perjantai 1. lokakuuta 2010

Elokuvia kotisohvalta

Olen sairauslomani aikana katsonut nyt jo yhden elokuvan, Lukijan, ja kaikki siinä olevat lisämateriaalit (mistä saikin ihan uuttakin tietoa). Katsoin elokuvan nyt kolmatta kertaa. Pidän siitä, mutta se ei yllä ihan topkymppiini, koska se tuntuu välillä jäävän hieman valjuksi.. Ohjaaja Stephen Daldryn aiempi teos, Tunnit, kosketti huomattavasti enemmän. (Ja kuuluu topkymppiini)
*
Sain siis tällä viikolla pikaisen peruutusajan selkäleikkaukseen. Nyt on selkä leikattu. Pääsin kotiin leikkausta seuraavana päivänä. Kaikki tämä on tapahtunut yhden viikon aikana: ajan saaminen, leikkaukseen meno ja kotiinpääsy. En ihan ole pysynyt perässä itsekään. Sairauslomaa on nyt useampi viikko. Istua ei alussa saa kovinkaan pitkiä jaksoja, joten minua ei ehkä paljoa näy nyt kommentoimassa teidän blogeissanne.Käyn vain pikaiseltaan aina tarkastamassa nettitilannetta. (En jaksa siirtää konettani nyt eri paikkaan, eikä minulla ole pientä ja kätevää konetta, jota pitää mahan päällä..)
Muuten aika kuluu sohvan ja sängyn pohjalla vuorotellen, sekä kotioloissa kevyesti tassutellen, leikkaushaavaa suihkutellen, pieniä kotiaskareita tehden, mutta mitään painavaa ei saa nostaa eikä kantaa.
Mutta täältä noustaan! Kivut tuntuvat jo nyt jääneen sinne kuuluisalle leikkauspöydälle.
Muuten kyllä kuljen hieman lääkepöllyissä vielä täällä kotona.  ;D
*
Kuntoutuminen on alkanut.
Kirja yöpöydälläni on ystävän lähettämä Juha Nummisen Lähikuvassa - Tommy Tabermann. 
Elokuvapinokin on kasvanut. Elokuvista sitten myöhemmin.

13 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Hienoa, että olet päässyt leikkaukseen! Siitä alkaa uusi elämä. Ja toivottavasti nuo ikävät selkäkivut pysyvät pois. Malta nyt sitten huiluuttaa sitä kunnolla. Leppoisia päiviä.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitti Lepis. Yritän huilutella ;D

Yaelian kirjoitti...

Sinulla on pitkä kuntoutuminen edessä, mutta ihanaa kuulla että kivut ovat jo jääneet sinne leikkauspöydälle.Helppoa ja rauhallista sairaslomaa,kyllä se selkäsi siitä paranee-Lukija on kyllä hyvä elokuva,mutta en tiedä jaksaisinko sitä 3 kertaa katsoa.
Mukavaa ja rauhallista viikonloppua!

-Anne- kirjoitti...

Hienoa että leikkaus sujui hyvin ja tehosi. Paranemisia!

Krisu kirjoitti...

Tärkeintä on, että toivut kunnolla, kommentoinneista viis! Katsot paljon elokuvia ka kirjoittelet niistä sitten, kun saat istuksia. Hienoa, että sait avun noin pikaisesti.

Katriina, kirjoitti...

Ihanaa, että pääsit sittenkin pian! Vaikka ehti sitä kipua tarpeeksi vissiin jo ollakin. Toivotan hyvää ja antoisaa sairauslomaa;)

arleena kirjoitti...

Mukava, että kivut ovat leikkauspöydällä.
Pikaista toipumista ja mukavaa lepäilyaikaa.

hanne kirjoitti...

Hienoa, että selkäsi on leikattu ja toipuminen on alkanut..
Hitaasti mutta varmasti..selkää ja itseään kuunnellen..

Olen katsonut "lukijan " kaks kertaa.. toinen kerta syvensi..huomasin uusia juttuja, mitä eka kerralla en ehtinyt..tuskin katson kolmatta, ainakaan tässä heti..

Toipumisia sinulle, hiljaa hyvää tulee, on joku joskus sanonut,
onkohan se niin =)

Sooloilija kirjoitti...

Jael, odotan jo ensi kevättä ja hyvää kuntoani, jota tässä talven aikana yritän nyt tosissani saada.
Kolmas kerta Lukijaa tuli minullekin vähän liian aikaisin, mutta kun se kolahti postiluukustani hullun halpaan hintaan, päätin katsoa sen nyt tässä heti pois.

Anne, kiitos paranemistoivoutuksista. Ja toivon todellakin, ettei takapakkeja nyt tulisi.

Krisu, tämä oli todellinen onnenpotku, että pääsin näin pian leikkaukseen! Harvoin kohdalle osuvaa onnea ja tuuria.
Rauhallisesti aion toipua, juu.

Katriina, ehtihän sitä heinäkuusta asti akuuttina olla sitä karmeaa kipua, mutta toivotaan, että se olisi nyt ohi. Ja tämän jälkeen elämääni kuuluu säännöllinen kävely luonnossa, ja yleensäkin itsestä huolen pitäminen..

Arleena, kiitos. Välillä aika voi kyllä käydä pitkäksi, mutta onneksi on blogimaailma. Jospa keksi jonkun keinon tähän tietokonejuttuunkin, jotta voisin makuuasennosta vierailla blogeissa ym.

Hanne, uskon myös tuohon hitaasti hyvää tulee. Varsinkin selän kohdalla.

Toinen kerta Lukijaa syvensi myös omaa näkemystäni ja pidin aikoinaan toista katsomiskertaa syvällisempänä kuin ensimmäistä, mutta kolmas kerta tuli liian pian. Nyt parin vuoden paussi tämän elokuvan kohdalla.

Mitähän seuraavaksi katsoisi?
Postipoika tuo luultavasti jo maanantaina yhden mielenkiintoisen jutun..

Allu kirjoitti...

Kiva, että leikkaus on ohi ja toivottavasti paranet pian. Lukija on filmattu mun ensimmäisen kölniläisen työpaikan vieressä ja mun miehellä olisi ollut mahdollisuus päästä statistina mukaan, mutta tyhmä ei käyttänyt tilaisuutta eikä tajunnut ilmoittaa minua sinne. Olisi ollut tosi jännä nähdä, miten sitä leffaa tai siis leffaa ylipäänsä tehdään.

Sooloilija kirjoitti...

Allu, jännä kuulla, että noin lähellä sinun tuttuja paikkoja on kuvattu Lukijaa. Katsoin Making of-dokkarin ja siinä kuvattiin paljon maisemia ja paikkoja.

Joissakin kohtauksissahan siinä on paljonkin porukkaa, mm. oikeussalissa ja sen ulkopuolella. Olisipa miehesi tarttunut tilaisuuteen.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Voimia sinulle Sooloilija! :)

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Tuure terveisistä :)