perjantai 18. helmikuuta 2011

Lentäjä-John, Onnea Syntymäpäivänäsi

John Travolta, nuoruudenihastukseni
*
Italialaisjuuret omaava näyttelijä John Travolta täyttää tänään 18.2.
57 vuotta. Onnea !

Hänessä on yhä sitä poikamaista viehättävyyttä mitä saimme nähdä 70-luvun ihan lopulla Saturday Night Feverissä. Vuosikymmenten aikana olemme oppineet tuntemaan Johnin aikuistuneena, pehmeän karismaattisena persoonana, jonka intohimona on lentäminen. John Travolta on perheenisä ja aviomies, hyväntekijä, jolle näytteleminen on viime vuosina ollut hieman sivummalla. Hän on tehnyt itselleen sopivia, hieman pienempiä rooleja. 

John Travoltan yksityiselämässä on tapahtunut suuria asioita; esikoispojan traaginen kuolema pari vuotta sitten, ja nyt uuden perheenjäsenen, pienen poikavauvan syntymä, ovat varmasti tärkeämpiä asioita kuin mikään elokuvarooli.

Tässä John Travolta tekee sitä minkä kokee elämässään tärkeäksi - lentää, ja antaa oman panoksensa muiden auttamiseen:

*

10 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

On suurenmoista, että julkisuuden henkilöt tekevät hyväntekeväisyyttä. He ovat siinä esimerkkinä meille kaikille. Suuntaviitta itsekkyydestä muiden auttamiseen. Oikeassa palkissasi on yksi suuri hyväntekijä eli Oprah ja toivon myös mahdollismman monen tajuavan, että hän on sitä oikeasti ja isosti. Tikke on selvästi jo tehnyt omat päätelmänsä, sillä niin sfinksimäiseltä hän onnistuu näyttämään;-)

Hippiaikainen hokema 'en voi olla heikkoja vastaan ja siksi olen heidän puolestaan' on niin sopiva kaikkiin vuosikymmeniin ja ajasta aikaan.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, totta. Julkisuuden henkilöitä on myös kritisoitu tästä, mutta kukapa muu kuin rikas julkisuuden henkilö pystyisikään lentämään omalla lentokoneella Haitiin ja viemään apua henkilökohtaisesti perille, kuten John tuossa videossa kertoo.

Olen usein miettinyt mitä tekisin jos olisin oikeasti rikas, kuten monet Hollywoodin näyttelijät ovat. Monet tosiaan käyttävät suuria rahamääriä kaikenlaiseen humanitäärisen työhön ja sitten roskalehdistö saattaa sivuuttaa sen ja pohtia esim. jotain tähden ulkonäköä tyyliin: 'Onkohan John nyt vähän pulskistunut keski-ikäistyttyään'.

Joten kaikkia kunnia heille, jotka jakavat omastaan. Oprahkin suuria summia, suurella sydämellä.

Sooloilija kirjoitti...

ps. Tikkeneiti on todellakin sfinksimäisen näköinen kirjan vieressä. toisessa ottamassani kuvassa hänellä on tassu Oprahin kasvojen päällä..

Birgitta kirjoitti...

Aina kun muistaa sen notkuvan kävelyn alkuajan elokuvissa niin ei voi kuin hymyillä.

Ehkä se on sitä italialaisperäistä eloa mikä miehessä vie eteenpäin =)

Yaelian kirjoitti...

Hienosti kirjoitettu John Travoltasta,joka tosiaankin on vielä ihan melkein samannäköinen kuin silloin ennen (plastiikkakirurgien ansiosta;D) ja tekee hyvää työtä:-)

Sooloilija kirjoitti...

Birgitta, totta, se on niin keinuvalanteista kävelyä, että huhhuh!

Jael, 'kololeuka' on melkeinpä ennallaan, hymykin on niin valloittava.
Nuoret lapset pitävät myös elämässä kiinni ja energisenä.

Allu kirjoitti...

Minä en oikein tykkää Johnin scientelogy-intresseistä.

Sooloilija kirjoitti...

Allu, tätä juttua kirjoittaessa ei käynyt mielessäkään se scientologia, johon moni on hurahtanut. Jos sen unohtaa niin kaikki muu on ok mielestäni.

Tarja kirjoitti...

J.T on nuoruuden ja keski-ikäisyyden ihastukseni, todennäköisesti myös vanhuuden ihastukseni! Tämä rakkaus ei taida kuolla koskaan.

Kehtaanko edes kertoa, että viikko sitten katsoin Pienen suklaapuodin...montakohan vuotta mä tulen jäljessä näissä elokuva asioissa? Se oli kyllä ihana.

Sooloilija kirjoitti...

Tarja, minäkin tykkään niin hänen silmistään ja hymystään, ihastus on säilynyt täälläkin..

:D