keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

10 vuotta sitten...ja muita pikkukysymyksiä


Katriinalta sain tämän haasteen, jossa vastataan monenlaisiin kysymyksiin. Olen pari päivää miettinyt vastauksia kysymyksiin. Ja tässä ne tulevat:

1. Missä olit 10 vuotta sitten?

Olin 2-vuotiaan tyttären äiti, avioliitossa, haaveilin toisesta lapsesta, olin kolmikymppinen..

2. Viisi asiaa tehtävälistalla?

Pitäisi:
- saada koti kuntoon, roinat pois
- lukea Kaikki mitä rakastin-romaani loppuun
- kirjoittaa kirje kaukaiselle lapsuudenystävälle
- ostaa termospullo
- vaihtaa kissanhiekat

3. Suosikkivälipalojani?

Pullakahavit, hedelmä- ja marjarahka, patonki ja maustettu vichy

4. Mitä tekisin jos olisin miljonääri?

Rupeaisin elämään kuten hyvintoimeentulevat ihmiset elävät: ostaisin auton, jolla bensan hinnasta välittämättä ajelisin joka paikkaan ja kuskaisin lapsia. (Pyöräily taitaisi kyllä valitettavasti jäädä). Hankkisin kauniin talon, sisustussuunnittelijan kaveriksi sisustamaan. Laittaisin niin paljon rahaa korkeakorkoiselle tilille, ettei minun tarvisi koskaan mennä töihin: kirjoittaisin puolet vuodesta kirjaa esim. Italiassa tai Espanjassa kakkoskodissani. Ja jos kirjalle ei löytyisi kustantajaa, kustantaisin sen itse. Ja ehkä muidenkin aloittelevien kirjailijoiden kirjoja.
Tätä listaa en viitsi enempää jatkaa, tulee vaan paha mieli..
Joku onnellinen voitti viime viikon lotossa yksin sen 4,5 miljoonaa euroa. Jospa hän toteuttaa nyt omia unelmiaan. On varmaan aika kevyt olo hänellä.

5. Paikat, joissa olen asunut:

Pohjois-Suomen kautta pohjois-Ruotsiin, sieltä etelä-Ruotsiin ja takaisin pohjois-Suomeen, lopulta Ouluun tasan 20 vuotta sitten. Pisimpään olen asunut Oulussa, vaikka juuret on pohjoisessa.. Äh; Tornio-Haaparanta-Eskilstuna-Tornio-Oulu, siinä mun kierrokseni.. Jospa joskus vielä asuisi jossain muuallakin. En ole kiinni oikein missään. Pystyn nopeasti tekemään kodin sinne minne muutan. Reissaamisesta en varsinaisestpi pidä, mutta ulkomailla voisin kuvitella asuvani. Sehän onkin eri asia kuin turistina olo..

Haastaan näihin viiteen kysymykseen vastaamaan kaikki ne lukijat, jotka haluavat raottaa itsestään, menneestään ja haaveistaan jotain. (Voi vastata lyhyestikin, mutta oma tyylini näytti nyt aika rönsyilevältä, pitäisi oppia tiivistämään asioita..)

2 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Eikö ollut kiva haaveilla vähän? Minä innostuin siitä eniten, vaikka en ole eläissäni lotonnut, kun en oikeastaan halua 4,5 miljoonaa, yksi sen sijaan olisi aivan paikallaan. Sen jotenkin vielä ymmärtäisin. Rahaa pitäisi aina olla hiukan enemmän kuin juuri nyt on, kaikkien mielestä.

Sooloilija kirjoitti...

Haaveilua tosiaankin, ja sitten paluuta arkeen.. Pyörällä kauppaan, ei pakasta vedetyllä autolla!