sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Sunnuntaiklassikko - Jackson Browne

Vielä ehtii, sunnuntaita on jäljellä vielä vähän aikaa.
Mietin koko päivän mitä musiikkia haluaisin tänään kuunnella. Ja illalla valaistuin:
nuoruudenihastustani Jackson Brownea.
Ihastus on kuvaava sana, sillä hänen kohdallaan kävi niin, että ensin ihastuin hänen ulkonäköönsä, mutta lähes samaan aikaan myös musiikkiinsa.

*
Vuonna -48 syntynyt Browne on syntynyt Saksassa, mutta asunut lähes koko elämänsä Yhdysvalloissa. Hänen musiikkinsa on hyvin juurevaa, mukana musisoimassa on aina iso joukko muusikoita ja tälläkin laululla kuullaan elämänmakuista soundia.

*

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kerkiää!

Upea biisi. Brownen biisit ovat mukavan tarinallisia. Olen aina pitänyt hänen tuotannostaan. Niin ja komea mieshän tuo on ;)

Yaelian kirjoitti...

Aikoinaan olin suurikin Browne-fani.Mulla oli Jacksonin Running on Empty-albumi,jota tuli kuunneltua aika ahkerastikin.

Tuima kirjoitti...

Rauhallinen biisi. Jonkun verran vanhaa Brownea on tullut kuunneltua. Hyvää alkanutta vuotta!

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, juuri siitä tarinallisuudesta pidän Jackson Brownen kohdalla. Häntä voisi vähän verrata Joni Mitchelliin, vaikka mies onkin.

Jael, ai sinäkin olet tykännyt ja kuunnellut? Voisinkin laittaa kirjaston varaukseen tuon mainitsemasi albumin. Pidin aikoinaan Crow on the cradle-biisistä.

Tuima, juu rauhallinen ja soljuva, sisältäen tarinan, joka pitää kuunnella useamman kerran. Ajattelin lukaista sanat netistä.
Hyvää alkanutta vuotta sinnekin!

Päivi kirjoitti...

Minäkin pidän Jackson Brownesta hyvin paljon. Kiitos tästä biisistä!

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, oleppa hyvä. Hän on siellä taustalla, ei kovin näkyvästi esillä nykyään, mutta muusikkopiireissä varmasti hyvin arvostettu. Näin kuvia, joissa hänellä on harmaa runsas parta, mutta laitoin tähän kuitenkin ihanan siloposkikuvan ;D