maanantai 7. maaliskuuta 2011

Cate Blanchettin monet kasvot

Cate Blanchett
(s.14.05.69)
Oscar-roolissaan Katherine Hepburnina elokuvassa The Aviator - Lentäjä 
ja
Bob Dylanina elokuvassa I'm Not There
*
Olen ihaillut australialaissyntyistä Catea jo vuosikausia. Hän onnistuu joka kerta yllättämään katsojan. Hänen vaalea klassisuutensa ja puhtaat kasvonsa muuntuvat niin moneksi.
Alla kollaasi Catesta omana itsenään, puistossa kolmen pikkupojan äitinä, punaisella matolla ja oman Hollywood-tähden paljastustilaisuudessa.

*
Cate Blanchett on näyttelijänä runsaudensarvi. Hänellä on vahva teatteritausta ja hän tekee koko ajan hedelmällistä yhteistyötä käsikirjoittajamiehensä Andrew Uptonin kanssa. (klikkaa linkkiä, hyviä kuvia pariskunnasta).
Kaikki tärkeä faktatieto Catesta täältä.  
Caten haastattelua tässä. Hänellä on hurmaava australialainen aksentti!
Kirjoitin Catesta myös vuonna 2009.
*
Jo näin Naistenpäivän aattona toivotan kaikille suurenmoisille naisille 
Hyvää Naistenpäivää !

16 kommenttia:

Katriina, kirjoitti...

Cate Blanchett vaikuttaa vahvalta ja suoraselkäiseltä naiselta, joka tekee vain harkittuja liikkeitä. Eikä häneltä varmaan huonoa jälkeä ole nähtykään.

Hyvää naistenpäivää sinullekin!

Yaelian kirjoitti...

Cate Blanchett on tosiaankin saanut hyviä rooleja esitettäväkseen,ja ihan syystä.Hyvää Naistenpäivää huomenna Sooloilija!

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, hän vaikuttaa juuri sellaiselta, jonka yli ei kävellä, mutta joka on lempeä luonne oikeassa seurassa.

Jael, olen nähnyt Catelta vain hyviä rooleja..

Molemmille teille myös Hyvää Naistenpäivää!

Karoliina @ Kirjava kammari kirjoitti...

Cate Blanchett on suuri suosikkini niin monella tapaa: taitava ja monipuolinen näyttelijä, eteerisen kaunis ja tyylitietoinen, hyvin älykkään oloinen, elää ilmeisen vakaassa suhteessa ja on äiti... Ei hänkään varmasti täydellinen ole, mutta minun saamani kuva hänestä kyllä hipoo sitä. :)

Sooloilija kirjoitti...

Karoliina, olen myös kiinnittänyt huomiota näihin luettelemiisi ominaisuuksiin. Pidän myös hänen tyylistään pukeutua.

Sitten pidän myös hänen syntymäpäivästään :D Se kun on sama kuin omani, eri vuosi vain.. Tämä ei ole salaisuus, sen olen aiemmassakin jutussa maininnut.

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, ole juuri pystynyt muistamaan, että Kim Basinger oli ihmeellisen sopiva siihen Irving leffaan Under the Floor, mutta kuka oli Sylviaa näytellyt nainen? Olenko minä nähnyt Catea missään filmissä? Miksi sokten koko ajan sen Scarlettin ja tämän Caten...

Nyt otan teetä, sillä jotenkin ihan edesvastuuton olo. Kevättä!

Niin, ja Hurmaa Huomista Naistenpäivää Sinulle♥

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Sylviaa näytteli Gwyneth Paltrow. En ole varma oletko nähnyt Cate Blanchettia missään elokuvassa. Oletko nähnyt Laivauutisia? Tai Paljastavat merkinnät? Molemmissa myös Judi Dench.

Kiitos samoin, Hyvää Naistenpäivää!

Elisa kirjoitti...

Ihanaa Naistenpäivää, näin jo etukäteen. Ja Cate on ihana.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, samoin sinulle ihanaa päivää! Saisimmekohan kukkia keneltäkään? No, minä ostin itse tulppaanikimpun kotia koristamaan.

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, se Laivauutiset oli erinomainen! Lumieskin tykkäsi. En silti osannut yhdistää sitä Blanchettiin. Me osuttiin sitä katsomaan ihan vahingossa.

No juu, Sylvia oli se Gwyneth Paltrow. Katsoin hänen kuvaansa tänään taas tanssimassa 'Tedin' kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja kun aikuisen oikeesti päätin, ettei enää yhtään seurattavaa blogia. Sitten törmään tänne. Ei muuta kun kerta kiellon päälle. Näin filmaattista blogia on ihan pakko käydä kurkistelemassa. Näkyy Leena L viihtyvän täällä myös. Sinä olet varmasti nähnyt yhden lempparileffani; Mies, joka rakasti naisia. No joo, ei oo ihan viime vuonna kuvattu. Mutta on hyvä. Kevättä.


jukka s.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Catella oli Laivauutisissa hieman sivurooli. Moniss muissa rooleiss hän on pääroolissa, erittäin vahvoissa.

Jukka S., tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan. Kiva kun täällä käy miehiäkin :D

En ole muistaakseni nähnyt Truffautin elokuvaa Mies, joka rakasti naisia.
Pitäisi ottaa se 'listalle' ja katsoa.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Cate Blanchett on yksi omia suurimpia suosikkejani näyttelijöiden rintamalla. Niin ihana ja monimuotoinen näyttelijä ja upea nainen. Oih...

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, Cate on tosiaan minunkin suuri suosikkini.

Hän tekee aina erikoisia, rohkeita rooleja. Jossain vaiheessa on tulossa hänen Kuusamossa kuvattu elokuvansa Hanna. Se kyllä kiinnostaa, ihan jo kuvauspaikkansa vuoksi..

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Hannaa odotan minäkin, sillä traileri näytti mielenkiintoiselta. IMDb sanoo Suomen ensi-iltapäiväksi kesäkuun alun, mutta Filmikamarissa ei ole vielä mitään merkintää asiasta. Toivottavasti Hanna nähdään kuitenkin täälläkin!

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, koko traileria en ole vielä nähnyt, näin lyhyttä 'dokkaria' Kuusamon kuvauksista. Pitääpä käydä katsomassa se varsinainen traileri.