lauantai 8. tammikuuta 2011

Naisten iltaa tv:ssä

Loma Roomassa - Audrey & Gregory
*
Jos tänään iltasella istahtaisi taas tv:n Teema-kanavan ääreen.
Illan teemana on Audrey Hepburn ja Naiset elokuvassa. Illan aloittaa amerikkalainen uudehko dokumentti From The Weepies To The Chick Flicks (v.-09). Sen jälkeen saamme ihailla raikasta ja nuorta Audrey Hepburnia ihanan Gregory Peckin rinnalla Loma Roomassa-elokuvassa vuodelta 1953.
*
Dokumentilta odotan paljon, rohkeita mielipiteitä elokuvantekijöiltä, naisilta, haluan kuulla yllättäviä ajatuksia naisista elokuvissa. Haluan yllättyä ja oivaltaa jotain uuttakin. Haluan kuulla ja nähdä runsasta kuvamateriaalia. No, ilta kun koittaa, olen taas yhtä dokumenttia viisaampi.

Olenhan kertonut rakkaudestani dokumentteihin!?
*

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiinnostava dokumentti.Voisin katsella sitä nettitelkkarin kautta,mutta onneton tietokoneeni on nyt sellaisessa kunnossa,että romahtaa heti kun laitan jotain nettivideota...

Sooloilija kirjoitti...

Jael, meidän koneella vähän sama juttu, nettivideot eivät meinaa jaksaa 'pyöriä'.
Uskon, että dokumentti voisi olla hyväkin, kunhan on tarpeeksi laaja katsantokanta.

Anna kirjoitti...

Juuri nyt menee Studiolla upeita W. Herzogin dokkareita!

http://www.oulunelokuvakeskus.fi/oek/ajankohtaista/hae/287

Terv. Anna

Sooloilija kirjoitti...

Anna, kiitti vinkistä. Pitääpä katsoa irtoanko sinne..
:D

Elisa kirjoitti...

Tykkäsin tuosta dokkarista ja leffasta. Erityisesti jäin miettimään miksi niin harvoin nykyleffoissa näkee vahvoja naisrooleja? Missä ovat elokuvat joissa naiset ovat pääroolissa vereviä sisupusseja (tyyliin Scarlett O'Hara) eli inhimillisiä, sitkeitä, itsekkäitä - hyveellisyys voisi olla sivuroolissa.

Kiinnostava aihe, jota esim Elokuvablogin Päivi on miettinyt blogissaan....

Päivi kirjoitti...

Näin dokkarin aikaisemmin ja silloin sen katsottuani olin muistaakseni tyytymätön. Kuin siinäkin olisi supistettu naisleffojen ja naistekijöiden alaa.

Loma Roomassa viehätti edelleen. Elokuvan loppu, jossa velvollisuus voittaa rakkauden - ja rakkaus voittaa velvollisuuden - on edelleen poikkeuksellinen ja sellaisena piristävää katsottavaa.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, tykkäsin myös dokkarista, mutta se loppui kuitenkin vähän kesken, olisin odottanut vielä enemmän materiaalia ja esimerkkejä. Naiskriitikko, joka oli eniten äänessä, oli erittäin pätevä ja persoonallinen.

Juu hyvä keskustelu oli Elokuvablogissa äskettäin juuri tästä aiheesta: missä vahvat naisroolit!?

Päivi, totta vähän tuokin, aihe vasta alkoi kun se jo loppui eli 2 tuntia jos olisi kestänyt, olisi päästy jo hyvin asiaan.

Loma Roomassa on todellakin luonnollinen ja näennäisen kepeä elokuva, jossa naisen rooli on näkyvä ja moninainen. Loppu on vähän epistäkin, ei siis romanttinen loppu, mutta se on vain hyväksyttävä, että Gregory Peck ei kannakaan häntä pois käsivarsillaan sieltä lehdistötilaisuudesta.