torstai 13. maaliskuuta 2008

Keväisen aamun satoa ja linkkiasiaaLähdin heti aamusta käymään ihan pienillä pääsiäiskoristeostoksilla kaupungilla, ja
Piilomajan blogista
inspiroituneena kävelin kaupungilla kameran kanssa. Marimekon liikkeen ikkunat olivat niin Pääsiäisen väreissä!

Erityisesti ihastuin tuohon ihanaan kissapatsaaseen, joka seisoskeli erään pikkuliikkeen ikkunassa. Liike myy lähinnä afrikkalaista ja itämaista sisustustavaraa.

Yhden toisen pikkuliikkeen ikkunassa katseli suloinen, elävä pikkukoira minua. En vaan kehdannut ottaa kuvaa kun liikkeen omistaja puuhaili taustalla näköetäisyyden päässä. Pitäisi kai ruveta rohkeammaksi kameran kanssa. Varmaan moni liikkeen omistaja jopa pitäisikin siitä, että juuri heidän liikettään kuvataan. Lähinnä pelkään kai niitä toisia reaktioita, joissa liikkeen omistaja EI pidä siitä, että kuvataan ilman lupaa.

(Kotiin pyöräillessäni kohtasin hauskan näköisen jään ja veden sekoituksen. Kuohuvan veden ääni on mukava kuulla maaliskuisessa auringonpaisteessa!)

Niin, sitä piti sanomani, että uutuutena hoksasin laittaa elokuvalistaani linkit kaikkiin elokuviin, joita tänä vuonna katson. Linkit vaihtelevat imdb:stä muihin linkkeihin. Etsin lähinnä sellaiset linkit, joissa voi katsoa kyseisestä elokuvasta trailerin. Harmittaa kun oma koneeni hyytyy aina kun aukaisen jotain youtuben tai minkä tahansa livemateriaalia. Mistähän se johtuu? Onko koneellani liikaa tavaraa? Näitä omiakin linkkejäni elokuvista yritin katsoa. Se jaksaa 'pyörittää' vähän aikaa jotain traileria kunnes pikkuhiljaa kuva ja ääni alkavat hidastua eivätkä jaksa loppuun asti 'pyörittää' materiaalia. Se harmittaa. Mutta jospa teillä muilla olisi sellaiset koneet, joissa on enemmän kapasiteettia. Minulla on tällainen perusläppäri, jossa on paljon tavaraa..Joitain pelejä (mm. Sims) on jouduttu jo poistamaan..

Kertokaa minulle vinkkejä te, jotka olette tietokoneiden kanssa viisaampia kuin minä!


Ja tänä aamuna kuvasin nämä pääsiäisruohot ikkunalaudalla, kyllä ne sieltä ponnistavat ...

4 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Ihanaa keväänvihreää! =)))))

-Anne- kirjoitti...

Olen itsekin miettinyt että kehtaako sitä kuvata näyteikkunoita vai ei. Kerran satuin olemaan eräässä hääpukuliikkeessä (mekkoa ei etsitty minulle), ja sinne tuli eräs mies kysymään myyyjältä, jos hän saa kuvata näyteikkunaa - ja vastaus oli tiukka ei. Liekö taustalla pelko mekkojen kopioimiesta? Toistaalta, liikkeen ollessa suljettuna sitä olisi voinut kuvata kielloista huolimatta...

Koneen hidastelu on harmittavaa. Aina välillä kannattaa ajaa esim. Windowsista löytyviä järjestelmätyökaluja kuten "levyn eheytys" ja "järjestä uudelleen" (kaikki ohjelmat > apuohjelmat > järjestelmätyökalut). On myös olemassa ilmaisohjelmia, joilla voi poistaa koneelle jäänyttä turhaa sälää, esim. rekisteriin jääneitä tietoja tiedostoista, joita koneella ei enää ole.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitti vinkeistä Anne. Olen hieman tottumaton koneen käyttäjä, joten minun on vain 'uskallettava' tehdä näitä levyn eheytyksiä ym..

Ja Hallatar, luin ne sinunkin kuvauskokemukset Helsingin liikkeestä. Lamput olivat ihania, mutta oliko niitä kiusallista kuvata liikkeessä?

Terveisiä teille!

violet kirjoitti...

Joskus olen valmistautunut mielessäni selittämään miksi haluan kuvata ikkunaa/jonkun talon ovea tai seinää/tms.
Koskaan kukaan ei kuitenkaan ole mitään kysynyt tai sanonut, joten selitykset ihan turhaan laadittu;-)