perjantai 8. lokakuuta 2010

Mieskuvia 2 - Uskomaton tositarina

Tämä I Love You Phillip Morris-elokuva on sympaattisen sekava keitos veijarikomediaa ja rakkausdraamaa..
Jim Carreyn ja Ewan McGregorin rohkean roisit, eriskummalliset ja sympaattiset homomiehet kulkevat läpi elokuvan mitä eriskummallisin juonenkääntein.
Ja lopputeksteissä kaiken sanotaan olevan totta.
Alkuvuodesta minua ihmetytti tämän elokuvan tv-mainonta, sen perusteella sainkin elokuvasta ihan väärän käsityksen. Sitä en tiedä saivatko jotkut muutkin, mutta teattereissa tämä oli kevään hitti, sanotaan.
Samaan aikaan uutisoitiin, että elokuva ei ole saanut esitysoikeutta Amerikoissa lainkaan!
Siis mitä? Pitääköhän tieto vieläkin paikkansa?

Tulenarka aihe siis -  kun tavallisena heteromiehenä pidetty Steven huomaakin auto-onnettomuuden jälkeen olevansa homo. Steven (roolissa Jim Carrey) haluaa muuttaa elämänsä, ja tulla ulos kaapista. 
Kuvioihin astuu Suuri Rakkaus - Ewan McGregorin esittämän sympaattisen Phillipin muodossa. 
Rakkaus ei vain tahdo auvoisena toteutua, koska kaksikko tapaa vankilassa, ja elämää eletään huijaten, paeten ja taas vankilaan joutuen..
*
Jim Carrey & Ewan McGregor
 
Paljon mustaa huumoria, ronskeja juonenkäänteitä ja sanailua, mutta myös hempeilyä, suurta rakkautta ja romantiikkaa. Runsaasti pilkettä silmäkulmissa..
Vähän ehkä liikaa yhteen elokuvaan. 
Ehdottomasti kuitenkin katsomisen arvoinen elokuva. Se laajentaa ainakin amerikkalaisen miehen kuvaa.
Entä jos pääosissa ei olisikaan ollut Jim Carrey ja Ewan McGregor..Sitä jään miettimään..
Näistä miehistä tuli tämän elokuvan jälkeen tosi läheiset ystävät. Ystävyys näkyy jo valkokankaallakin laatunäyttelemisellä. 
*

11 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Tämän haluaisin nähdä. Jim Carrey on näyttelijä, josta en yleensä pidä, mutta hän oli erinomainen Tahrattomassa mielessä (ja Batmanissa aikanaan), joten varmasti onnistuu tässäkin.

Yaelian kirjoitti...

Tämän haluaisin minäkin nähdä.Katsoin Steven Jayn tiedot Wikistä,ja aika erikoinen heppu taitaa olla.

Birgitta kirjoitti...

Vau, tämähän täytyy nähdä. Carrey joskus tuntuu jerrylewis-kopiolta, mutta toisinaan se toimii todella hyvin, McGregor on symppis. Pitää siis katsastaa =)

Sooloilija kirjoitti...

Lumiomena, Jael, Birgitta:
Jim Carrey ei ole koskaan oma suosikkini, ei edes Tahrattomassa mielessä, mutta tähän hän sopii, ehkä. Rooli on ehkä mun makuun vähän liian komediallinen, kuten Birgitta toteaakin; hän on vähän JerryLewis-kopio.
McGregor sensijaan jaksaa aina yllättää, tällä kertaa olemalla semmoinen oikein herkkis ja symppis.

Jännittävintä tässä tarinassa on se, että se on tosi.

Mutta en ole vieläkään selvittänyt onko tätä elokuvaa näytetty Usa:ssa vieläkään..

Pia kirjoitti...

Päänäyttelijä-kaksikko teki ehdottomasti leffasta katsomisen arvosen!
Kyllä Carreyn naaman ilveilyyn tottuneena vähän väliä odotti, koska sieltä irvistys taas tulla putkahtaisi, mutta näinkin "vakavan" hahmon esittäminen sopii herralle yhtä lailla!
Elokuva kestää vielä monta katselukertaa :)

Sooloilija kirjoitti...

Pia, Carrey varmaan jo itsekin haluaisi luopua niistä naamanvääntelyrooleistaan. Se alkaa pienin askelin.
Tämän elokuvan voisin jossain vaiheessa katsoa toisenkin kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli kyllä ihana leffa. Olen aina pitänyt Carreystä hillittömästi, onhan hän Ace Ventura, ja kaikki rakastavat Ewania, mahtava valikoima miehiä siis! Tämä aiheutti sekä pohdintaa että nauratti samalla, omituinen leffa...

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, mikähän tässä elokuvassa tosiaan oli, kun se jäi jotenkin mietityttämään, ajatukset palasivat siihen useasti katsomisen jälkeen.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minäkin pidin tästä, mutta jokin leffassa oli myös sellainen aspekti joka jätti oudon olon. Minulla suurin negatiivisten fiilisten aiheuttaja oli Jim Carrey, koska hänen liiallinen komediansa ei *minun mielestäni* sopinut tuohon tarinaan. Leffa olisi voinut olla täysin erilainen, mikäli hänen roolissaan olisi ollut joku muu. Ihanan sympaattisen Phillipin rooliin ei kyllä osaisi ajatellakaan ketään muuta kuin McGregoria... :)

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, no sehän tässä oli, että se jätti oudon olon, koska itse ajattelin, että hyvä draamaelokuvahan tästä olisi tullut - Brokeback Mountainin tapaan. Mutta aina kun mukana on Jim Carrey niin ainakin mustaa huumoria on silloin mukana.
McGregor oli aivan ihana, melkein vähän liiankin imelä roolissaan, mutta jotain pilkettähän siinäkin oli, jottei roolista tullut kuitenkaan ihan särmitön.
Taitavia miehiä, mutta entä jos.. sittenkin pääroolissa olisi ollut joku muu kuin Jim Carrey...

janik kirjoitti...

Olipas hauska tuo wikipedia linkki! :D