lauantai 5. maaliskuuta 2011

Closer-elokuvan musiikki

Olen blogini alusta lähtien useinkin kehunut Closer-elokuvaa, koska jo ensinäkemältä ihastuin siihen kovin. Sen erilaiseen rakkausmaailmaan ja rakkaustarinoihin.

Natalie Portman & Jude Law
 
Elokuva on tunnetun ja arvostetun Mike Nicholsin ohjaama. Nicholsia myös Natalie Portman kiitti Oscarpuheessaan äskettäin.
Closer ilmestyi vuona 2004 ja noteerattiin kohtalaisen näkyvästi myös sekä Kultaisissa maapalloissa että Oscareissa. Natalie Portman ja Clive Owen palkittiin molemmat Kultaisilla maapalloilla sivuosarooleistaan.
Pidin elokuvan kaikista neljästä pääosanäyttelijästä - Nataliesta, Julia Robertsista, Jude Lawsta ja erityisesti Clive Owenin julmasta ja karusta roolista. Ei ihme, että hänet palkittiin.

Elokuvan tunnusmusiikin esitti suosikkini, irlantilainen Damien Rice kera Lisa Hanniganin. Video on samalla sekä kaunis että jollain tavalla raadollinen. Siinä kaivataan rakkautta, jota ei kenties koskaan saavuteta. Päästään aika lähelle, mutta ei ihan iholle.
Closer sai suomennettuna peräänsä lisänimen Iholla.

*

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Näin Closer-leffan 2 kertaan,hyvä elokuva! Ja tuo Damien Ricen laulu on niin upea,sitä voi kuunnella uudestaan ja uudestaan!

Leena Lumi kirjoitti...

Vahvaa, nummituulimusiikkia, jossa elämän suurta, kiehtovaa draamaa!

Kauheesti ihmettelen, että en ole tätä elokuvaa nähnyt...ja vielä siinä Jude Lawkin, kas kun ei Jonathan Rhys Myers.

Irlannista ja Britanniasta tulee leffaa, jossa ja musikkia, jossa on 'sitä jotakin'.

Sooloilija kirjoitti...

Jael, minäkin olen tämän pariin kertaan katsonut. Aina vuosi-pari väliä, ja taas on kuin uusi elokuva! Musiikki sopii tähän tosi hyvin.

Leena, voi, tässä on nyt niin vahvat näyttelijät ja ohjaaja, että elokuva lähtee sinulle postissa heti maanantaina! Haluan, että näet sen.

Leena Lumi kirjoitti...

Wau, ihanaa ja kiitos jo etukäteen♥ Minä vähän ihmettelinkin, kun et ole tätä leffaa minulle 'myynyt'. Minähän katson melkein kaikki sun suositukset. Seuraavan viikonlopun ohjelma onkin sitten jo tiedossa...kiitos sinun♥

bubble kirjoitti...

Blower's Daughter on hyvin mahdollisesti kaunein kappale päällä maan. Oih ja voih ♥

Leffa sen sijaan ei minulle sataprosenttisesti ensimmäisellä katselukerralla auennut, vaikka hyvä olikin. Täytyy ottaa uusintakatseluun asap :)

Sooloilija kirjoitti...

Leena, oleppa hyvä. :D

Bubble, kyllä, niin vereslihalla on tämä laulu. Tositarina kuulemma Damienin omasta elämästä.

Elokuva aukeaa ehkä toisella kerralla, tai kolmannella. Eri aikoina, eri vuosina.
Pidän sen näytelmällisyydestä.

Helena kirjoitti...

Closer olikin hyvä. Kerrankin Julia Robertskin näytteli.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan, että ollaan tästä elokuvasta juteltu aikaisemminkin, kuinka se on ihmeellisen kiehtova ja vangiteva ja kaksi hirmuisen kaunista ihmistä näyttelemässä: Natalie ja Jude. Näistä ei oikein saa katsetta irti, niin mielellään heitä seuraa.

Ja musa on hyvää. Erittäin hyvä elokuva tämä on ja voi että kun olin onnellinen, että Natalie Portman sai Oscarin. Mun mielestä lähes kaikki hänen roolinsa on Oscarin arvoisia, lähtien ihan Leonin Mathildasta.

Leppoisaa laskiaissunnuntaita sinne Ouluun, täält Tampereelta. (jos mää muistaisin joskus salasananikin vielä :))

terkuin Ppi

Karoliina @ Kirjava kammari kirjoitti...

Closer on kyllä todella hyvä elokuva. En muista musiikista paljon ulkoa, mutta pitää tutustua nyt paremmin, kunhan täällä kotona koittaa rauhallisempi hetki.

Leppoisin sunnuntaiterveisin.

Elisa kirjoitti...

Loistoleffa (vaikka jotenkin hiukan kyyninennehkä?), -näyttelijät ja musiikki. Damien Ricesta tykkään, oikeastaan löysin hänet blogisi kautta. Kiitos siitä ja aurinkoista alkavaa viikkoa.

Sooloilija kirjoitti...

Helena, juu, Julia on tässä ehkä parhaimmassa roolissaan! Hänet ottaa vakavasti ja hänet voi kuvitella valokuvaajaksi.

Ppi, juu aiemmin on juteltu elokuvasta. Silloinkin on ollut puhe juuri siitä merkillisestä kiehtovuudesta ja vangitsevuudesta.
Terkkuja Tampereelle !

Karoliina, oikeastaan elokuva on niin näytelmällinen, ettei siinä paljon musiikkia olekaan. Paitsi tämä Damienin biisi ja eräs toinen Damienin sävellys soi taustalla ajoittain.
Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

Elisa, totta, hieman kyyninen, mutta rakastan sitä käsikirjoitusta, se on naseva ja tyylitelty, niin mahtava!
Kiva kun olet löytänyt Damien Ricen, hänellä on oma tyyli, kulkee omia polkujaan.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Olen katsonut tuon Closer-leffan.
Tykkäsin tosi paljon.
Myös tuo musiikki on miellyttävää.
haluan katsoa tuo leffan uudelleen, nyt ku otit sen esille..

ihanaa uutta alkavaa viikkoa sinulle =)

Birgitta kirjoitti...

Closer on kyllä ihan huippuleffa, olen kerta toisensa jälkeen palannut tähän leffaan. Näyttelijät ovat huippuluokkaa ja ekaa kertaa tätä katsellessa ei voinut olla yhtään varma mikä lopputulos on odotettavissa.

Kappaleesi on kaunis =)

Sooloilija kirjoitti...

Hanne, Closerin voi katsoma monta kertaa, sen olen huomannut. Siitä avautuu aina uusia puolia ja keskittyy katsomaan tiettyä näyttelijää.

Birgitta, totta. Ei yhtään ennalta-arvattava, ensimmäisen kerran katsottuani jäin hieman ihmeissäni miettimään, että 'mitä oikein tapahtui'. Todella älykäs käsikirjoitus!