lauantai 11. joulukuuta 2010

Tänään John Lennonia


 Tänään Teema-kanava on taas ajankohtainen ja hemmottelee meitä upouudella John Lennon-dokumentilla nimeltään LENNONYC. Sen kerrotaan sisältävän paljon ennennäkemätöntä materiaalia, erityisesti kotielokuvia Johnin, Yoko Onon ja heidän Sean-poikansa elämästä New Yorkissa.
*
Tämä vuosi onkin ollut John Lennon-merkkivuosi, sillä lokakuussa hän olisi täyttänyt 70 vuotta ja tällä viikolla (8.12.) tuli kuluneeksi 30 vuotta hänen kuolemastaan.

*
Heti lähes kahden tunnin mittaisen dokumentin jälkeen alkaa Lennonista tehty elämäkertaelokuva Lennon alasti (suora suomennos) ja elokuvasta nähdyn kuvan perusteella taidan jättää koko elokuvan katsomatta. Eiväthän Lennon ja Yoko Ono edes näytä esikuviltaan! Tiedän, että se tulisi häiritsemään minua koko katsomisen ajan. Onneksi dokumentti tulee ensin !

9 kommenttia:

maria kirjoitti...

Jep. Dokkari täytyy nähdä. Yritän katsoa leffankin, mutta katsotaan käykö minulle samoin kuin sinulle;-) suuri Beatles & Lennon fani kun olen.

Sooloilija kirjoitti...

Maria, juu en mene vannomaan, jos on hyvä vire niin katson myös elokuvan. Mutta dokkarin nyt ainakin. Kovasti odotan iltaa!

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin hyvä dokkari;PBS:n dokkarit sellaisi yleensä ovatkin,juuri näin yhden heidän hyvistä dokumenttielokuvistaan. Osan niistä voi katsella ihan netin kautta.
http://www.pbs.org/wgbh/americanexperience/

Sooloilija kirjoitti...

Jael, en ollut kuullutkaan aiemmin tuosta PBS:stä. Kiitti linkistä, pitääpä tutustua joku kerta.

Nyt paistelen täällä joulutorttuja :D

lepis kirjoitti...

Tuo pitää ehdottomasti katsoa! Ilmeisesti uusi näkökulma. Ajatella, että siitä on jo 30 vuotta, vieläkin muistan tuon aamun elävästi kun viesti kantautui. Surun päivä.

Yaelian kirjoitti...

Jeps,PBS on Amerikan julkisen palvelun televisioverkko. Kai niinkuin YLE Suomessa...Joka tapauksessa,heidän ohjelmansa ovat laadukkaita. Nam,joulutorttuja...

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, katsoin juuri dokkarin ja se oli hyvä, monipuolinen, moni-ilmeinen, rehellinen ja suora.

Jael, ahaa juu.
Muutaman tortun söin, niin olivat hyviä.

Päivi kirjoitti...

Hieno dokumentti, tykkäsin kovasti!

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, niin oli, tykkäsin myös. Se oli asiallinen, mutta silti vetosi myös tunteisiin.