tiistai 10. toukokuuta 2011

The Good Heart - hyvä sydän, hyvä elokuva

Paul Dano & Brian Cox

Tämä The Good Heart on eurooppalaista ja kansainvälistä elokuvaa parhaimmillaan:
ohjaaja Dagur Kári on islantilainen, pääosanäyttelijä Brian Cox skottilainen, toinen pääosanäyttelijä Paul Dano on New Yorkin kasvatti ja elokuva tapahtuu New Yorkin nuhjuisilla kujilla, sivuraiteilla, jossa ihmiset elävät kaukana kaupungin trendisykkeestä. 

Jokin tässä tarinassa teki minuun heti suuren vaikutuksen. Olen pitänyt islantilaisista elokuvantekijöistä jo pitkään. Heillä on samaa mustaa, rujoa huumoria kuin meillä suomalaisillakin. Elämän suuretkin asiat verhotaan tummanpuhuvaan, vinoon hymyyn. Kiteytettynä voisi sanoa, että nauretaan kyynelten läpi, mutta ei yhtään siirappisesti.

Skotlantilaissyntyinen Brian Cox tekee todella hienon roolin vihaisena ja raihnaisena miehenä. Hän muistuttaa hyvin paljon vanhaa Marlon Brandoa, ihan jo ulkonäöltään.
Hyvä sydän on hyvä nimi elokuvalle. Nimi aukeaa vähitellen, loppua kohden..

*

6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Täytyykin ehdottomasti pistää tämä elokuva muistiin!

Sooloilija kirjoitti...

Jael, minä olisin ehkä ohittanut tämän elokuvan, ellen olisi saanut kahdelta taholta suositusta ja vinkkiä tähän. Nyt olen iloinen, että löysin tämän.

Tässä olisi taas sitä New Yorkia :)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minullakin on tämä katsomatta. Tämän juttusi innoittamana laitan leffan nimen mieleen :)

Birgitta kirjoitti...

Oi, tämä on aivan ihana elokuva. Olen niin ihastunut Paul Danon näyttelijäntyöhön. Varsinkin tässä elokuvassa hän oli upea!

Hienoa, että sait tämän käsiisi =)

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, ehdottomasti. Tästä jää hyvä mieli.

Birgitta, muistinkin, että sinä olet tämän katsonut ja hehkutit sitä blogissasi.

Sivustakatsoja kirjoitti...

Menee täysin asian ohi, mutta näköjään uusin kirjoituksesi ei taida löytyä enää täältä, joten kirjoitan asiasta tässä.

Tarkoitan siis sitä kirjoitusta, josta Blogilistallakin on pieni pätkä. Sydän oikein pomppasi, kun otsikkona oli Pieniä huomioita Bloggerista ja juttu alkoi "Tulinpa pitkän työpäivän jälkeen tänne Bloggeriin. Kirjauduin tililleni ja olin Hallintapaneelissa. Yhtäkkiä silmiini pisti se, että en ollutkaan enää..." ja kun uteliaisuuteni heräsi ja yritin klikata tänne, niin en päässytkään, vaan Blogspot ilmoitti, ettei blogia ole. Minä oikein kauhistuin, että ootko syystä tai toisesta lopettanut blogipuuhat seinään ja yritin etsiä tuosta alusta jotain negatiivisen oloista joka kertoisi lopettamishaluista, mutta sellaista en löytänyt. Myöhemmin yritin mennä sitten Päivin blogiin ja pääsinkin, mutta kaikki kommentointimahdollisuudet olivat poissa, joten tästä arvasin, että Blogspotissa on jotain häikkää, mutta silti olin vielä vähän varuillani, kun tämä oli muutamista blogeista ainoa, jonka kohdalla tuli "alusta" saakka tuo virheilmoitus. Nyt tänään se onkin koskenut kaikkia muitakin.

No, onneksi selvittiin säikähdyksellä. :D

Niin ja jos se toinen viesti tulla tupsahtaa esiin, niin toki voin kopioida tämän viestin sinnekin, jonka jälkeen tämän postin kommenteista tämän viestin voisi puolestani poistaa. ;)