tiistai 17. kesäkuuta 2008

Kakkukahveilla Veripalvelussa


Kävin tänään ojentamassa käteni (SPR:n Veripalvelun tämän kesän slogani). Se on mukava tapa, pyrin käymään sen kolmen kuukauden välein, jonka naiset saavat käydä luovuttamassa verta.. Vereni on aina ollut hyvissä lukemissa, joten luovuttaminen onnistuu aina.

Kivahan siellä on käydä. Siellä on niin rento ja kiireetön ilmapiiri. Nyt oli vieläpä tarjolla paikallisen leipomon kuuluisaa kakkua; omenahyvettä.. Oi oi, kylläpä se maistui luovutuksen jälkeen hyvältä. Niin ja Juhannusviikon kunniaksi sai kakkukahvien lisäksi lahjan; tuon kuvassa olevan oivan grilli- ja piknikvälineen, jossa on haarukka, lusikka ja veitsi samassa. Kätevää. Saapa nähdä olisiko se joskus jopa käytössä..

(Näin jälkikäteen vasta huomasin tuon symboliikan tuossa kuvassa; vertahan sitä vuodatetaan härkätaistelussakin. Kuvasin tuon lusikan alunperin peltirasian päällä vain värien vuoksi..)

5 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Omenahyve on ihana paikallinen herkku, sitä on saatava Oulun-reissuilla maistaa. Olen löytänyt yhden omenahyveohjeen, jolla saa hyvän jälkiruoan, mutta tuossa hyveessä marenkikerrokset välissä ja ne omenaviipaleet antavat ainutlaatuisen rakenteen. Ja se kuorrutus!

arleena kirjoitti...

Huomasin ensimmäiseksi kuvassa härät ja espanjalaisen meiningin.

Hyvän asian puolesta, apua tarvitaan

marko77 kirjoitti...

Mukava, kun luovutat verta - itse olen ennemminkin siellä järjestelypuolella. Toki luovutankin silloin tällöin, ellei flunssa ole esteenä.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, ja kahvilassa siihen omenahyveen kaveriksi saa reilun lorauksen vaniljakastiketta.

Arleena ja Marko, juu apua tarvitaan varmaankin juuri juhannuksen aikana, ja yleensä aina.. SPR:llä on paljon toimijoita, vapaaehtoisia, ihmisiä suurella sydämellä..

-Anne- kirjoitti...

Pitäisi itsekin varmaan käydä joskus vertansa tarjoamassa. Tosin minua vähän pelottaa ajatus sellaisen verimäärän laskemisesta - voipi olla että mustenisi silmissä.