tiistai 3. kesäkuuta 2008

Vuoroin vieraissa


Uusintakierroksella oleva Vuoroin vieraissa-sarjaa olen nyt seurannut. Olen verestellyt muistoja vuoteen -97 (?), jolloin se tuli ensimmäisen kerran. Olen miettinyt onko sarja kestänyt aikaa.. En ole ihan varma. Mutta ehdottoman varma olen siitä, että Marja Packalénin ja Risto Tuorilan (kuvassa) näyttelemä aviopari on ihan huippu! Heidän roolinsa ja suorituksensa ovat kestäneet aikaa. Jokainen tuntee itsekin vuosikymmeniä naimisissa olleen parin, jonka liitossa on arkipäivän onnea, mutta myös ikäkriisiä ja oman elämän hallinnan halua, kaipuuta vapauteen.

Sitä vain ihmettelen, että muu roolitus on hieman hukassa.. Tiina Lymi on yliampuva hysteerisenä nuorena rouvana, jolla on periaatteessa kaikki hyvin. Ja miten ihmeessä hänen rooliaviomiehensä voi rakastaa niin ärsyttävää ja ilkeää naista kuin Lymin esittämä nainen on. Myöskin Jani Volasen esittämä nuori moottoripyörämies on niin ällö, ettei hänestä saa ihanaa tekemälläkään. Silti Lymin esittämä nainen rakastuu tähän mieheen. (No, ehkä joskus oikeassakin elämässä joku ulkopuolinen saattaa ajatella, että mitä joku ihminen näkee toisessa ihmisessä...)

Vaatetus ei sarjassa ole kestänyt aikaa, mutta ei se nyt itsessään niin paljoa häiritse. Taisi minullakin olla takki, joka oli löysää mallia, sekä neulepuseroita, joissa oli ihmeellisiä kirjailuja.

4 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Tuota sarjaa silloin katselin kun se tuli, ja tykkäsin. Nyt ei ole töllöä, enkä edes tiedä haluaisinko nähdä sitä uudestaan. Yleensä en juuri halua nähdä mitään uudestaan.

Olen ajatellut monesti samoin, että kyllä noiden vanhojen näyttelijäkonkareiden suoritukset kestävät aikaa nuoria kolleegoitaan paremmin.
Pukeutuminen taas saa ilmentää aikaa, jolloin mikäkin on tehty. Vaikka parhaiten kait puvustaja on onnistunut, jos hyvää sarjaa/leffaa voi katsoa vuosienkin päästä virnuilematta tai hirnumatta korniudelle.
En minä tiedä.

pikkujutut kirjoitti...

En muista tuosta sarjasta yhtään mitään, joten olisi voinut olla jopa ensimmäinen kerta kun sitä olisin katsonut.

Mutta oletettavasti kesällä tulee uusintoja milloin mistäkin,joten eiköhän sitä suomeen tullessa kärryille pääse..tai sitten ei.

Sooloilija kirjoitti...

Uusintoja todellakin tulee, pitää oikein miettiä mihin viitsii aikaansa kesällä käyttää eli onneksi suurin osa jää katsomatta uudestaan, siis nämä sarjat.
Suomalaisilla on lisäksi kummallinen tapa tehdä niin lyhyitä sarjoja, että jos jää pari ekaa jaksoa katsomatta niin seuraavat jaksot ovat jo loppujaksoja.

Suomalaiset tekevät 3-12 jakson sarjoja, ja se on minusta liian lyhyt aika, jotta johonkin sarjaan ehtisi kiintyä. Harmi.

Esim. kevättalvella tuli 3 jakson mittainen Pirkka-Pekka Peteliuksen käsikirjoittama ja ohjaama sarja, oikein hyvä (nimeä en nyt muista), mutta sehän loppui kuin kananlento. Mediassa kovasti puhuttiin sarjasta, mutta suurimmalta osalta se 3 jaksoa hurahti ohi vain...

Sooloilija kirjoitti...

Kymenlaakson laulu oli sen P-P Peteliuksen luoman sarjan nimi.