tiistai 16. syyskuuta 2008

Gwyneth Paltrow - unelmanainen ?

'Yleisön pyynnöstä': mielipidettäni Gwyneth Paltrowista.
Pidän erityisesti kuvan Proof-elokuvasta, jossa Gwyneth esittää matemaattisesti lahjakasta, sosiaalisesti ujoa ja ahdistunutta naista, joka pikkuhiljaa pehmenee rakastamaan Jake Gyllenhaalin käsivarsilla.

Halusin laittaa vielä tämän toisenkin kuvan Proof - Todiste-elokuvasta, (klikkaa suuremmaksi), vähän Jake Gyllenhaalinkin vuoksi. Samalla nämä kuvat osallistuvat kategoriaani: Viikon Gyllis.

Uskon, että Gwynethin kaikissa rooleissa on paljon häntä itseään. Lahjakas herra Ripley ja Sliding Doors ovat hyviä esimerkkejä, molemmat hyviä ja mieliinpainuneita elokuvia, joista on jäänyt mieleen Gwynethin kuulaat kasvot mietteliäine ilmeineen.

Gwyneth on syntynyt onnellisten elokuvamaailmaan sijoittuvien tähtien alla; äiti on näyttelijä (Blythe Danner) ja isä oli ohjaaja/tuottaja (Bruce Paltrow). Kiltin oloinen ja näköinen Gwyneth seurusteli aiemmin Hollywoodin kuumien nimien (Brad Pittin ja Ben Affleckin) sekä rockmuusikoiden kanssa ennenkuin avioitui v. 2005 Coldplayn Chris Martinin kanssa. Nyt heillä on kaksi lasta.


Gwyneth onnistuu valkokankaalla olemaan sekä kepeä, ahdistuneen vakava että hurmaava, roolista riippuen. Hän on tehnyt monipuolisesti rooleja, on tyylikäs ja sympaattinen, mutta ei silti halua kuulua Hollywoodin kermaan ja kuumimpaan kastiin vaan keskittyy mm. äitiyteensä ja elämäänsä Englannissa.


Gwynethistä huokuu vanhanajan glamourtunnelmaa: hän pystyy muuntautumaan tavallisesta suoratukkaisesta blondista upean eteeriseksi, silti tervehenkisen näköiseksi nykyajan prinsessaksi. Ehkä jokainen nainen haluaisi olla pikkuisen kuin Gwyneth. Ainakin minä lukeudun heihin..

Katsomislistalle lisään Sylvian, joka on mennyt omalta osaltani ohi, vaikka olen runoilija Sylvia Plathista kiinnostunut..

16 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Minäkin kyllä sulaisin rakastamaan Jake Gyllenhaalin käsivarsilla, kiitos!

Gwyneth on nykyajan Grace Kelly, vaikkakin paljon parempi näyttelijä, ja nykyajan kuninkaan eli rock-tähden vaimo.

Kummastakaan elokuvasta en ole kuullutkaan.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, mulla on kotona hyllyssä Proof - Todiste, pääosissa heidän lisäkseen Anthony Hopkins upeassa roolissa skitsofreenisena matematiikan professorina. Kannattaa katsoa/vuokrata/ostaa.

Juu, Grace Kelly tulee mieleen.

Kesiah kirjoitti...

Minusta Gwyneth on ihana. Hän on hyvä näyttelijä ja uskomattoman kaunis. Monista hänen elokuvistaan en kuitenkaan tykkää. Tosin Sliding Doorsin olen vuosien aikana nähnyt kymmeniä kertoja. Seuraavaksi katson tuon Proofin. Laitan aina ylös suosittelemiasi elokuvia, mutta täältä Brasiliasta on todella vaikea löytää oikeassa formaatissa olevia leffoja, jotta voisin niitä koneeltani katsoa. DVD-soitinta ja telkkaria taas emme millään viitseisi ostaa, mutta alamme pikkuhiljaa taipua.

Sooloilija kirjoitti...

Kesiah, kiva kuulla, on mukava suositella hyviä elokuvia..Terkkuja sinne Brasiliaan!

Papi kirjoitti...

Tykkään hänestä tosi paljon. Lahjakkaassa Ripleyssähän joka näyttelijä on hyvä ja Gwyneth on niin glamour-roolissa. Ja se ääni, hänellä on erittäin miellyttävä äänikin.

Hänhän oli Hookissa se pikkutyttö, tämä selvisi mulle vasta joskus ihan viime vuosina.

Minusta hänestä huokuu sellainen hillitty olemus ja arvokkuus vaikka saattaa kulkea puhkikuluneissa farkuissa ja hiukset sekaisena. En tiedä kuinka harkittua tuo kaikki on, mutta karismaa ja tyylikkyyttä naisessa on.

Oletko nähnyt sen lentoemäntä-hömpän? Se tuli joskus vuosi sitten tv:stä ja ihan kauheahan se on, mutta G pelastaa mitä pelastettavissa on.

Sooloilija kirjoitti...

Papi, en ole nähnyt sitä lentoemäntähupailua. Vois olla ihan hauska kokemus..
Jotkut näyttelijät tekevät välillä yleisön ja kriitikoiden mielestä 'kummallisia' elokuvia, mutta jokin tarkoitus niihinkin elokuviin osallistumisellakin on..

Tähän samaan kategoriaan kuuluu mielestäni myös ihana Uma Thurman ja Daryll Hannah, jotka molemmat valitsevat joskus niitä kummallisia elokuvia ja rooleja, mutta ovat silti niin ihania aina vaan..

Hallatar kirjoitti...

Hitsi.
Mä en ole nähnyt juur mitään näistä elokuvista. =)

Mutta ihanasti sää kirjoitat niistä.

Sun pitäs lähettää tän blogin osoite jonnekin jossa tarvitaan leffa-arvostelijaa... =D

Sooloilija kirjoitti...

Hallatar, kaunis kiitos sanoistasi. Eipä sitä koskaan tiedä vaikka jossain vaiheessa rupeaiskin kirjoittaan muuallakin kuin omassa blogissa. Se on vaan se,että omaan blogiin kirjoittaessa ei ole minkäänlaisia paineita. Paineet tulisi heti jos pitäisi johonkin 'virallisempaan' kirjoittaa..

Merja kirjoitti...

Mää taas en juuri tykkää Gwynethistä näyttelijänä. Jotenkin musta sortuu liikaa samantapaisiin eleisiin ja ilmeisiin kaikissa elokuvissa.

Mutta ulkonäöltään on kyllä upea. Ja tyylikäs.

Sooloilija kirjoitti...

Merja, minäkin periaatteessa pidän hieman kiihkeämmin näyttelevistä (!) naisista, mutta jokin Gwynissä viehättää. Tuntuu, että hän on ehkä luonnossakin samanlainen..

Olen miettinyt sitäkin, että hän kun on Madonnan yksi bestikseistä niin miten hänen luonteensa ja ihmistyyppinsä sopii Madonnan kanssa yhteen..

Gwynin serkku on toinen suosikkinäyttelijäni, L-Koodin Katherine Moennig, eli suku on täynnä näyttelijöitä ja muita elokuva-alan ihmisiä..

Sari kirjoitti...

Jotenkin eksyin tänne blogiisi ja olipa kiva löytää blogi, jossa puhellaan elokuvista. Tänne palaan uudelleen! Tunnustaudun totaaliseksi leffafriikiksi ja nenä kiinni telkkuruudussa istun usein iltaisin leffatunnelmissa....

Gwyneth on minunkin lemppareitani. Hän on aito, lämminhenkinen, elämänmakuinen ja erittäin lahjakas näyttelijätäs, jolla on usein myös varsin mielenkiintoisia rooleja.

Yksi omasta mielestäni hänen parhaista ja varhaisimmista rooleistaan on mainitsemassasi elokuvassa Sliding Doors, samoin tuo Lahjaka herra Ripley oli tosi mielenkiintoinen leffa ylipäätään ja siinäkin Gwynethillä mieleenpainuva rooli. Minusta Gwynethillä oli ihanan raikas rooli myös Jane Austenin Emmassa.

Katsoin joku aika sitten tuon elokuvan Sylvia Plathista ja omasta mielestäni Sylvia on tummasävyinen ja melko raskas elokuva, mutta siinäkin Gwynethillä oli vahva ja elämänmakuinen rooli.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Sooloilija kirjoitti...

Sari, kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen. :-)
Olen juuri dvd:ltä katsomassa Sylviaa. Pienellä paussilla nyt. Usein katson elokuvia öisin, korvakuulokkeilla.
Kerron tuntemuksistani piakkoin..

anu kirjoitti...

Enpä ole noista elokuvista kuullut! mutta aikas hyviltä vaikuttavat!Kiitos vinkistä!
Iloista keskiviikkoa!

violet kirjoitti...

Kiitos kun muistutit Sliding Doorsista!Tuolla on hyllyssä mutten ole muistanut aikoihin katsoa.

Sooloilija kirjoitti...

Anu, mukavaa keskiviikkoa sinullekin!

Violet, en ole minäkään nähnyt Sliding Doorsia muutamaan vuoteen. Eilen yöllä katsoin Sylvian. Kirjoitan siitä pian kunhan ehdin: vieraita tulossa ja hernekeitto kiehumassa (pitkästä aikaa sekin), se meinasi jo palaa tuolla levyllä kun siitä oli vesi kiehunut kokooon. Että semmoinen blogiaddikti täällä istuu..

Elisa kirjoitti...

Minäkin olen nähnyt tuon Proofin. Olen sen aika hyvin unohtanut, katsomisesta on vierähtänyt sen verran pitkä aika, mutta muistan että tykkäsin siitä. Että se oli pieni, sympaattinen elokuva.

Kiitos muistutuksesta! =)