keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Mattopyykillä käyty


Kaunis kesäaamu valkeni. Päätin jo eilen illalla lähteä mattopyykille rantaan. Tein esivalmistelut illalla ja aamulla kellon soidessa hyppäsin pyörän selkään ja lähdin rantaan. En ollut ensimmäinen, mutta onneksi jonottaa ei tarvinnut.

Kyllä nyt on kesä alkanut. Rannalla on aamuisin niin erilainen tunnelma; puistotyöntekijät tekevät hommiaan hissukseen, aamu-uimarit uivat verkkaisesti ja me matonpesijät ollaan niin leppoisalla mielellä.. Mikäs sen parempaa Suomen kesässä!


Pesin kolme mattoa, ja sen jälkeen suunnistin rannan kahvilaan puuroaamiaiselle.
Iltapäivällä haen matot kuivumasta. Pieni epäilys kyllä on, että ovatkohan ne matot siellä vielä kun menen niitä hakemaan, mutta harvoin sieltä kukaan kehtaa tulla varastamaan mattoja. Onhan matonpesijöitä koko päivän paikalla.

6 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Mattopyykki on niitä kesän aurinkopäivien rentouttavaa puuhaa. Ja lopputuloksesta saa nauttia pitkään puhtaiden mattojen tuoksuessa.

-Anne- kirjoitti...

Voi että, mattolaiturilla on tunnelmaa. Tunnen mäntysuovan tuoksun tänne saakka.

violet kirjoitti...

No sinä sitten pääsit ihan oikealle mattopyykille...minä vaan ammeessa paremman puutteessa.
Muistan että vanhemmilta varastettiin joskus matto, toivottavasti omasti roikkuivat vielä odottamassa.

Sooloilija kirjoitti...

Iltapäivällä hain matot rannasta, siinä ne olivat samassa paikassa kuin jättäessä. Eräälle mummolle piti vähän selittää, että omia mattojani tässä otan pyörän kyytiin.

Taina kirjoitti...

Missäpä Oulua kävit pesemässä sillä minullakin olisi matto pyykkiä koirani oli vähän käynyt pissillä :) no antakoon anteeksi 12-vuotialle koiralle. terv: Nukkekoti Jie

Sooloilija kirjoitti...

Hei Taina,
juttu on vuoden vanha. Tänä vuonna en olekaan käynyt mattopyykillä.
Nuo kuvat ovat Tuiran uimarannan matonpesupaikalta. Siellä on hyvä pestä ja kuivata. Nyt helteellä varmasti kuivavat matot nopeasti.