maanantai 26. toukokuuta 2008

Pyrkivät tekemään hyvää

Claudia Shiffer, Robbie Williams, James Nesbit, Ewan McGregor ja David Beckham
ovat niitä maailmantähtiä, jotka ovat Unicefin keulakuvaksi ryhtyneet. Matkustelevat ympäri maailmaa, eniten Afrikassa. Nostan hattua. Usein olen miettinyt, että jos olisin kuuluisa, käyttäisin ehdottomasti hyväkseni kuuluisuutta juuri tällä tavalla. Jos siitä olisi jotain apua. Haluan uskoa, että on.

5 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Samaa tekisin minä. Kuuluisana pyrkisin havahduttamaan ja näyttämään apua tarvitsevat kärsivät lapset.
Lapset koskettavat eniten sydäntäni, tavallisena tallaajana sitä on voimaton maailmanlaajuisen hädän keskellä

Papi kirjoitti...

Monta kertaa itsekin olen ihmetellyt, mikseivät auta enemmän. Toisaalta voihan olla, että auttavatkin ei-julkisesti, nämä vaan tulevat esiin.

katriina kirjoitti...

Ainoa tapaamani lähettiläs on Mikko Kuustonen, jonka kertomuksista välittyi vahva usko auttamisen tarpeeseen ja mahdollisuuksiin. Hän todella vakuutti, että rahat menevät perille.

Unicef onneksi kertoo konkreettisesti, mitä rahalla esimerkiksi saa. On helpompi kuvitella auttavansa lasten koulunkäyntiä tai rokotusohjelmaa kuin antaa rahaa johonkin pohjattomaan kassaan. Samoin näkee, että pienelläkin rahalla saa jotakin ja edes yksi lapsi hyötyy.

Sooloilija kirjoitti...

Tarkennus kuviin: kaikki muut ovat Afrikassa, mm. Sudanissa, Robbie Williams on vierailulla Venäjällä orpokodissa.

Sooloilija kirjoitti...

Unohtui äskeiseen kommenttiin mainita, että Mikko Kuustosen työ on tärkeää; minusta hän on saanut paljon aikaiseksi, ja onkin ehkä Suomen näkyvin Unicefin hyväntahdonlähettiläs. Hän on myös hyvin tuonut esille Plan-kummiutta olemalla sen järjestön keulakuva ja tv-ohjelmien organisoija..