maanantai 4. helmikuuta 2008

L-Koodi, tv-sarjoista mielenkiintoisin... on L-Koodi (The L Word). Suomessa seurataan nyt sarjan neljättä kautta, Usa:ssa pyörii viides kausi. Siitä on tullut lempisarjani, ihan senkin vuoksi, että se on niin hyvin käsikirjoitettu ja näytelty. Sarjan tekemiseen on käytetty rahaa juuri oikeassa paikassa: on palkattu hyvät ja karismaattiset näyttelijät, käsikirjoitusta on mietitty ja juoni kantaa pitkälle eikä töksähtele ja ole epäuskottava. Itse kun pidän tv-sarjoista, joissa tapahtuu, ja asioita käsitellään niiden oikeilla nimillä, eikä nössöillä. Rahalla ja osaavalla tuotantotiimillä on saatu myös näyttävää tulosta. Sarjaa kuvataan Kanadassa, vaikka se kertoo Los Angelesista. Miksikähän... No, monia amerikkalaissarjoja kuvataan Kanadassa..

L-Koodiin monet suhtautuvat kiihkeästi, monilla on siitä mielipiteensä, ja se aiheuttaa keskustelua, kertoohan se lähes yksinomaan naisten välisistä ihmissuhteista. Joukkoon on lisätty kyllä pari heterosuhdettakin.. Aika monilla sarjaa seuraavalla on suosikkihahmonsa, ja jokainen uusi tuotantokausi tuo uusia näyttelijöitä sarjaan mukaan. Nyt nimekkäätkin näyttelijät tuntuvat haluavan sarjaan, ja neljännellä kaudella on aloittanut sarjassa mm. Cybill Shepherd ja Marlee Matlin, tuttuja -80 ja -90-luvulta..

Oma suosikkihahmoni on Katherine Moennigin näyttelemä Shane (pikkukuvassa). Shanen elämä on ollut vuoristorataa vaikeuksineen, mutta silti hän aina jaksaa nousta ja katsoa huomiseen. Tällä kaudella hän 'hurmaa' mm. pikkuveljensä huoltajana. Kate Moennig (joka on Gwyneth Paltrowin serkku) on myöskin karismaattisin ja erikoisin sarjan näyttelijöistä. Aika monen suosikkihahmo on juuri Shane. Toinen suosikki on Leisha Haileyn näyttelemä Alice, jonka hahmossa on jotain tuttua ja turvallista, mutta silti sähäkkyyttä. Hyviä rooleja kaikki!

No, tänään maanantaina pitää taas tv:n ääreen asettua klo 22.

Ei kommentteja: