tiistai 6. toukokuuta 2008

Sitruunalevite sisustuskirjasta


Löysin taas kirjastosta päiviäni ja eloani sulostuttamaan yhden sisustuskirjan, joka kokonaisvaltaisesti käsittelee puhdasta, niukkaa ja valkoista tyyliä. Mukana on myös reseptejä.

Jane Cumberbatchin Puhdas tyyli-kirjasta tein siis tämän maukkaan sitruunalevitteen. Lähdin illalla oikein kauppaan hakemaan sitruunoita.

4 sitruunaa mehuineen ja kuorineen
4 munaa
125 g voita tai margariinia
375 g sokeria

Keitetään haudutuskattilan yläosassa niin, ettei alla kiehuva vesi osu kattilan pohjaan.
Hämennetään noin 20 minuutin ajan tai kunnes levite on niin paksua, että tarttuu puukauhaan.

Kaada seos siivilän läpi purkkiin. Tarjoa heti tai säilytä jääkaapissa. Säilyy vain noin 3 päivää eli älä tee isoa annosta. Annoksen voi puolittaakin.


Noudatin ohjetta, punnitsin jopa sokerinkin. Mutta en jaksanut raastaa sitruunan kuoria, joten levitteestä tuli sileämpää kuin kirjan kuvissa.

Aion laittaa levitettä täytekakun väliin rahkan ja kerman kanssa tulevana Äitienpäivänä (mietin vain teenkö sunnuntaiksi uuden levitteen, jos tuote ei säily pitempään kuin tuon 3 päivää.) Ja aamupalalla on testattu paahtoleivän päällä, nam!

********************

Huomautus jälkikäteen: apua! Niin minulle tyypillistä: huomasin, etten ollutkaan laittanut niitä neljää kananmunaa. Tein lapsille samanaikaisesti munakasta ja munia särkiessäni ja munakasta paistaessani olin unohtanut laittaa ne neljä munaa tähän sitruunalevitteeseen!
No, hyvää tuli kuitenkin, mutta hieman vetelää. Jääkaapissa se kyllä kovettui.
Sanoisiko joku ruokaexpertti nyt, että säilyisikö tämä hillokkeeksi muuttunut levite pitempään NYT kun siinä ei ole niitä munia ollenkaan?

4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

En ole ruokaexpertti, mutta minäkin olisin jättänyt munat pois. Jos se hyytelöityy jääkaapissa seisoessaan ilman munia niin hyvähän se on, sokerihan sen tekee, hillosokerilla hyytelöityminen olisi varmaan ollut vielä helpompaa.

Sooloilija kirjoitti...

Näin minäkin ajattelin. Ohje on englantilainen, siellähän tunnetusti niitä kananmunia käytetään. Harmi kun olisin hoksannut käyttää kaapissa olevaa hillosokeria niin olisi tullut vielä jämäkämpää..

anu kirjoitti...

Olen myös miettinyt samaa meinaan tuota säilymis asiaa monessakin tuotteessa! ja olen muuten tehnyt tuota samaa sitruunalevitettä ja voi miten hyvää ei yhtään samanlaista mitä saa kaupasta!

-Anne- kirjoitti...

Tuo vaikuttaa herkulliselta, sitä voisi joskus kokeilla. Hillosokeri voisi tosiaan olla kova sana.