sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulua valmistellaan

*
Voitin Hannen blogin arvonnassa kaksi hänen taiteilemaansa suloista joulukuvaa, nuo kuvassa olevat; enkeli ja tonttutyttö. Kiitokset Hannelle.
Pakkanen paukkuu ja joulu lähestyy. Olihan minunkin ostettava pyykkipoikavalot, ne koristavat nyt eteisen muuten tyhjää seinää. Siihen sitten joulukortteja ripustellaan..
*
Mutta vielä on tehtävä täydet työpäivät ennenkuin saa rauhoittua jouluun. Valitettavasti. Olen viime aikoina haikaillut hieman niitä aikoja kun olin työtön, silloin minulla oli aikaa keskittyä asioihin. Välillä nykyinen elämä tuntuu työmyyränä puurtamiselta. Mietin usein mistä löytyisi se kultainen keskitie, että kaikkeen olisi aikaa ja asioihin ehtisi kunnolla paneutua. 
Ehkä näitä asioita mietiskelen vielä enemmän ensi vuoden aikana..

Voikaa kaikki hyvin!
Palaillaan taas.

6 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Voi hyvin sinäkin ja mukavaa tulevaa työviikkoa!

Minä täällä itken ilosta kun sain juuri Iso Hukalta lastenhoitoa-apua. Nyt nukkumaan flunssaa pois!!

Kultainen keskitie, sen kun löytäisi, niin olisi aika rikas =)

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, kiitos.
Flunssan hoito kaipaa aina lepoa, joten tarpeeseen varmasti tuli sinulle.

Kyllä se joskus löytyy. Se balanssi.

Leena Lumi kirjoitti...

Oi, sinä luet nyt tuota kirjaa Patti Smithistä. Se jäi minulle johokin listaan, jota en löydä, koska kukaan ei järjestele mitään - enää.

Kiva kuulla, mitä siitä kerrot!

Suomessa on vain on/off. Teet ihan sikana töitä tai olet kotona. Mitään välimuotoa ei ole. Ei ainakaan yksityisellä. Ei edes niitä vuorotteluvapaita vai mitä ne ovat. Tein 10 vuotta putkea, jossa en koskaan pitänyt lomaa kuin viikon tai korkeintaan kahden jaksoissa, koska ei ollut tuuraajaa ja kaikki olisi kaatunut päälleni joka tapauksessa. Meillä on ersä tehnyt jo 40 vuotta täysillä. Nyt pitää elämänsä eka kerran viikon loman joulun aikaan. Vähän odotan;-)

En yhtään ihmettele, että Suomessa ihmiset työuupuvat.

Katriina, kirjoitti...

Juhlapyhien valmistelu ja kodin hoitaminen työn ohessa on iso haaste naiselle kuin naiselle. Jos tekee kovin vähän töitä, ei riitä rahatkaan. Jaksamista ja joulumieltä kuitenkin näihin pariin viikkoon!

Yaelian kirjoitti...

Hannet kortit ovat ihania,minullakin on tuo enkeli:-)

Tuolla onkin sanottu,mitä itsekin ajattelin sanoa.Paljon pitää työtä tehdä,ja sitten vielä hoitaa ne kodin asiat/lapset/ym. Ja tosiaankin,jos on vähemmän töissä,niin joutuu kiristämään vyötään.Molemmat on koettu.Toivottavasti sulla löytyy se balanssi vielä,pidän peukkuja!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, minäpä kerron sitten kirjasta, kunhan saan sen luetuksi, jouluna viimeistään..
Työuupumus on totta, sillä työntekijöistä ihan oikeasti puristetaan mehut..

Katriina, totta. En edes kauheasti siivoile, semmoista pakollista vain. Nyt kun on kovia pakkasia, on hyvä tuuletella kaikkea. Tykkään leipoa tyttären kanssa, joten sitä teen eniten. Jopa teinikin osallistuu piparien paistoon.

Jael, aika ja raha eivät kulje käsikädessä, paitsi ehkä ihan rikkailla. Kaikki eivät osaa myöskään nauttia vapaasta. Luulen, että itse osaisin. Mutta joskus sitten. Mistäpä sitä tietää mitä tulevaisuuteen kuuluu..