiedämme kuinka James Deanille kävi syyskuun 30. päivä vuonna 1955.

*

10 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ostin uuden pyörän joku aika sitten,mutta en vielä ole kypärää ostanut.Tel Avivissa oli kypäräpakko pari vuotta sitten,mutta pyöräilijät protestoivat,joten se taidettiin peruuttaa.Itse taidan kyllä hankkia kypärän....

Sooloilija kirjoitti...

Jael, suosittelen. Minullakin kesti kauan hankkia sitä. Aina siirsin ostosta. Nyt oikein mielellään pidän sitä.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Kypärä on hyödyllinen kapistus. Muista käyttää sitä:) Mukavaa viikonloppua sinulle Soloilija!

drunknmunky kirjoitti...

Kyllä kannattaa aina kypärää käyttää..

hanne kirjoitti...

Minun kypäräni on hattuhyllyllä.
Taidanpa ottaa sen käyttöön..=)

Allu kirjoitti...

Mun pitäis varmaan näyttää tämä postaus miehelleni, joka on taas tuossa käsileikkauksen jälkeen lastassa. Kätensä se on ruhjonut jo kolme kertaa, onneksi ei sentään vielä päätään. Mistähän saisi käsivarrelle kypärän?

Katriina, kirjoitti...

Hyvä kun hankit kypärän! Mullakin on, ja se on helppo kiinnittää pyörän lukkoon siksi aikaa, kun on töissä tai kaupoissa.

Näin kerran kun mies jäi Helsingissä auton alle. Kuului kamala ääni, kun rekan rengas ajoi pään yli ja aivot levisivät tielle. Yäk: päätön mies. Lähdin äkkiä pois, onneksi oli paljon todistajia.

Sooloilija kirjoitti...

Tuure, Drunknmunky, Hanne, Allu ja Katriina, kaikki ollaan samaa mieltä, että kypärä on hyvä kapistus. Minullakin meni tosiaan näin kauan tajuta se.

Leena Lumi kirjoitti...

Oi!, ihana Marilyn siinä yläkuvassa♥

Minä en enää muista, mikä aihe sulla oli, koska ensin näin Marilynin ja sitten James Deanin, joka saa mut ihan hyytelöksi, tiedät kai silleen, ettei pysty muuta kuin huojumaan, jos edes sitä. Se leffa, jossa olivat Monroe ja Dean, oliko se juuri jomman kumman vai molempien viimeinen leffa...mulle tulee siitä aina ihan outo olo. Ristiriitainen. Marilynista näkyy läpi hänen yksityiselämänsä tuska ja Dean taas...well...en voi sanoa...;-)

Se oli pyöräkypärä! Siis ehdottomasti kypärä päähän ajettaessa!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, aina säännöllisin väliajoin on Marilynin vuoro tulla kuvaan.
Dean on myös henkilö, jolle en oikein löydä sanoja, siis hänen persoonalleen ja elämälleen. Surumieli on ehkä ensimmäinen ajatus hänestä.

Juu kypärä oli se aihe, ja tärkeä.