sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Sadepäivän näkymiä


Päivän säätila Oulussa tänään sunnuntaina 13.7. klo 11.30: Oulun tori kylpi vesisateessa. Ihmisiä oli kourallinen, kyllä oli vaisu tunnelma. Pidättelimme sadetta tyttären kanssa syömällä suklaapehmikset, mutta sade ei lakannut, joten kotiin pyöräillessä kastuimme joka tapauksessa. Maanantaille on luvattu hyvää, kuivaa ja lämmintä keliä.
(näkymä on sinistä ja valkoista, mutta kauneus on katsojan silmässä..)

Sitä odotellessa...katsomme koko sakki Johnny Deppiä dvd:ltä eli Pirates of Caribbean - Mustan helmen kirous-elokuvan, se saa joka kerta suupielet ylöspäin..

16 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Vähän asian vierestä; oletko aloittanut jo Katja Kallion Karilla kirjan?

Itse pääsin puoleen väliin ja jostain syystä kesken jäi...Ei jotenkin pitänyt otteessaan.

No, pitääpä lukaista loppuun jossain vaiheessa.

Sooloilija kirjoitti...

Sama juttu mulla; innoissani aloitin, mutta ensimmäisenä iltana nukahdin eli olen sivulla 16 !
Tämä Katja Kallio on hieman ristiriitainen ilmiö; hänkin on elokuvafriikki, mutta Elokuvamuisti-kirja oli myös vähän pettymys. Onko hänellä kenties parempi maine kuin hän loppujenlopuksi onkaan?
Olisiko hän parhaimmillaan elokuvakäsikirjoittajana, mutta ei romaanikirjailijana? Tätä olen miettinyt jo vuosia...

Helmiina kirjoitti...

Voi märkyys.

Katja Kalliolla on paikoin oikeinkin osuvaa tekstiä ja huomaan hymyileväni ellen jopa nauravani mielessäni. Hyvää huumoria siis.

Hän on mediaseksikäspersoona, saanut suuremman huomion kuin ehkä ansaitsisi? Jotain minua kiinnostavaa hänessä kuitenkin on. Tai minua kiehtovat naiset, jotka uskaltavat julkisesti olla melko meikittömiä ja siten paljaina. Toinen tällainen on Irina Björklund. No tämä oli ihan epäoleellista.

Katja Kallio kantaa kaulassaan esikoistyttärensä nimellä varustettua korua. Jos olisin hänen toinen tyttärensä, saisin hirmuiset traumat.

Papi kirjoitti...

Nämä kuvat kertovat kaiken. Voihan, v oihan vesi. Mun on silti myönnettävä, että vähän nauratti tuo teidän jätskinsyönti ja fillarointi sateessa :)

En muuten ole lukenut mitään Katja Kallion kirjaa. Pitääkin googlettaa.

arleena kirjoitti...

Olipas Oulussa kova sadepäivä, täällä paistoi aurinko, kun olimme pienellä sunnuntaitripillä

aino kirjoitti...

tykkään, kun asioita tehdään sateesta huolimatta.
minusta nuo teidän näkymät ovat siis ihan ok :-)

Sooloilija kirjoitti...

Helmiina, huumori tosiaankin osuu kohdalle Kalliolla, mutta esim monet jutut jäävät kuin kesken. Se Elokuvamuistikin on elokuvakirjaksi tosi pieni ja lyhyt kirja. Ehkä se on niin tarkoitettukin, mutta lukija olisi ahminut enemmänkin tekstiä.

Papi, en minäkään kovin ole hänen kirjojaan lukenut, lähinnä kolumneja ja haastatteluja lehdistä, hän on aika paljon esillä. Sooloilua-elokuva on hänen käsikirjoittamansa, hänen oman romaaninsa pohjalta. Tämän Elokuvamuistin olen lukenut, ja nyt tankkaan uusinta eli Karilla-kirjaa..

Arleena ja Aino, ex-mieheni sanoi aina, että kun Suomeen on synnytty niin ei täällä voi jättää tekemättä asioita KELIN vuoksi. Siks pitää välillä syödä jäätelöä sateessa ja kastua läpimäräksi. Ja vähän palellakin. Ei se oikeastaan haittaa. Eri asia jos menis töihin tai johonkin viralliseen suoraan sateesta, silloin ei haluttais kastua...

Anne kirjoitti...

Kolean näköinen päivä siellä. Kesä se on silti - satoi tai paistoi - joten nautitaan siitä! :)

Anonyymi kirjoitti...

minullakin jäi Katja Kallion Karilla kirja kesken,siskolle lainasin,joku siinä kirjassa on kun ei jaksanut lukea loppuun...no hyvä jatkaa joku päivä.Anna-leena Härkösen uutta kirjaa odotelle,hänen kirjat on helppo lukuisia ja mukavaa tekstiä.Niinpä,mukavaa kun on kesä...talvella saa ihan tarpeeksi palelluttaa varpaitaan ja rapata jäätyneitä auton ikkunoita,nautitaan kesästä säästä huolimatta:)niin ja terveisiä töistä

Sooloilija kirjoitti...

Anne ja Tiitus; niinpä, se auton ikkunoiden rappaaminen on karseata talvella (vaikkei mulla autoa olekaan!), ja se auton käynnistely...

Tänään on lämmin, muttei aurinkoa vieläkään..

Anonyymi kirjoitti...

Omituinen kesä tänä vuonna, höh. Täällä ei satanut, mutta jotenkin ei vaan aurinko paista, että voisi ajatella uimarannalle menoa. ilmoja pitelee!

Krisu

katriina kirjoitti...

Nuo kuvat OVAT kesäisen näköisiä ja kauniin värisiä!

Minä kyllä tykkäsin Elokuvamuisti-kirjasta, en ole Kalliolta muuta lukenutkaan. Pidin ihan hirvästi hänen kielenkäytöstään, sanavalinnoistaan, ronskiudestaan ha värikkyydestään. Arvelin, että ihastuisin häneen heti persoonana, jos saisin tavata. Puhumattakaan, että hän on jumalaisen kaunis! (Olen kyllä ihan oikeasti hetero!)

Vicki Li kirjoitti...

Heippa sinne vesisateeseen, täällä paistaa.Ylläri-ylläri. olen katsonut elokuvan. Se oli Pahan kosketus tässä joku ilta, kun äiti oli jo nukahtanut ja siippa oli vielä töissä. Olen yleensä kova lukemaan, mutta nyt on ollut taukoa jo pari kuukautta, en tiedä miksi. Parempia ilimoja sinnekin toivoen!

Elisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elisa kirjoitti...

Otetaan uudestaan ilman kirjoitusvirheitä.
Joo Elokuvamuisti oli vähän pettymys, ja kovin lyhyt kirjahan se oli. Ja Sooloilua myös.

Taidat olla oikeassa, että Kallio on parhaimmillaan elokuvakäsikirjoittajana. Huumori taitaa olla hänen vahvimpia puoliaan, Karilla (vakamielisempi teos kun on) ei ole hänen ominta alaansa ehkä kuitenkaan...

Itse tykkäsin Katja Kallion Tyypit kirjasta. Se oli ihan huippu! Mutta sen jälkeen melkein kaikki kirjat ovat olleet pettymyksiä. Yhden kirjan ihme?

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, minäkin tykkäsin Tyypit-kirjasta; tosi hersyvää huumoria, ja mikä miestuntemus! Taitaa tällä kauniilla Katjalla olla ihan kokemusta monenlaisesta 'tyypistä', niinkuin aika monella meillä muullakin...kröhöm...