lauantai 19. heinäkuuta 2008

Kirjapino kasvaa yöpöydällä


Yöpöytäni näyttää tältä; ihan kaaosta, juuri ja juuri pieni lamppu mahtuu siihen. Nukkumaan käytyäni siihen pitää vielä mahduttaa silmälasit ja kännykkä. Joskus ne siitä putoavatkin yön aikana.

Laskin, että tässä pinossa on 10 kirjaa, jotka ovat kaikki kesken. Luen paljon lehtiä ja saan niistä hyviä kirjavinkkejä. Mutta täältä blogimaailmasta saan koko ajan teiltä kaikilta tosi hyviä vinkkejä, kiitos niistä!

* Marilyn Monroen monta elämää on puolivälissä; tarkkaa tekstiä ja myös analyysiä, vähän kuvia..

* Ihanan irlantilasen Kate Kerriganin romaani Onnellisen avioliiton reseptejä on siis romaani ihmissuhteesta; kehuttu teos, jossa on välissä myös irlantilaisen ruuan reseptejä. (Kate Kerriganin haastattelu Annassa nro 14=3.4.08).

* Rakel Liehun Helene kiinnostaa, olihan Helene Schjerfbeck kiinnostava ja upea taiteilija.

* Sain vinkkiä Eija Wagerin Paluumuuttajan päiväkirjasta Katriinalta Omenapuun alta. Italiassa vuosikymmeniä asunut toimittaja on palannut takaisin Suomeen. Minua kiehtoo aina paluumuuttajatarinat.* Voi, sitten on vielä katselu- ja kokkauskirjoja. Pinossa oleva Herkulliset täytekakut on ruotsalainen, aivan unelmakirja, olen siitä jopa tehnytkin yhden kakun. Ja jatkan laina-aikaa aina vaan.

Yllä kuvassa upea kirja Suomenlinnasta: Suomenlinna - Saarilla (tekijät: Lina Tengman - Reijo Lahtinen). Kuvassa Suomenlinnan Lelumuseon henki Petra Tandefelt.

Yhä ovat kesken myös Heli Krugerin, Katja Kallion, Eeva Kilven sekä Tove Janssonin teokset.

Katsonkohan liikaa tv:tä ja elokuvia dvd:ltä, koska jotkut kirjat jäävät kesken, vaikka niihin olisi kova kiinnostus. Tänään lauantaina en tähän kellonlyömään ole avannut vielä telkkaria ollenkaan. Mutta olen 'notkunut' tässä koneella, blogimaailmaan uppoutuneena..
Lapset eivät siis ole kotona..

9 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Meillä on kyllä aika samanlaisia harrastuksia. Kiinnostusta vaan on enemmän kuin aikaa kaikkeen, se on meidän nykynaisten suuri dilemma! Minullakin yöpöytä paisuu, olen juuri ostanut ison nipun elokuvia, tekemistä olisi vaikka kuinka paljon, mutta eukko notkuu täällä koneella.

Täältä koneelta kuitenkin kaikki harrastukset saavat vain vauhtia. Ja sitten joskus on kuppi niin täysi, että uutta ei voi kaataa vähään aikaan.

Tuo Marilyn Monroe kiinnostaisi ja Kate Kerrigan.

Helmiina kirjoitti...

Minulla on kausia, joilloin tulee luettua hirmuisesti ja sitten menee taas aikoja, jolloin luen vain yhtä kirjaa, jos sitäkään. Nyt minullakin on isot pinot kesken vaikka mitä. Kirjaston kirjat ovat hyviä siinä, että ne on luettava laina-ajan puitteissa. Minulla on hyllyissä kirjoja, jotka ovat olleet kesken vuosia. Paha tapani on ostaa myös neljän euron pokkareita ja säilöä niitä hyllyissä. Uusia tulee ostettua, vaikkei vanhatkaan ole vielä luettu. Onneksi pokkarit voi helposti ja surutta laittaa kiertoon. Nyt yritän skarpata tässä ja olla ostamatta ennen kuin vanhat on luettu, vaikka halvalla saisi.

Elokuvat ovat enemmän talven juttu.

Oletko lukenut Joyce Carol Oatesin Blondia?

Helmiina kirjoitti...

Ai niin kiitos tuosta Suomenlinna -saarilla muistutuksesta. Piti tutustumani siihen, kun se ilmestyi, mutta olen totaalisesti sitten unohtanut sen.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, tämä nykynaisen dilemma on tosiaankin juuri se, että me ollaan niin kiinnostuneita kaikesta, ja sehän on mahtava juttu! Mutta lukeminen tosiaankin vaatii aikaa. Varsinkin jos on hidas lukemaan, kuten minä.

Helmiina, pokkareita minäkin silloin tällöin ostan ja saan, mutta niiden kohdalla käy usein niin kuin sanot; ne jäävät lukematta kun sitä ajattelee, että kyllä ne ehtii jossain vaiheessa lukea.

En ole lukenut Blondia, vaikka olen joskus hypistellytkin sitä..SenKIN voisi lukea.

Niin ja tuo Suomenlinna-kirja olisi aivan mahtava lahjakirja! Yleensäkin kirja, joka ostetaan omaan hyllyyn, ja johon voisi aina silloin tällöin palata. Se on yksi kauneimmista kirjoista, johon olen törmännyt!

-Anne- kirjoitti...

Tuollaista kakkukirjaa kun lukee sängyssä, niin tulee varmaan makeat unet. =)

Papi kirjoitti...

Voi kun sun lukemisesi ovat kadehdittavan kulttuuripitoisia. Minulle iskee kesällä dekkarivaihde. Luen myös paljon lehtiä, sellaista kevyttä hömpänpömppää.

Mutta haa! Selvitin lehtikasan kodissamme ja voi taivas, kasassa oli jotain 10 vuotta vanhoja bussiaikatauluja..

Ai niin muuten, teetkö ristikoita? Minä tykkään niistä ihan hulluna, en osaa mitään vaikeita, mutta sopivan vaikeat ovat parhaita!

Sooloilija kirjoitti...

Papi, minäkin luen paljon lehtiä, naistenlehtiä.. Teen ristikoita harvakseltaan, siks mulle pitää olla helppoja tai keskivaikeita.Täytän aina ensimmäisenä kaikki nimet. Enkä saa koskaan tehtyä kokonaan, aina jää koloja.. Jos enemmän tekisi, oppisi sen systeemin ja voisi tehdä vaikeampiakin..

Anne, mun tapauksessa olisikin parempi vaan lukea noita kakkureseptejä, mutta onneksi kakkujen tekeminen on sen verran työlästä, ettei niihin ihan extempore ruveta.. Mutta joo, olen joskus ennen nukahtamista lukenut jonkun kakkureseptin läpi ;-)

Elena kirjoitti...

Huomasinkin juuri, että sinulla onkin jo tuo Summer Blog 2008 tunnustus, jota tulin sinulle jakamaan, mutta haitanneeko tuo - hyvä mikä hyvä blogi :)

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Elena! Ihana kuulla!
Sain tuon merkin tänä viikonloppuna, mutta en ole itse vielä jaksanut sitä jakaa eteenpäin.. Mietin vielä, ja voi olla, etten valitse ketään erityistä.. Kaikki lukemani blogit ovat ihania, sinunkin...On niin vaikea erotella muutamaa..